≫ 

Navijajte za Radnički, ne za Zvezdu i Partizan: Piksi na Čairu učio mališane da vole svoj klub! (VIDEO)

Dragan Stojković smatra da i titula za Radnički iz Niša nije nedostižan cilj

  • 9

Legendarni fudbaler niškog Radničkog i Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi ponovo se našao na Čairu kako bi prisustvovao memorijalnom turniru u znak sećanja na tragično nastradalog Ivana Krstića - Belog. 

>>>Pregovori idu u dobrom smeru: Marko Marin sve bliži Zvezdi!

Ovu priliku Piksi je iskoristio da porazgovara sa mališanima, za koje je imao specijalnu poruku:

- Učite školu, budite dobri prema rodietljima i navijajte za Radnički. Ni Zvezda, ni Partizan, samo Radnički. 

Kako je izgledala poseta i druženje sa najmlađima, pogledajte klikom na video ispod teksta:

Tokom posete Stojković je za zvanični sajt kluba opisao kako se oseća u svom gradu.

Meni je drago kada dođem na Čair. Niš je moj grad, Radnički je moj klub i to niko ne može da mi oduzme. Kada se kaže Radnički Niš i Dragan Stojković, to je spoj emocija, ako nekog volim, volim navijače i uvek mi je lepo kada dođem ovde- počeo je slavni Piksi.

Tokom karijere Piksi imao je zapažene partizje u dresu Jugoslavije; Foto: Profimedia/Corbis

Posle više od tri decenije Radnički ponovo igra u Evropi, a legendarni Piksi je na početku karijere „pekao zanat“ od iskusnijih igrača baš kroz te evropske mečeve. Stojković smatra da ovosezonski uspeh može mnogo da donese Radničkom.

Bio sam klinac na početku karijere, stasao sam u generaciji starijih igrača, oni su izneli taj teret, a ja sam se kalio uz njih, a to me čini jako ponosnim. Zadovoljan sam što sam imao priliku da budem deo te slavne istorije Radničkog. Povratak na evropsku scenu je danas malo drugačiji u odnosu na Kup UEFA.

VIDEO: Dragan Stojković Piksi sa suprugom stiže na crkveno venčanje ćerke Anje

- Izlaz u Evropu može biti inicijalna kapisla za upravu i navijače koji željno čekaju taj rezultat, ali i nagrada za igrače koji su izgarali za to cele sezone. Ovo je dobra startna pozicija za Radnički, ali koliko će brzo trčati napred, to zavisi.

- Smatram da Radnički ima šanse da se u budućnosti umeša u borbu za titulu. Da bi Radnički izneo titulu iz Beograda ovaj tim mora da pretrpi ozbiljne promene. Radnički je pokazao da može da se ravnopravno nosi sa Zvezdom i Partizanom, ono što je najvažnije, jeste strpljenje. Uz predan i planski rad i titula neće biti nedostižna - zaključio je Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    30. maj 2018 | 16:34

    Још једна потврда да га није требало прогласити петом Звездином звездом. Једноставно, човек нема ту величину.

  • Radan

    30. maj 2018 | 16:36

    Folirant bio,folirant i ostao.

  • NekoKo

    31. maj 2018 | 09:03

    Jdino je šteta što nije dodao na kraju - i daleko ćete dogurati. Bivše sportske legende iz dana u dan potvrđuju da su pametniji dok ćute i gledaju svoja posla. Ova Piskijeva izjava je u najamnju ruku neotesana. Čovek kome je Zvezda bila najveći klub u karijeri, koji je dobio tu privilegiju da postane peta Zvezdina zvezda isl. ovako nešto tresne. Piski nije legenda Radničkog, nego legenda Crvene zvezde, legenda radničkog je recimo Dragan Pantelić. Neumesno je da Zvezdina, ili Partizanova ili bilo čija, za sva vremena ovekovečena legenda javno poručuje kako ljudi treba da navijaju za neki drugi klub u što većem broju. Ova Piskijeva izjava se nekako poklopila sa Zvezdinom propagandom vezanom za širenje članstva. Nije valjda poenta u tome da Piski nekoga opasno mrzi u sadašnjoj Zvezdi, pa ovako udara kontru.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA