Znate li kako je Mažić odlučio da postane sudija? Otkrio je pred finale Lige šampiona da je za to "kriva" nesreća

Najbolji srpski arbitar govorio je za sajt UEFA o najvećem trenutku svoje karijere, ali i kako je ona uopšte i počela

  • 3
Milorad Mažić na vrhuncu svoje karijere; Foto: Marko Todorović

Srbija će imati čast da u finalu Lige šampiona ima predstavnika. Neće biti igrača iz naše zemlje u duelu Liverpula i Reala, ali će zato pravdu deliti najbolji srpski arbitar - Milorad Mažić, uz svoje pomoćnike Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića.

Sjajno je Mažić iz godinama unazad sudio na najvećim takmičenjima, na najtežim utakmicama u Ligi šampiona, iz godine u godinu su on i njegov tim napredovali, i na kraju su dobili čast da dele pravdu u velikom finalu i da dođu do vrhunca svoje karijere.

>>> Sve o Mažićevom finalu Lige šampiona! Ko ga je izabrao, koliko će zaraditi, kako se spremao i zašto ga Ronaldo ne voli! (VIDEO)

Mažić je pred finale Lige šampiona izneo i svoje utiske o kruni karijere, a otkrio je i da je za njegovu trenersku karijeru zaslužna nedaća koju je doživeo kao veoma mlad, sa još 20 godina, kada je zbog povrede morao da batali fudbalsku karijeru.

- Doživeo sam tešku povredu dok sam igrao fudbal. Ta igra je bila moj život i hteo sam da ostanem u fudbalu, pa su mi ljudi savetovali da postanem sudija. Posle svoje prve utakmice rekao sam sebi ''Ovo je za mene!" - objasnio je Mažić za sajt UEFA.

On ipak ističe da je njegov uspeh zasluga tima, koji s njim godinama deli pravdu na utakimicama. Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, uz Nenada Đokića i Danila Grujića čine tim Milorada Mažića za Kijevsko finale.

Milorad Mažić sa pomoćnicima Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem pred Večiti derbi; Foto: e-stock.us/MN Press

- Ako pitate bilo kog evropskog sudiju šta je njegov san kada počne trenersku karijeru, reći će da je to finale Lige šampiona. To je najveći evropski klupski meč, sa mnogo navijača, fantastičnom atmosferom, dva velika kluba, veoma, veoma specijalno i ponosan sam što sam deo nečeg takvog uz moj tim.

Radili smo zajedno kao tim. Konstantno pričamo o našem radu, temeljno se pripremamo za svaki meč i trudimo se da napredujemo, jer kvalitet suđenja na utakmici zavisi od celokupnog tima, od čega svako pruži najbolje od sebe - istakao je Mažić.

VIDEO: Kristijano Ronaldo pozdravio Matićevog sina: Video sam da si kao ja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA