Partizan radi na pojačanjima: Čekaju se još centralni defanzivac, desni bek i krilni vezista!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavljuje uspešan prelazni rok za crno - bele

  • 9

Tokom tekuće sedmice ekipu Partizana očekuje nekoliko promena i na njima čelnici kluba uveliko rade. Izvesni su transferi u oba smera, pregovara se i u vezi sa dolaskom pojačanja, ali i sa prodajom i pozajmicama igrača iz postojećeg kadra, kaktrio stručni štab na treninzima ne bi imao preveliki broj fudbalera.

>>> Stigao napadač: Partizan konačno kompletan na treningu

Javnost i navijače svakako najviše zanimaju aktivnosti u prelaznom roku, a najpozvaniji da priča o tome je sportski direktor Ivica Iliev, koji je u poslednjih nekoliko dana prilično zauzet.

- Prva je sedmica rada ekipe i sve ide svojim tokom za ovaj period priprema. Što se tima tiče, imamo u ovom trenutku veliki broj igrača na treninzima i to ćemo sigurno da rešimo u narednih nekoliko dana. Biće prodaja, biće sigurno i pozajmica, jer želimo da stručni štab u Sloveniji ima na raspolaganju samo one igrače na koje može da računa tokom naredne sezone – kaže Ivica Iliev za “Telegraf.rs”.

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Prioritet – napadačka linija je rešen angažovanjem Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša. Koji su naredni koraci?

- Dovođenje Nikolića i Gomeša smo postavili kao najbitniji posao u prelaznom roku, jer smo procenili da nam u napadačkoj liniji nedostaju neke stvari. Daleko, od toga da samo napad smatramo bitnim, radimo intenzivno i smatramo isto tako važnim i ostale linije tima. Neki pregovori su u toku, pa ćemo da vidimo. Nadam se da će uskoro biti još lepih vesti za naše navijače.

Pozicije štopera, desnog beka i krila su u fokusu. Imena poznata javnosti: Mark Valijente, Martin Milec i Goran Zakarić...

- Ne pričam o imenima dok transferi ne budu gotovi. Naprosto, to je takav posao da nekada i ono što je izvesno ode u drugom smeru i tražite drugo rešenje.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Mogu samo da vam kažem da želimo još tri igrača, da u pitanju centralni defanzivac, desni bek i krilni vezista. Pregovaramo, vagamo, tražimo najbolja rešenja. Naravno, nešto zavisi i od odlazaka, jer nama poente da gomilamo igrače na određenim pozicijama. Hoćemo da pojačamo tim što je više moguće, ali da to uradimo onako kako smo se dogovorili, planski, Malo strpljenja i videćete – ističe Ivica Iliev.

RED I ZA ODLASKE

Počelo je sa mladim Đorđem Jovanovićem (Briž), ali neće stati na tome u Partizanu, kada su odlasci u pitanju, jer se takođe intenzivno vode pregovori o prodaji nekoliko fudbalera.

- Kuva se i u tom smeru, poslednjih nekoliko dana je sve intenzivnije. Očekujemo da klub, pre svih, napuste Marko Janković i Leandre Tvamba, za koje postoji mnogo interesovanja, kao i za Marka Jevtovića i Ognjena Ožegovića.

Foto: MN Press

Nije isključeno da još neko, pored momaka koje sam naveo, napusti ekipu tokom leta, ali o tom-potom – zaključuje Ivica Iliev.

U PARTIZANU SREĆNI POSLE POBEDE NAD KOSTARIKOM

Pomno u Partizanu prate dešavanja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, navijaju za našu reprezentaciju, ali i golmana Vladimira Stojkovića, jedinog predstavnika crno-belih u taboru “orlova”.

Posle pobede nad Kostarikom, u kojoj je čuvar mreže osvajača Kupa Srbije dao veliki doprinos, u Humskoj smatraju da, i pored remija konkurenata u grupi Brazila i Švajcarske (1:1), Srbija sve drži u svojim rukama.

Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images, AP/Tanjug

- Želim javno da čestitam našim reprezentativcima na pobedi, velikoj borbenosti i veoma dobroj igri na prvom meču u Rusiji. Doneli su nam veliku radost, iako sam uveren da im nije bilo nimalo lako. Nije mala stvar ostvariti pobedu na tako važnom takmičenju, o čemu svedoče i kiksevi nekih selekcija sa strašnim rejtingom. Otuda je uspeh Srbije slađi i veći i neka momci samo tako nastave – kaže za Telegraf.rs sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

PONOSNI NA STOJKOVIĆA

Veliki doprinos je dao i golman Vladimir Stojković, koji predstavlja klub na pravi način.

- U Stojkovića nikada nismo ni sumnjali, on je jedna od najjačih karika Srbije i našeg kluba. Svi u klubu smo izuzetno srećni i zbog pobede na startu takmičenja u Rusiji, ali i zbog našeg golmana Stojketa, koji se pokazao u sjajnom svetlu.

Foto: AP/Tanjug

- Bio je na visini zadatka, svojom sigurnošću je unosio mir u ekipu, što je jako bitno na tom nivou takmičenja. Ponosni smo što na pravi način predstavlja i reprezentaciju Srbije, ali i Partizan iz čijih redova dolazi. Nadam se da je ovo bio samo početak lepih dešavanja za naš nacionalni tim i našeg čuvara mreže i da će tek da pokažu koliko zaista mogu.

Nastavak takmičenja neće biti lak.

- Koliko god sam bio presrećan i euforičan posle pobede nad Kostarikom, toliko me je oneraspoložio remi Brazila i Švajcarske. Očekivao sam pobedu Brazilaca, koja bi nama dala još jači vetar u leđa. Ipak, to je Svetsko prvensto, niko ne dolazi spuštenog garda, svi se bore za svoje zemlje. Bez obzira na sve, verujem u naše momke, jer imaju veliki potencijal i kvalitet, samim tim sve drže u svojim rukama. Nadam se pobedi i protiv Švajcarske, što će biti dovoljno za plasman u drugi krug – jasan je Ivica Iliev.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. jun 2018 | 21:44

    Имена позната јавности? Нзм да ли су познати у својој улици? Ако, мени је драго кад се тако појачавају. Само тако, и никако другачије.

  • Marko M.

    18. jun 2018 | 21:03

    Cekaju se cuvene bombe Ivice Ilijeva.

  • Nikolaks

    18. jun 2018 | 20:26

    Krilni vezista??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA