Ovako će izgledati moćan tim Partizana za narednu sezonu: Čekaju se dva pojačanja i bomba za kraj! (FOTO)

Da se sutra igra meč Lige Evrope crno-beli bi imali na raspolaganju veoma dobar sastav, a još tri nova pojačanja garantuju izmenjen “lični opis” tima

  • 39
Sprema se moćan tim crno-belih za narednu sezonu; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Potpis ugovora sa rumunskim reprezentativcem Gabrijelom Enakeom upotpunio je deo mozaika Partizanovog tima za narednu sezonu, čiji “lični opis” su nešto ranije počeli da menjaju napadači Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

Još dva (Mark Valijente, Goran Zakarić) ili, pak, tri fudbalera (Leonardo da Silva Souza), trebalo bi da zaokruže ideju kluba da u narednoj sezoni napadne oba trofeja u Srbiji i napravi novi pozitivan iskorak u Evropi. Ali, iznad svega, popravi nedorečen utisak iz proteklog perioda.

Osvajač Kupa Srbije u petak u Sloveniji započinje fazu uigravanja delimično rekonstruisanog tima za evropske kvalifikacije, a kada bi već sutra crno-beli morali na teren, na takmičarski meč, trener Miroslav Đukić bi morao da se osloni i na neke stare snage i na novajlije.

I da Rudar iz Pljevalja u prvom kolu kvalifikacija nekom fikcijom odmah izazove Partizan, Đukić bi na raspolaganju imao sasvim dobar tim, sa osveženim napadom i desnim bokom, kao i sa igračima koji su u klubu duže vreme i koji su već “osetili barut” jakog takmičenja. Jer, sem mlađanog Đorđa Jovanovića, crno-bele još niko nije napustio, pa bi i izbor na svakoj poziciji bio raznovrstan.

DELIMIČNO IZMENJEN SASTAV

Gabrijel Enake najnovije je pojačanje Partizana; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kako stvari trenutno stoje, sa trojicom novih igrača – Nikolićem, Gomešom i Enakeom, stručni štab bi mogao da izvrši korekcije u poslednjoj liniji tima, tačnije na desnom boku, odnosno u poslednjoj trećini terena.

U tom slučaju, ispred Vladimira Stojkovića na golu (trenutno je na SP, pa bi na teren pretpostavljamo Marko Jovičić), mesta u odbrani bi verovatno zauzeli pomenuti Eanke na desnom boku, Nemanja Antonov na levom, dok bi u centralnom delu odbrane igrali Nemanja R. Miletić i Svetozar Marković (ili Milan Mitrović).

U delu manevra ispred odbrane igrali bi Danilo Pantić i Saša Zdjelar, na kojima će se graditi Partizan narednih godina.

Što se krilnih pozicija tiče, čini se da je Sejduba Suma u ovom trenutku prvi izbor stručnog štaba uz levu aut-liniju. Osporavani Gvinejac je veoma motivisan došao na pripreme, radom se nametnuo i, za sada, “drži” poziciju u startnih 11.

Suma raspoložen stigao na pripreme i želi da se nametne; Foto: M. Jovanović

Sa druge strane, na desnom krilu, Đukić bi morao da izabere između iskusnog Zorana Tošića i Marka Jankovića. Postoji mogućnost da oba fudbalera napuste klub tokom letnjeg prelaznog roka, no, kako se to još uvek nije dogodilo (pitanje je i da li hoće), jedan od dvojice pomenutih momaka bi bili Đukićev izbor.

Napad nije sporan ni u jednoj opciji, jer se Nikolić i Gomeš uveliko uigravaju kao tandem.

Dakle, da se meč sa Rudarom igra sutra, Partizan bi. pretpostavljamo, igrao u sastavu: Jovičić, Enake, N. R. Miletić, Marković (Mitrović), Antonov, Zdjelar, Pantić, Tošić (Janković), Suma, Nikolić Gomeš.

POTPUNO PROMENJEN TIM

Ključna figura da Partizan ima jak tim naredne sezone - Leonardo da Silva Souza; Foto: Marko Todorović

Ako se kockice, pak, slože kako su sportski sektor kluba i stručni štab zamislili, odnosno ukoliko budu angažovani svi igrači sa spiska, a sa druge strane neki od momaka iz postojećeg kadra napuste klub, Partizan bi u narednoj sezoni trebalo da izgleda znatno drugačije.

Preduslov je da klub uspešno okonča i pregovore sa štoperom Markom Valijenteom i krilnim napadačem Goranom Zakarićem. A da u perspektivi, makar do avgusta, i Leonardo da Souza poklekne pred ponudom iz Humske.

Taj scenario je verovatno idealan za Đukića i stručni štab, koji bi na raspolaganju imali sasvim izmenjeni tim, ali i veći fond kvalitetnih fudbalera.

Rekosmo već u tom slučaju bi crno-bele verovatno napustili jedan ili dva centralna defanzivca (N. R. Miletić ili Mitrović), oba desna krila (Janković, Tošić), Suma – ukoliko nastavi po starom, te Tavamba i Ožegović, koji su takođe projektovani za prodaju. U slučaju prave ponude i Marko Jevtović, za koga već postoji alternativa.

Đukić bi u tom slučaju ispred Stojkovića imao prilično izmenjenu poslednju liniju, koju bi činili Enake, Valijente, Marković i Antonov.

U veznom redu bi, pored Pantića i Zdjelata, igrali još Zakarić na desnom i Leonardo na levom boku (ili Suma ukoliko ostane i bude na nivou, a Brazilac ipak ne dođe), a napadu pomenuti Nikolić i Gomeš.

Ukratko: Stojković, Enake, Valijente, Marković, Antonov, Zdjelar, Pantić, Zakarić, Leonardo, Nikolić i Gomeš.

ZAVRŠNA FAZA REALIZACIJE PRELAZNOG ROKA

Partizan je odradio dobar deo posla u tekućem prelaznom roku, u završnoj fazi su i transferi Valijentea i Zakarića, dok je situacija sa Leonardom (razmatra ponudu) još neizvesna.

Čekaju se i transferi u kontrasmeru, kao i faza uigravanja gde će svi igrači imati priliku da se nametnu Đukiću. Otuda je sve u vezi sa timom, do prvog meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na nivou spekulacija, a vi nam u komentarima recite koju od ponuđenih opcija smatrate boljim po crno-bele...

VIDEO: Đukić prognozira meč Srbija - Švajcarska

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glodari Prokuplje

    22. jun 2018 | 15:02

    Odlican Tim bez pomoci sudija bice na sredini tabele

  • Nešo

    22. jun 2018 | 14:57

    Samo da Djukic ostane i to je to .

  • Звезда 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. jun 2018 | 14:56

    Тако је било и прошле...кад они са Сумом, Ђукићем.и бла,бла...ћорак. нема од тога ни нога.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA