Pešić o mogućem odlasku iz Zvezde: Idealan bi bio transfer posle Lige šampiona (VIDEO)

Najbolji strelac crveno-belih iz prošle sezone ističe da "namešta" glavu za ostanak na Marakani, ali ne isključuje i drugi scenario

  • 5

Fudbaleri Zvezde i na pripremama u Austriji pomno prate dešavanja na Mundijalu. Kada im obaveze to dozvoljavaju, pogledaju i utakmice koje im se ne preklapaju sa treninzima, ili oporavkom.

Meč Srbija - Švajcarska gledali su pre dolaska u Vindišgarsten, a svoje mišljenje o porazu, kao i o provokacijama Albanaca iz njihovih redova - Šaćirija i Džake, dao je i najbolji strelac Zvezde iz prošle sezone, Aleksandar Pešić.

SAMO OD ŠVAJCARSKE NISMO SMELI DA IZGUBIMO, VERUJEM U ČUDO PROTIV BRAZILA

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka slave pobedu protiv Srbije; Foto: Tanjug/AP

- Mogli smo od svih da izgubimo, ali nikako od njih. U početku nisam tako razmišljao, ali kako se sve odvijalo... Posle tog poraza, svi smo se osetili malo osramoćeno. Ne zbog poraza ili igre. Kada smo mi dali gol, nismo se ponašali kao oni, nismo se radovali na onaj način. Baš mi je palo teško.

- Ali treba i da se čestita našim momcima. Na gospodski način su regovali, a kapiten Aleksandar Kolarov je dao izjavu kojom se digao iznad njih. Oni su pokazali na kojem su nivou, ali smo to uradili i mi. Ni penal čist nije sviran. Slobodno mogu da kažem da smo pokradeni - istakao je Pešić i naglašava da veruje u čudo protiv Brazila.

Foto: crvenazvezdafk.com

- Mi, Srbi smo pomalo čudan narod. Protiv najjačih igramo najbolje. Ja i dalje verujem da možemo nešto da napravimo. Ako budu igrali kao u prethodna dva meča, naravno, ne računajući poslednjih 20 minuta sa Švajcarskom. Dok ima nade, mora da se igra. Po mom mišljenju je Brazil jedan od favorita. Biće momcima teško, ali svi moramo da verujemo u njih, kao i oni sami u sebe.

Pešić se kao najbolji strelac Superlige našao na širem spisku reprezentacije, ali sa selektorom Mladenom Krstajićem nije pričao o tome ni pre, niti posle . Svojevremeno je i bio na širem spisku selektora Orlova Mladena Krstajića.

- Svakom fudbaleru je cilj da igra za reprezentaciju, ali ja ne bih više da pričam o tome. Uvek ću da navijam za reprezentaciju i za te momke, koje većinom znam iz mlađih dana. Nisam razgovarao sa selektorom, poštujem svačije mišljenje. Napravio je dobru ekipu i to se videlo po igrama na prvenstvu - zaključio je Pešić temu o reprezentaciji.

MOGUĆI ODLAZAK IZ ZVEZDE, OČEKIVANJA OD KVALIFIKACIJA ZA LŠ

Spekuliše se da bi Pešić već tokom leta mogao da napusti Zvezdu, interesovanje za njega je veliko, a pojavila se i priča da je sa prvog dela priprema na Zlatiboru otišao da potpiše ugovor sa novim klubom.

- Imao sam upalu tetiva, pa mi je trener dao dan i po slobodno. Da se ne bi rizikovalo. A svašta se pričalo, a istina je da sam ovde. I da "nameštam" glavu i da se spremam za kvalifikacije za Ligu šampiona - ističe najbolji strelac Zvezde iz prošle sezone, koji je srećan zbog dolaska Nikole Stojiljkovića, koji je pojačao konkurenciju u napadu.

>>> Moćna tetovaža Zvezdinog najvećeg pojačanja! Otkrio nam je njenu simboliku: Zbog tog čoveka danas igram fudbal (VIDEO)

- Znamo se dugo, pošto smo igrali od petlića zajedno. Dobar je fudbaler, dobar je dečko... Čim je iz Niša, mora da bude dobar. Šalu na stranu. Pojačali smo se dosta, na svakoj poziciji ima po dva tri igrača. Može da se kaže da je "niški klan" sada na istom. Otišao je Luka Ilić, a došao Stojiljković. Opet smo na istom, ali nikada se ne zna. Možda dođe još neki Nišlija.

Jedan od tih Nišlija je i Nemanja Radonjić, koji je trenutno na Mundijalu.

Aleksandar Pešić i Nemanja Radonjić; Foto: MN Press

- Čujemo se često, dopisujemo se. Drago nam je bilo kada je zaigrao protiv Švajcarske. Teško mu je bilo, kao i svima. Taj dan, posle utakmice, ujedno je i najteži.

Zvezdu u prvom kolu kvalifikacija čeka Spartaks. Ali navijači već razmišljaju o sledećem potencijalnom protivniku u drugom, a to je APOEL.

- Kada vam je Vladan Milojević šef, teško da možete da razmišljate o nekoj drugoj utakmici, pre ove aktuelne. I Mundijal je pokazao da nema lakih protivnika. Mi se već polako spremamo za Letonce. Prvo treba njih da pobedimo, pa onda da razmišljamo o nekim sledećim protivnicima. Možda to i ne bude APOEL. Možda i oni ispadnu. Tako da se nikada ne zna.

Kada je u pitanju eventualni odlazak sa Marakane, Pešić smatra da bi to bilo najbolje nakon plasmana u Ligu šampiona, u slučaju dobre ponude.

Karakteristična proslava Pešića posle golova; Foto: Crvenazvezdafk.com

- Biću iskren. U fudbalu ne možeš da biraš kada ćeš da ideš. Voleo bih da uđemo u Ligu šampiona, a da poslednjeg dana bude neka odlična ponuda i da odem. To je idealno. Ali sada je cilj Liga šampiona, da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Ako ne bolju, barem istu. Samo što bih dodao i Kup - rekao je Pešić.

Svestan je da bi u slučaju gorepomenutog scenarija gledao Zvezdu u Ligi šampiona, pa je malo iznenađujuće da bi to za njega bio idealan scenario, jer bi crveno-bele u najjačem takmičenju gledao samo kao posmatrač,

- Teško bi mi to palo. Ali znate kako, to su sada sve teške priče. I neki put za dobrobit kluba neko ode, kad se nako najmanje nada. Ali ja sam tu, a cela ekipa zna šta nam je činiti. Da probamo... Znamo da je teško, ali barem da probamo. Isken, da budem, ako ne Liga šampiona, onda barem Liga Evrope, kao prošle godine. Imamo kvalitet, a došla su i pojačanja, Meleg, Stojiljković...

Zvezdina pojačanja - Dušan Jovančić, Dejan Meleg i Nikola Stojiljković; Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Pešić je prošle sezone bio je najbolji strelac šampionata Srbije, sa 25 golova (29 u svim takmičenjima), pa su očekivanja navijača samim tim i ove sezone velika.

- Tako je u slučaju napadača. Uvek se to očekuje, mada će sada biti lakše u tandemu sa Stojiljkovićem.

Na jednom treningu, tokom razgovora sa Milanom Kosanovićem se moglo čuti da je Pešićeva "kvota" sada 40?

- Ma to je bila šala. Kosan i ja se šalimo. U ekipi je za atmosferu je zadužen Marko Gobeljić, a sada se nameće i Stefan Hajdin. U stručnom štabu, to je Kosan.

Prošle sezone je bio podjednako dobar asistent, kao i strelac, a Pešić očekuje da se ta praksa nastavi i u novoj.

- Ni ove sezone se ništa neće promeniti. To uvek govorim, za mene su golovi i dodavanja isto. Uvek ću da budem asistent, nemam problem sa tim. Ako se ove sezone Stojiljko i ja budemo slagali kao Boaći i ja, biće dobro - zaključio je Aleksandar Pešić.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    25. jun 2018 | 08:35

    Kakav lik, pa valjda je veće zadovoljstvo igrati ligu sampiona, ako već uđeš, nego otići u slučaju dobre ponude u tamo neki Trabzon, Majnc,Standard, Ren itd itd...

  • Milan

    25. jun 2018 | 08:38

    Ove njegove izjave su dokaz da je vec potpisao za drugi klub

  • Ha

    25. jun 2018 | 09:54

    Polako druze prvo menadzer u Reprezentaciju treba da te ubaci a tek onda posle prodaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA