≫ 

Partizanov plan do puta u Sloveniju: Još dva pojačanja!

Crno-beli rade na angažovanju štopera, desnog beka i krilnog veziste, a uporedo se pregovara i sa Čelsijem i Grashopersom u vezi sa pozajmljenim igračima

  • 5

Prvi prioriteti u prelaznom roku – dvojica napadača, rešeni su u Partizanu ekspresno brzo, pošto su Nemanja Nikiolić i Rikardo Gomeš potpisali ugovore sa crno-belima. Klub iz Humske je već uveliko u poslu realizacije pojačanja i na drugim pozicijama, a okvirni plan je da stručni štab na čelu sa Miroslavom Đukićem do polaska na drugu fazu priprema u Sloveniju dobije na raspolaganje bar još dva fudbalera, nije isključeno da se realizuju i sva tri posla.

>>>Marko Nikolić produžio ugovor sa Videotonom (FOTO)

Radi se o desnom beku, štoperu i krilnom vezisti, koje je sportski sektor kluba već “targetirao” i pregovori su uveliko u toku.

Naravno, ne ide ide baš tako glatko kao u slučaju Nikolića i Gomeša, jer igrači koje Partizan želi imaju važeće ugovore. Ali crno-belima ide na ruku što svi oni žele da dođu u Humsku, pa samim tim i klubu olakšavaju pregovaračku poziciju.

MARIBOR BI MILION, CRNO-BELI NUDE NOVAC I PROCENTE

To se pre svega odnosi na desnog beka Maribora Martina Mileca, sa kojim je Partizan u načelu već dogovorio lične uslove i fudbaler i sam “gura” da promeni sredinu (primao je u Mariboru 150.000 evra gosišnje).

Problem predstavljaju potraživanja Maribora, koji za svog defanzivca isprva tražio čak milion evra za obeštećenje, “mašući” navodnom ponudom Breše, koja je imala nameru da toliko plati reprezentativca Slovenije.

Ipak, svesni su i Slovenci da Milec nije igrač od 20 godina, da nije napadač već bek, a i da Maribor u minuloj sezoni nije baš blistao da bi cena bila tako visoka. Postoji ideja za kompromisom, u kome bi Partizan platio deo obeštećenja, a deo ponudio kroz procente od dalje prodaje i taj dogovor dva kluba trenutno pokušavaju da usaglase.

Đukić ponovo slaže kockice tima; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

ĐUKIĆ ODABRAO VALIJENTEA

Partizan trenutno u pogonu ima četiri fudbalera koji pokrivaju poziciju u centralnom delu odbrane. Crno-beli imaju ideju da se rastanu sa nekima o njih, samim tim su i određene potencijalne zamene.

Taj deo posla je više u nadležnosti trenera Miroslava Đukića, koji je, mogli ste juče da pročitate na Telegraf.rs, odbrao fudbalera koga veoma dobro poznaje iz vremena kada je sedeona klupi Valjadolida. Mark Valijente je dao svoj pristanak da dođe u Partizan, ostalo je još da reši neke detalje sa belgijskim Eupenom, čije je boje branio prošle sezone, posle čega bi trebalo da se priključi crno-belima. Radi se o veoma dobrom fudbaleru, koji će u Humsku doći bez obeštećenja.

ZAKARIĆ HOĆE SAMO U PARTIZAN

Što se tiče veznog reda, Partizan se dogovorio sa krilnim vezistom Željezničara – Goranom Zakarićem, kome ugovor ističe u decembru i klub iz Sarajeva vidi to kao poslednju priliku da zaradi na njemu.

Poput Mileca i Zakarić se dogovorio sa crno-belima i odbija svaku drugu mogućnost u karijeri, iako na stolu ima i ponude iz Rumunije, Kipra, Poljske (...). Međutim, čelnici Željazničara nisu baš laki za saradnju, pa su odbili prvu ponudu iz Humske, potražujući više novca i procente.

VIDEO: Šta Miroslav Đukić sprema za novu sezonu?

Igra nerava na relaciji Beograd – Sarajevo traje svakodnevno, ali, rekosmo već, olakšava je sama činjenica da je Zakarić za nekoliko meseci slobodan igrač i da sam insistira na dolasku u Humsku. Teško da će i u Sarajevu želeti da zadrže nezadovoljnog igrača.

LEONARDO RAZMATRA PONUDU

Pisali smo već da Partizan ponovo želi Leonarda da Silvu Souzu u svojim redovima I da ni Brazilcu nije svejedno povodom toga, pošto je u svakodnevnom kontaktu sa ljudima iz Humske.

Nedavno je tim povodom načinjen i ozbiljniji korak, Leonardu je poslata konkretna ponuda, tačnije nacrt ugovora i na potezu je sada sjajni fudbaler. Crno-beli imaju i konkurenciju iz Kine i Turske, ali se uzdaju u prijateljske odnose sa Leonardom, koji je trenutno slobodan igrač na tržištu, posle raskida ugovora sa Al Ahlijem iu Saudijske Arabije.

U njegovom slučaju Partizan će imati maksimalno strpljenja, jer igrača tog kalibra vredi i duže čekati.

Miljenik Grobara Leonardo možda se ponovo vrati među crno-bele; Foto: Marko Todorović

PREGOVORI ZA PANTIĆA I ANTONOVA

Uporedo sa angažovanjem novih fudbalera, Partizan pokušava da reši i situaciju sa dvojicom pozajmljenih igrača, koje želi da zadrži u svojim redovima.

Nešto ranije je uspešno okončan posao sa Olimpijakosom u vezi sa otkupom Saše Zdjelera, a ostalo je se okončaju pregovori sa Čelsijem i Grashopersom, jer crno-beli žele da zadrže i Danila Pantića i Nemanju Antonova u svojim redovima.

Misija nije laka, jer nije mali novac u pitanju. Švajcarski klub traži 400.000 evra obeštećenja za Antonova, plus procente od dalje prodaje. A sa druge strane crno-beli nude samo procente, jer “skakavci” svakako ne računaju na levog beka i u perspektivi bi na taj način mogli da zarade I više nego što trenutno traže.

Što se Pantića tiče, velika je prednost što sam vezista insistira na ostanku u Partizanu. Iako na stolu ima još nekoliko ponuda, koje Englezi sigurno razmatraju. Crno-beli ipak veruju u povoljan ishod, jer je u priču uključena i agencija koja zastupa igrača, a koja na “Stanford Bridžu” uživa poštovanje.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    17. jun 2018 | 09:14

    Partizanov plan je da plan ne postoji. Razigravas Celsijevog igraca koji te je pre dve godine ostavio bez obestecenja. Placas Spartaku centarfora od 26 godina, a svoj biser od 19 drzis na klupi pa prodas Brizu za sicu. Dovedes igraca za 2,5 miliona, a sledece godine ga prodaje za 0,5. Jos da dovedu tog stopera iz Surdulice pa da kompletiramo tim.

  • Cubaka

    17. jun 2018 | 09:29

    Ovo je sve ok, samo da ne zabore dovesti jos dva leva beka.

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    17. jun 2018 | 14:58

    Gomes, Valijente, Zakaric...tri stranca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA