≫ 

Gvardiola mrzi Afrikance, zato nisam igrao kod njega: Teške optužbe Turea za Pepa uzdrmale fudbalski svet

Fudbaler iz Obale slonovače "otvorio dušu" o vremenu provedenom kod španskog trenera

  • 1

Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena, Jaja ture (35) izneo je napadne opaske na račun bivšeg trenera Pepa Gvardiole za koga tvrdi da ne voli igrače sa afričkog kontinenta.

To je i glavni razlog, kaže Ture, što je malo igrao kod Gvardiole u Mančester sitiju otkako je ovaj preuzeo ekipu pre dve sezone.

Ture je u svojoj poslednjoj sezoni za šampiona Premijer lige odigrao tek jedan meč kao starter, i to u pretposlednjem kolu kada je poneo kapitensku traku i oprostio se od navijača nakon sedam godina.

U razgovoru za "France foottball", Ture je obelodanio ono što ga je sve vreme najviše mučilo vezano za odnos sa Pepom...

- Želim da budem taj koji će da razbije mit o Gvardioli - poručio je četvorostruki najbolji afrički fudbaler.

- Pokušao sam da razumem, pitao čak i trenere kako igram, kakvu statistiku imam. Kada sam shvatio da su mi rezultati dobri ili odlični, i na treningu i na utakmicama, da su kao i kod igrača mlađih od mene, shvatio sam da nije u pitanju moja fizička sprema. Ne znam zašto, ali mislim da je (Gvardiola) ljubomoran, gledao me je kao rivala. Stekao sam utisak da je, bez priznanja i poštovanja, sve uradio da mi upropasti poslednju sezonu u klubu - siguran je u loše namere bivšeg trenera Ture.

Etiketiran je kao rasista, da li će se uzvratiti na opružbe: Pep Gvardiola Foto: AP/Tanjug

Njih dvojica su sarađivali i u Barseloni, ni tamo nije imao najbolji tretman.

- Bio je okrutan prema meni. Da li stvarno mislite da je takav mogao da bude prema Inijesti? Došlo je do tačke da sam se u jednom momentu zapitao da li to radi zbog moje boje kože. Nisam prvi, još neki igrači Barselone su se isto zapitali. Možda mi Afrikanci nemamo uvek isti tretman kao ostali kod određenih ljudi.

Ture je pričao tako kao da nema dilemu oko toga da je Gvardiola kategorizovao igrače po boji kože.

- Kada sagledam sve probleme, Pep ih je često imao sa afričkim fudbalerima, gde god je bio. Previše je inteligentan da bi ga otkrili da to radi. Nikad neće priznati da ne voli fudbalere iz Afrike. Evo, ako jednog dana bude vodio tim sa pet Afrikanaca, obećavam da ću mu poslati tortu.

Nije Ture jedini koji se žali da Katalonca, dobro je poznato koliko loše o njemu misli i Zlatan Ibrahimović koji je upravo zbog aktuelnog menadžera Sitija svojevremeno napustio Barsu.

- Pored toga, Pep voli da je dominantan, želi pokorne igrače koji će da mu ljube ruke. Ne volim takvu vrstu odnosa. Poštujem svog trenera, ali ne onako kako on misli da treba da bude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igorrr

    4. jun 2018 | 21:43

    Secam se tih lepih godina kada je Jaja Ture bio medju naljbojim.Zbogom legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA