≫ 

Bejl "izbušio" golmana Liverpula: Real osvojio 13. titulu prvaka Evrope, Mažić perfektan (FOTO) (VIDEO)

Velšanin je ušao sa klupe u 61. minutu, tri mintua kasnije dao je spektakularan gol, a u 83. minutu rešio meč *Golman Crvenih Loris Karijus imao je košmarno veče i tragičar je finala *Srpski arbitar Milorad Mažić i njegov tim bili su bez greške

  • 50
Geret Bejl postiže gol makazicama; Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images
Bejl slavi drugi gol, tragičar Karijus tuguje; Foto: Tanjug/AP
Slavlje sa ušatim peharom igrača Reala; Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona! U finalu u Kijevu došli su do svoje 13. titule klupskog prvaka Evrope pošto su pobedili Liverpul sa 3:1! Ovo im je 3. uzastopna, što nikome u istoriji nije pošlo za rukom u Ligi šampiona u ovom formatu.

Čovek odluke bio je Geret Bejl, koji je u finalu imao ulogu džokera. Ušao je sa klupe u 61. minutu, a tri minuta kasnije dao je spektakularan gol makazicama i vratio je Realu vođstvo.

Potom je u 83. minutu stavio tačku na meč svojim drugim golom. Kod njega velike zasluge nosi i golman Liverpula Loris Karijus, koji je bio tragičar finala, jer mu je ona prošla kroz ruke u toj situaciji.

I u 51. minutu je Karijus napravio neverovatnu grešku, jer je bukvalno pogodio Karima Benzemu, koji mu je iz bloka dao gol. Mane je postigao jedini gol za Liverpul u 55. minutu, ali je zatim na scenu stupio Bejl i rešio finale.

Mažić "oduvao" Ronalda, Srbin od starta nametnuo disciplinu; Foto: Tanjg/AP

Glavni arbitar Milorad Mažić i njegov tim odradili su perfektan posao u finalu. U 43. minutu Mažić je potpuno opravdano poništio gol Benzeme zbog ofsajda, a on i njegovi pomoćnici imali su fenomenalne odluke tokom čitavog meča i opravdali su poverenje UEFA.

Treba napomenuti i da je od 28. minuta Liverpul igrao bez Mohameda Salaha, koga je povredio Serhio Ramos, podmuklim potezom, kada mu je obgrlio ruku, da bi potom Salah pao na zemlju direktno na ruku.

REAL MADRID - LIVERPUL 3:1

(Benzema 51, Bejl 64, 83 - Mane 55)

Real Madrid: Navas, Karvahal (Naćo 37), Varan, Ramos, Marselo, Modrić, Kazemiro, Kros, Isko, Ronaldo, Benzema

Liverpul: Karijus, Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Milner, Henderson, Vajnaldum, Salah (Lalana 31), Mane, Firmino

Stadion: Olimpijski stadion u Kijevu

Sudija: Milorad Mažić

Liverpul je ubitačno počeo meč i pretio je od starta iz svih oružja! Napadali su od starta iz svih mogućih pozicija i golman Kejlor Navas je bio na ozbiljnim mukama da sačuva gol. Odbrana Reala ipak je izdržala prvi nalet i prilike koje su imali Mane, Firmino, Arnold... Sve je kretalo od Mohameda Salaha, a onda je Serhio Ramos podmuklim startom izbacio iz igre najboljeg igrača Liverpula i verovatno odredio dalji tok finala.

Obgrlio je ruku Mohameda Salaha, zatim su zajedno pali na zemlju, a Salahu je ruka bila u Ramosovoj "poluzi" i on se prizemljio direktno na nju. Ubrzo je shvatio da je za njega finale završeno i u suzama je napustio teren.

Povreda zaustavila Salaha da pokaže šta zna; Foto: Tanjg/AP
U suzama je napustio teren u Kijevu; Foto: Tanjg/AP

To kao da je preokrenulo meč! Ubrzo je Real preuzeo inicijativu, počeo je da preti sve ozbiljnije pred golom Karijusa, da bi u 43. minutu i zatresao mrežu preko Benzeme, ali je Mažić poništio taj gol, nakon sjajne odluke Dalibora Đurđevića, koji je video milimetarski ofsajd u toj akciji.

Prvo poluvreme puno uzbuđenja završeno je bez golova, ali to je bila najava za spektakl koji se očekivao u nastavku.

Već u 48. minutu je Real mogao do vođstva, kada je Isko izašao sam pred Karijusa, ali je pogodio prečku. Samo nekoliko minuta kasnije Karijus je napravio katastrofalnu grešku. Loptom je pogodio Karima Benzemu, koji je postavio nogom, izblokirao njegovo dodavanje rukom, a lopta je lagano ušla u mrežu.

Katastrofalna greška Karijusa kod prvog gola; Foto: Tanjug/AP
Karim Benzema slavi gol; Foto: Tanjug/AP

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Liverpul je uspeo da izjednači preko Sadia Manea, koji je iskoristio sjajan skok Lovrena i sproveo loptu posle prekida u mrežu Kejora Navasa.

I počeli su nekoliko minuta kasnije ponovo da dominiraju na terenu, a onda je Zidan napravio ključni potez utakmice. U igru je uveo Gereta Bejla, koji je posle tri minuta u igri postigao spektakularan gol makazicama.

To će sasvim sigurno biti i jedan od kandidata za gol godine i nagradu Ferenc Puškaš.

Nakon toga se videlo da Liverpul nema snagu da se ponovo vrati u meč. Bejl je samo u 83. minutu stavio tačku na i svojim novim golom. Tačnije, može se reći da je Karijus po drugi put ubacio loptu u svoju mrežu, pošto je imao novi veliki kiks. Ovoga puta mu je lopta prošla kroz ruke.

Kada imaš ovakvog golmana, kada dva puta primiš smešne golove, kada ti majstor iz makazica da spektakularan pogodak, i kada u ranoj fazi ostaneš bez najboljeg igrača - nemaš čemu da se nadaš u finalu.

Real je pokazao neverovatno iskustvo, posegao je i za nekim prljavim potezima, poput onog koji je izveo Serhio Ramos, kada je povredio Salaha. Za trofeje je neophodno da imaš i takve "prljave" igrače, a Ramos sasvim sigurno zna kako se osvajaju trofeji i da je za to potrebno nekad izvesti i takav neki potez.

Zinedin Zidan je osvojio svoju treću Ligu šampiona iz isto toliko sezona. Već sada je ušao u istoriju, pošto se izjednačio sa Karlom Anćelotijem i Bobom Pejslijem po broju osvojenih titula prvaka Evrope!

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    26. maj 2018 | 21:35

    Real ima vise titula ige sampiona nego partizai navijaca na sve 4 tribine na lavoru!

  • ⭐⭐⭐

    26. maj 2018 | 22:43

    Ubedljiva pobeda i titula Reala je ono što se jedino pamti...međutim ko je gledao zna da nije baš fer sve bilo.Prvo povreda Salaha je promenila dominaciju na terenu a ondaa..užasan golman Liverpula koji je ustvari i odlučio utakmicu!!! Ali...to je sport.

  • Goran

    26. maj 2018 | 20:57

    Ajde Mazicu pokazi kako se sudi najbolji si SRBIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA