≫ 

Ronaldovo telo je staro 23 godine: Portugalac poručio da će igrati do 40. godine!

Fizički i dalje besprekorno spreman, as Reala nema nameru da batali fudbal u skorije vreme - njegova posvećenost treningu je nešto što se ne viđa često

  • 3

Kristijano Ronaldo je mašina kakvu fudbal odavno nije video.

Natčovek, fenomen!

Zbog svoje fudbalske veštine, ali najviše atleticizma i savršenog tela, Portugalac je deceniju u vrhu svetskog fudbala i na tom mestu namerava da bude još dugo, sudeći prema izjavi koju je dao dan uoči finala Lige šampiona sa Liverpulom u Kijevu.

>>> Salah prekida ramazanski post zbog finala LŠ: Navijači Liverpula u transu, muslimani pobesneli

Portugalac sa 33 godine izgleda jači, gipkiji i spremniji nego ikad, ubojitost je i dalje onakva kakvu je imao oduvek, jednostavno - godine mu ne mogu ništa.

- Trenutno, imam telo 23-godišnjaka, biološki sam tih godina - subjektivan je osećaj Portugalca, koga još jedna pobeda deli od pete titule Lige šampiona u karijeri.

Sa 44 gola ove sezone u svim takmičenja, Ronaldo je pobio pesimističke prognoze da će iz godine u godine njegov učinak biti sve slabiji, no to se ne dešava, naprotiv...

- Još su ispred mene godine igranja na najvišem nivou, mogu da igram do 41. godine. Osećam se odlično, srećan sam, ne mogu da se žalim - dodao je Portugalac i obradovao svoje obožavaoce koji će, da se naslutiti, u godinama koje dolaze i dalje uživati u golovima, asistencijama i rekordima super heroja među fudbalerima, čoveka od čelika.

Pitanje je samo da li u Realu ili na nekom drugom mestu.

Ima 33 godine, a oseća se deset godina mlađi: Ronaldo je stigao u Kijev po novi trofej u svojoj izvanrednoj karijeri Foto: Tanjug/AP
Idol navijača: Masa fanova čeka Ronalda ispred hotela u koj je odseo Real za vreme boravka u Kijevu Foto: Tanjug/AP

Kako sve to postiže?

Dobro je poznato da je Ronaldo fanatik vežbe i treninga, njegova svakodnevna rutina podrazumeva, sem redovne seanse na terenu, obaveznu teretanu i plivanje posle svake utakmice.

Jutarnje buđenje organizma takođe obavlja u vodi, uz pomoć trenažnog bicikla instaliranog u samom bazenu u svojoj vili: okretanje pedala u vodi je i ključ vitalnosti njegovih donjih nabildovanih ekstremiteta.

Naravno, unos pravih namirnica dodatno doprinosi da mu organizam funkcioniše kao da je deset godina mlađe.

Tajna formula ne postoji, reći će vam Ronaldo kada ga pitate za recept njegove vitalnosti. Samo posvećen trening i rad, ali i odmor koji je takođe vrlo važna stavka da bi telo ostalo u punoj snazi.

Naravno, njegov status mu omogućava da ima pristup najnaprednijim metodama oporavka mišića, pa tako u svojoj kući ima i komoru za krioterapiju, pomoću koje takoreći podmlađuje mišiće i brže ih oporavlja posle napora.

Ronaldova antologijska vratolomija protiv Juventusa živo je svedočanstvo njegove neverovatne fizičke moći Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. maj 2018 | 18:56

    Munja nebeska! Nije veci znalac od Mesija ali je spreman 200% i jak kao "konj"!!! 💪

  • delijee

    25. maj 2018 | 17:14

    Nije subjektivno misljenje, ima kolicinu tjelesne masti kao 23godisnjak.. vrsen je test u Realu nedavno

  • Putin R.S

    25. maj 2018 | 18:52

    A Ibrino telo 22.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA