≫ 

Zvezda ide na APOEL! Nova sreća za crveno-bele u žrebu za 2. kolo Lige šampiona!

Prvi mečevi 1. kola na programu su 10. i 11. jula, a revanši su na programu nedelju dana kasnije - 17. i 18. jula

  • 33

Nakon žreba za 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona koji je Zvezdu spojio sa Spartaksom iz Jurmale, u Nionu je održan i žreb za drugo kolo, koji je Zvezdi za rivala dao pobednika duela APOEL - Suduva!

Zvezda će biti domaćin u prvoj utakmici, a revanš je nedelju dana kasnije, najverovatnije na Kipru, jer je APOEL apsolutni favorit protiv Litvanaca!

Zvezda na žrebu za 2. kolo nije bila povlašćena, pa je dobila znatno jačeg rivala za to kolo kvalifikacija.

Pratio se sajt UEFA od strane navijača Zvezde; Printskrin: uefa

Utakmice 2. kola na programu su 24. i 25. jula, a revanš je na programu 31. jula ili 1. avgusta.

Šampion Srbije će evropsku priču početi u Letoniji, gde igra prvi meč 11. ili 12. jula, a revanš je na programu nedelju dana kasnije u Beogradu.

Može se reći da je Zvezda imala sreće na žrebu i za 1 za 2 kolo, pre svega jer je izbegla šampiona Slovačke - Spartak Trnavu u prvom kolu, koja je bila ekipa koju niko nije priželjkivao od povlašćenih ekipa.

Doneo je sreću Zvezdi na izvlačenju; Printskrin: UEFA

U žrebu za 2. kolo je to posebno bio slučaj, jer su potencijalni rivali bili i Seltik, Dinamo Zagreb, Legija iz Varšave, Ludogorec...

Doduše, APOEL je prošle godine bio učesnik Lige šampiona i igrao je u grupi sa Realom, Totenhemom i Borusijom iz Dortmunda, gde je grupu završio sa dva boda.

Spartaks već uveliko igra ligu Letonije, a trenutno je na deobi 2. mesta posle 11 kola iza RFS-a, koji ima šest bodova prednosti.

Prema specijalizovanom sajtu za procenu vrednosti ekipa Spartaksa vredi samo 3.78 miliona evra.

Zanimljivo je da Spartaks pre nekoliko godina bio rival Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Novosađani su prošli ukupnim rezultatom 4:1. U Novom Sadu je bilo 3:0, a u Letoniji 1:1.

APOEL godinama već dominira na Kipru, ali utisak je da je poslednjih godina slabiji nego inače. Podsetimo da je pre nekoliko godina igrao i u četvrtfinalu Lige šampiona. Međutim, protekle sezone je jedva došao do titule i to posle bitke sa Apolonom, koji je izgubio titulu u poslednjem kolu.

Vrednost Kiprana je prema Transfermarketu vrednost ekipe im je 23 miliona evra. Prema procenama istog sajta Zvezda je vrednija sa 29.2 miliona evra.

VIDEO: Zvezda predstavila svoje najveće pojačanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemdza

    19. jun 2018 | 13:16

    Kakva crna srece, bilo ko iz kuglice neka nam dodje, idemo jako do kraja

  • Ckalja

    19. jun 2018 | 12:30

    Idemo laganica 😆

  • Grobar

    19. jun 2018 | 16:06

    Srećno Komšije. Apoel je ozbiljan domaćin.U Beogradu mora Zvezda pun gas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA