≫ 

Od omraženog begunca, do miljenika Grobara: Danilo Pantić je nešto najbolje što se Partizanu desilo ove sezone

"Napokon uživam u fudbalu", sa uzdahom najvećeg zadovoljstva i peharom Kupa u rukama, rekao nam je momak koji je povratkom među crno-bele napravio najbolji potez dosadašnje karijere

  • 2

Prerani odlazak Danila Pantića iz Partizana leta 2015. godine pod nimalo prijatnim okolnostima po njega samog, sada više niko ne pominje - Pantić se svojski potrudio da sve što je bilo negativno ostane daleko iza njega, a budućnost je za ovog momka, sudeći po tome kako je odigrao minulu sezonu, svetla i vrlo obećavajuća.

Njegov dolazak letos bio je praćen piroklastičnim udarom negativnih komentara, on je ćutao i pričao na terenu, ispisao možda i najlepšu stranicu svoje karijere.

>>> Đukić neće da ide, Partizan neće da ga plati: Trener i klub u pat poziciji!

Nagrada za samopregorni rad i trud koji je uložio sa saigračima, morala je da se desi, stigla je u vidu pehara kupa - trećeg zaredom za Partizan, što, ruku na srce, jeste uspeh koji je vredan pažnje ma koliko ga mnogi obezvređuju.

Sa Pantićem smo odmah posle finala Kupa sa Lučanima evocirali sam početak sezone, momenat kada se vratio u klub, o svemu što je pratilo njegovu odluku da karijeru postavi na zdrave osnove povratkom u Humsku.

Sada ti svi aplaudiraju, dive ti se, žele da još dugo igraš za Partizan, a nije bilo tako pre samo nekoliko meseci?

- Znao sam da će biti tako, da će biti negativnih komentara, prihvatio sam to na sebe. Rekao sam sebi: "povratak neće biti lak, ali ima da se vratiš tamo i dokažeš svima da nisi to što su pričali" i jednostavno da pokažem publici da nisu bili u pravu. Nadam se da sam uspeo na neki način da im se odužim ove sezone, ali neću se tu zaustaviti.

Pantić sa saigračima slavi osvojen Kup u Surdulici Foto: MN Press

Sledeće reči koje su se nadovezale na prethodno izrečenu misao najbolje svedoče o tome da je Pantić fudbalski ponovo pronašao sebe.

- Ovde mi je super, posle svega što mi se dešavalo napokon uživam u fudbalu. Voleo bih da ostanem u Partizanu.

Pantićeva želja da i naredne sezone bude udarna kreativna snaga crno-belih je, dakle, nesporna, na potezu je klub, koji, prema rečima Pantića, uveliko radi na tome da se to i desi.

- Stvarno ništa ne znam, znam samo da klubovi (Čelsi i Partizan) pregovaraju, ne znam šta će biti. Ja sad idem na odmor da malo predahnem od klupskih obaveza, pa ćemo videti šta će biti, nadam se pozitivnom, da nađu obe strane rešenje - priželjkuje povoljan pregovarački epilog momak kome je nekada Čelsi bio ispred Partizana, a sada mu je u glavi samo jedna stvar - Partizan.

U obavezi si da se pojaviš na početku priprema Čelsija?

- Za sada da, u Londonu početkom jula, ali nadam se da će se sve to ranije završiti i da ću ranije početi pripreme sa Partizanom.

Dečački osmeh "od uva do uva" mu nije silazio sa lica posle osvajanja Kupa pobedom u Surdulici.

- Najbitnije je da smo pobedili i da smo osvojili trofej. Znali smo da će utakmica biti teška, da oni žele trofej koliko i mi, imali su jedinstvenu priliku da ga osvoje, a mi, naravno, treći put za redom. Videli smo dobru utakmicu, ofanzivnu, malo nas je poremetio gol u prvom poluvremenu, ali uspeli smo da se vratimo. Pokazali smo karakter i okrenuli utakmicu do kraja. Bila je oštra, velika želja je bila primetna kod obe ekipe, mislim da smo zasluženo pobedili.

Nenadmašan u kontroli lopte, pasu, kreaciji... Foto: MN Press

Đukić kaže da je sezona bila vrhunska, kako bi je ti okarakterisao, i timski i individualno?

- Mislim da sam uspešnu sezonu krunisao trofejem, mada ostaje žal za titulom koja nije uzeta kao prošle, ali nadam se da ću imati priliku da je osvojim iz drugog puta. Zadovoljan sam kada se sve sabere i oduzme, posle ovog mogu mirne glave da odmorim, pa se vraćam na posao.

Da li ti je ovo prvi trofej u seniorima Partizana?

- Imao sam već jednu titulu 2014. godine, kada sam debitovao, ali ovu računam kao moju prvu pravu titulu, odnosno trofej,

Koji ti je draži pehar?

- Ova titula je draga svima ovde, jer cele sezone smo bili osporavani i na kraju smo uspeli da pokažemo kvalitet koji posedujemo. Nažalost, nismo imali i sreće u pojedinim situacijama ove sezone, igrali smo na tri fronta što nije lako. Sve u svemu,  uspešna sezona je iza nas, a sledeće godine imaćemo novu priliku da vratimo titulu kući.

VIDEO: pogledajte slavlje igrača PArtizana sa "jugom" psole osvojenog kupa

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixi10

    25. maj 2018 | 07:43

    Oni prihvatili da im Delija sa Severa bude vodja a ne igraca povratnika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA