≫ 

Ponedeljak Dan D za Đukića: Jedan čelnik Partizana ga podržava, drugi ne!

Među čelnicima vlada mala podeljenost, deo bi odmah promenio šefa struke, deo ipak ima širu sliku sagledavanja situacije

  • 14
Foto: Marko Todorović

Ponedeljak je “dan D” za Partizan i trenera Miroslava Đukića! Tada će na sednici Upravnog odbora kluba iz Humske, kojoj će prethoditi i interne konsultacije i sastanak Odbora za hitna pitanja, biti doneta konačna odluka u vezi sa statusom šefa stručnog štaba.

Tačnije, biće poznato da li crno-beli i Đukić nastavljaju zajedno – ruku pod ruku ili sledi prevremeni rastanak, godinu dana pre zvaničnog isteka saradnje dve strane, saznaje Telegraf.rs.

Kako trenutno stoje stari, među čelnicima Partizana vlada podeljenost kada je u pitanju status Miroslava Đukića, odnosno imenovanje novog šefa stručnog štaba. Otuda se još od srede uveče vrše svakodnevne konsultacije i traži adekvatno rešenje u poziciji koja nije nimalo jednostvna.

>>>Ðukić otvorio dušu: U prokletoj Srbiji svi su ušemljeni sem mene, 10 budala me tera iz Partizana posle trofeja... (VIDEO)

Jer, da je nekim slučajem Partizan izgubio trofej u Kupu Srbije, pitanje pozicije Đukića se ne bi ni postavljalo, on bi istoga trenutka napustio mesto trenera i to uz sporazum, koji bi sigurno više išao na ruku klubu iz Humske. Pošto bi i trener verovatno bio fleksibilniji kada je isplata ostatka ugovora u pitanju.

Foto: MN Press

Ovako, osvojeni trofej, a pre toga i proleće u Evropi, posle 14 godina, dali su Đukiću za pravo da se nada ostanku na klupi, a među deo čelnika uneli dilemu. Naravno, u slučaju trenera nema nikakvih rebusa i to se moglo naslutiti iz svake njegove njegove reči posle utakmice sa Mladošću. Đukić je javno istakao mu ne ide iz Partizana i da bi rado nastavio posao i u sledećoj sezoni.

U slučaju, pak, da se to ne desi, crno-beli će biti u dosta komplikovanijoj pregovaračkoj poziciji i u najavi ih očekuju dupli trošak – kompletna isplata starog trenera, dok ne nađe posao i ulaganje u novog šefa stručnog štaba.

Foto: Marko Todorović

 PREDSEDNIK BI DA MENJA, DIREKTOR JOŠ VAGA

Otuda je i odluka čelnika veoma složena i donela je i malu polarizaciju u samoj vrhuški kluba. Naime, kako saznajemo, predsednik Milorad Vučelić i nekoliko ljudi bliskih njemu, od kojih neki čak nemaju ni zvanične funkcije, ali se “petljaju” u rad kluba, nemaju sentimentalnosti na Đukićev učinak i rado bi mu odmah videli leđa.

Sa druge strane, generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev nisu u potpunosti zadovoljni učinjenim u protekloj sezoni (što je Vazura juče i javno izrekao u jednom beogradskom mediju), ali celu situaciju posmatraju nešto šire, i sa sportske i sa ekonomske strane. Ne zaboravljajući dobru saradnju i sa Đukićevim agentom, koja je donela nekoliko mladih i dobrih igrača u Partizan (Pantić, Đerlek, Zdjelar, Janković).

Zato će sastanak u ponedeljak biti ključan za dalji status trenera i nije isključeno da konačna odluka bude donesena preglasavanjem na Upravnom odboru.

VIDEO: Znači Miroslav Đukić, trener Partizana jednu reč ponovio 156 puta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. maj 2018 | 11:05

    Pola uprave Partizana i cela uprava Zvezde sve sa navijacima su za Djuku, znaci nema dileme, Djuka ostaje !

  • Lalans

    26. maj 2018 | 17:22

    Znaci,odlazi,znaci,sto pre,znaci.....

  • DLZ

    26. maj 2018 | 18:09

    Nije jedini kriv,odgovornost snosi kompletna uprava...Svi zajedno treba da spakuju kofere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA