≫ 

Moj odgovor ovima što su mi napakovali biće dosad nešto neviđeno! Mamić se oglasio iz BiH posle presude u Hrvatskoj

Bivši predsednik Dinama, nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu, bio je revanšistički nastrojen

  • 3

Kriv po svih šest tački opužnice, bivši dugogodišnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, brzo posle presude Županijskog suda u Osijeku, koji mu je izrekao zatvorsku kaznu od šest i po godina, obratio se javnosti iz Međugorja, BiH, gde je sačekao izricanje kazne.

>>> Stigla ga je kazna: Mamić osuđen na šest i po godina zatvora!

Mamić je ponovio da se ne oseća krivim za dela koja mu se stavljaju na teret, da je oštetio i Dinamo i budžet Hrvatske za višemilionske iznose na transferu igrača Luke Modrića i Dejana Lovrena.

S obzirom na to da presuda nije pravosnažna, Mamić je izrazio nadu da ga vlasti Bosne i Hercegovine neće izručiti Hrvatskoj gde se, kako je rekao, ne oseća sigurno.

Takođe, poručio je da će njegov odgovor onima koji su odgovorni za to što je osuđen, biti "do sad neviđen na prostoru Hrvatske".

- Normalno je da sam došao u Međugorje da pronađem mir i stabilnost i da što normalnije sve podnesem - rekao je okupljenim novinarima Mamić, čiji je brat zoran takođe osuđen u istom procesu na četiri godine i 11 meseci zatvora.

- Moram reći da se jako dobro osećam, čak više nego dobro. Zgrožen sam presudom, iznenadila me, ali se dobro osećam. Presuda me je iznenadila, ali tužnim me čini obrazloženje presude. Moram videti kakav će biti moj odgovor, a to će biti nešto što još nije zabieeženo na prostoru Hrvatske i BiH. To će biti civilizovano oružje i ne bih hteo biti u koži ljudi koji su ovo sve napakovali.

Pitanja nisu bila potrebna, Mamić je u svim maniru držao slovo.

- Mogao bih držati monolog zašto mislim da je ta presuda pravno neodrživa, monstruozna, lažna, podla... Obrazloženje te presude čini me besnim, opasnim i može se očekivati svašta. Oni su prepisali apsolutno sve ono što je Uskok zahtevao, od reči do reči to pretočili u presudu. To je neverovatno. Bože pomozi ljudima koji su učinili da se ta presuda dogodi, Bože im oprosti jer ne znaju šta čine.

Poslušajte kompletnu konferenciju za medije koju je Mamić održao u Međugorju.

VIDEO: Dejan Stanković sa tugom govorio o meču koji je Srbija 2010. igrala protiv Australije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA