≫ 

Koja četvorica fudbalera ne putuju u Rusiju? Krstajićeva najteža odluka!

Selektor reprezentacije će u narednom periodu precrtati četvoricu igrača sa spiska

  • 34

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, saopštio je spisak od 27 igrača koji će biti u kombinaciji za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Međutim, četvoricu od njih nećemo gledati ovog leta u Rusiji s obzirom na to da svaki nacionalni tim vodi po 23 fudbalera na Mundijal.

>>>Izabran slogan fudbalera Srbije za Mundijal, koji će stajati na autobusu "Orlova"

Ovako izgleda trenutni spisak od 27 igrača:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Aleksandar Jovanović

Odbrana:  Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov,  Milan Rodić, Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Duško Tošić, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Uroš Spajić.

Vezni red: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović,  Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić, Adem Ljajić

Napad: Aleksandar Prijović, Aleksandar Mitrović, Luka Jović

Što se pozicije golmana tiče, na Svetsko prvenstvo sigurno idu trojica. Najrealnije je da će višak biti golman danskog Arhusa, Aleksandar Jovanović.

Iako iza sebe ima odličnu sezonu, Jovanović je ipak najmanje verovatna opcija za odlazak na Mundijal u konkurenciji Stojkovića, Dmitrovića i Rajkovića, ali je svakako zaslužio poziv barem na širi spisak zbog kvaliteta. Na sreću, konkurencija je paklena, imamo nekad najboljeg mladog golmana sveta, iskusnog lidera Stojkovića i Dmitrovića koji dominira u Primeri.

Vladimir Stojković bi trebalo da bude prva opcija na golu "Orlova" Foto: Marko Todorović

Prelazimo na odbranu. Od devetorice igrača sa spiska, vrlo je verovatno da će samo jedan biti precrtan. Matija Nastasić je zbog svoje povrede i dalje neizvestan.

U slučaju da on ode na Mundijal, višak bi trebalo da bude neko od trilinga štopera kojeg čine Nikola Milenković, Miloš Veljković i Uroš Spajić.

VIDEO: Pogledajte kako je Mladen Krstajić objasnio svoj spisak

Veljković i Spajić imaju iza sebe dosta odigranih utakmica protiv jakih evropskih klubova, pa ostaje da se vidi hoće li Milenković, kao najmlađi, ostati bez karte za Rusiju. Biće tu mozgalice za Krstajića, jer Milenkovićev potencijal nije zanemarljiv.

Aleksandar Kolarov će kao kapiten predvoditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu Foto: AP/Tanjug

U veznom redu situacija je malo komplikovanija. Pored igrača koji su starteri u svojim klubovima i koji bi trebalo da su sigurni putnici za Rusiju, tu su igrači koji poseduju nesporan kvalitet ali nisu bili u kombinacijama svojih trenera na većini utakmica ove sezone.

Tu pre svega mislimo na Marka Grujića i Nemanju Maksimovića. Grujić je u drugom delu sezone dobijao šansu u Kardifu, bio je starter na 12 utakmica dok je Maksimović samo šest puta bio u startnoj postavi Valensije ove sezone.

>>>Ovo je Krstajićev spisak za Rusiju: Otpao najbolji strelac Superlige! (VIDEO)

Velika je šansa da će Radonjić na Mundijal, posle blistave sezone u Crvenoj zvezdi, gde je na evropskom nivou pokazao kvalitet i talenat je konačno došao do punog sjaja.

Postoji i opcija, dodouše manje verovatna, da dva igrača iz odbrane budu precrtana sa liste putnika dok bi iz veznog iz veznog reda izostao samo jedan.

Nemanja Matić će biti glavni stub u veznom redu reperzentacije Srbije Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Na kraju dolaze na red i napadači kod kojih je situacija veoma jasna. Mitrović i Prijović bi trebalo da su sigurni učesnici Mundijala, dok je Luka Jović veoma izvestan jer je ustaljen običaj da na Mundijal putuju bar tri napadača, a Luka će i kao džoker čekati šansu kao 'zapeta puška'. Takođe, dokazao se u nemačkoj ligi, pozajmica iz Benfike bila je pun pogodak.

Koja će četvorica fudbalera, po vašem mišljenju, biti precrtana sa spiska putnika za Rusiju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA