Gospodska izjava Mažićevog pomoćnika, nedugo posle finala LŠ u kom su srpske sudije izdominirale!

Dalibor Đurđević se u razgovoru za Telegraf osvrnuo na sjajnu noć u Kijevu

  • 24
Mažić pred finale LŠ, iza njega je Đurđević Foto: Tanjug/AP

Finale Lige šampiona između Reala i Liverpula definitivno je pokazalo da je Milorad Mažić sa svojim timom možda i najbolji svetski sudija!

Brz, spreman i precizan, Mažić je u Kijevu poleteo visoko kao orao. On i njegovi pomoćnici dosegli su najveće visine u svom poslu i još jednom učinili ponosnim svoju zemlju u noći kada ih je ceo svet gledao.

Kako svakom orlu dužinu života, siguran let i moć daju njegova krila, tako i naš Mažić ima svoja koja čine Dačlibor Đurđević i Milovan Ristić. Nisu to bilo kakva krila, nego ona zlatna. Najbolja.

Ristić, čovek iskrenog osmeha i široke duše na terenu i van njega, od prvog dana ''leti'' uz Mažića. Nepogrešiv je i tačan. Donosio je mnogo teških i tačnih odluka u karijeri. I u onoj kijevskoj noći bio je nepogrešiv kod nekoliko i te kako teških situacija.

Đurđević je, s druge strane, čovek koji pored aut linije odaje utisak snajperiste koji beskompromisno skida zadate mete. I to one najteže. Milimetarski precizno, hladnokrvno i gotovo bez grimase na licu.

Dalibor Đurđević sjajno reaguje i poništava gol Reala Prtintskrin: Twitter

U pomenutom finalu je doneo odluke koje su bile maestrale. Skoro pa nevidljive za ljudsko oko. Poništio je gol Realu i priznao Liverpulu kod eksremno teških situacija i pokazao koliko je važno biti tačan.

Zamislite samo da je pogrešio zbog par centimetara? U milisekundi koliko je imao vremena da odluči? Pa ceo fudbalski svet bi se srušio na srpski sudijski tim, a nema sumnje da su mnogi to želeli. Jer, ko su ''ti Srbi'' da zadive fudbalski svet i bez greške odsude najvažniju utakmicu evropskog fudbala?

Njih trojica su u svojim 40-im godinama morali da donesu mnoge teške odluke od kojih im je zavisilo ponovono rađanje i visok let. Zatio i jesu srpski orlovi i zato i jesu najbolji.

Nedugo posle finala LŠ, pokušali smo da ih dobijemo i ''prozborimo'' koju reču, ali jedino smo od Đurđevića uspeli da čujemo sledeće:

Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima u Kijevu Foto: Privatna arhiva/Telegraf

- Finale je za nas prošlost i sjajna uspomenat. Pobednici su igrači i jednog i drugog tima i sjajan ambijent koji su stvorili njihovi navijači - gospodski se Đurđević poneo prema Realu i Liverpulu i potom se osvrnuo na samo suđenje:

- Naš posao je da donosimo tačne odluke u teškim situacijama pod velikim pritiskom i zato smo tu gde jesmo. Mi se već pripremamo za put u Rusiju i nove obaveze i izazove. A naša je obaveza i ta da na najbolji mogući način predstavljamo Srbiju, FSS i održimo visok rejting koji imamo. Koliko ćemo daleko stići, videćemo.Naši ciljevi su, kao i uvek, najviši.

Kijev su preleteli u brišućem letu, u to nema sumnje, a nadamo se da je Moskva i finale SP sledeća stanica.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    29. maj 2018 | 21:36

    U srbiji je najgori jer preskace kartone i sudi penal u zavisnosti koji je minut... istao kao i kartone......E zato!!!

  • Ccc

    29. maj 2018 | 21:16

    Da li je jedan od najboljih sudija na svetu? Sigurono jeste. Da li je u Srbiji? Nije. Zasto? Zato sto smo srbi i zato sto nam je u genima da tjeramo inat i kontriramo sve.

  • ajme me

    29. maj 2018 | 21:57

    Najjači utisak je reakcija Benzeme na odluku sudije, samo odmahuje rukom kod prekida radovanja i sprintom se vraća na zadatu poziciju. Pogledaj te poslednji derbi i vidite reakcije igrača na pet puta beznacajnije odluke bas tih Mazicevih krila. Dok se tako igrači iz naše lige ponašaju zaslužuju i takav renking u evropi. Bravo za Mazica i ekipu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA