≫ 

Prvenac Nikolića i preporođeni Suma doneli pobedu Partizanu u prvom pripremnom meču! (FOTO)

Ovo je bila prva provera crno-belih na pripremama u Sloveniji

  • 17

Dobro je Partizan započeo seriju kontrolnih mečeva na pripremama u Sloveniji, jer je već u prvoj proveri tim Miroslava Đukića savladao treći tim Mađaske Honved sa 2:0.

Golove za crno-bele su postigli Sejduba Suma i novajlija Nemanja Nikolić, kome je to bio prvenac u novoj sredini.

PARTIZAN - HONVED 2:0

(Suma 22, Nikolić 62)

Sastavi

Partizan 1. Poluvreme: Jovičić, Vulićević, N. R. Mietić, Mitrović, Antonov, Zdjelar, Pantić, Janković, Suma, Nikolić, Gomeš

Partizan 2. Poluvreme: Kljajić, Urošević, Ostojić, N. G. Miletić, Šehović, Jevtović, Kosović, Ivanović, Djerlek, Ožegović, Tavamba)

Hoved: Andraš, Botond, Kamber, Cukovic, Holender, Tibor, Uzoma, Daniel, Bence, Pereira, Ciri

>>>Čik da neko udari čvrgu Tavambi: Kamerunac sa novim imidžom prvog dana priprema u Sloveniji (FOTO)

Ranijih godina stručni štabovi Partizana su u prvim kontrolnim mečevima obično kalkulisali sa timom, čekali da određeni igrači dostignu formu ili da se neki drugi nametnu.

U slučaju Miroslava Đukića to pravilo očito ne važi, pošto on od prvog dana uigrava najjači sastav. Jer, kvalifikacije za Ligu Evrope su blizu i Partizan jednostavno nema vremena da čeka,nema vremena za improvizacije. Otuda je protiv Honveda na teren istrčao trenutno najjači tim i može se slobodno reći, odigrao sjajno.

U odnosu na minulu sezonu, crno-beli su delovali znatno brže u polju, kompaktnije u svim linijama tima i mnogo opasnije u poslednjoj trećini terena, gde su Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš konstantno vršili pritisak na odbranu Mađara. Visoki presing na polovini Honveda omogućio je timu iz Humske kontrolu utakmice, kao i posed lopte, iz koga su lako prinalazili “rupe” u defanzivnom bloku protivnika.

Otuda i veliki broj dobrih situacija pred golom Honveda, izgrađenih uigranim akcijama, ponekad i improvizacijama Jankovića i Sume. Iz tog razloga Mađari jednostavno nisu mogli da iznesu sa svoje polovine i golm im je “visio u vazduhu”.

Foto: partizan.rs

Kažnjeni su u 21.minutu, kada je Suma, posle pasa “iz dubine” sam izbio pred tgolmana Horvata, a zatim varkom tela omogućio sebi laku realizaciju – 1:0.

Dva puta se u izglednim situacijama našao i Gomeš, koji se sjajno dopunjavao sa Nikolićem, Sumom i Jankovićem, ali nije bio koncentrisan u završnici.

>>>Kakva "ševa" na treningu Partizana: Đukić i Suma ušli u krug, a onda je palo poniženje kroz noge (VIDEO)

U nastavku utakmice, Đukićje u prvih 15 minuta ostavio isti tim na terenu, promenivši samo čuvara mreže (Jovičić-Kljajić), pa se ni odnos snaga nije menjao. Partizan je bio bolji tim na terenu, ali su Mađari zgusnuli odbranu, pa su crno-beli teže dolazili u situacije, u odnosu na prvi deo meča.

Ipak, upornost se isplatila, akciju Danila Pantića i Nemanje Nikolića novi špic crno-belih je krunisao izuzetnim golom sa distance, pošto je gotovo iz mesta pogodio pod prečku, iznenadivši golmana Horvata – 2:0.

Foto: partizan.rs

>>>Rumun predstavljen u Partizanu: Znam koliko je ovo veliki klub i kakve navijače ima, želim titulu i Ligu šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Đukić je zatim promešao karte, pružio priliku trenutno drugoj ekipi, koja je pokušala da održi visok ritam i u dobroj meri i uspela u tome. Imali su Đukićevi izabranici još nekoliko dobrih akcija i dve velike prilike preko Tavambe, zatim i sjajnog šuta Jevtovića, no, nisu uspeli da ponovo matiraju Honved.

Istina, nije to bilo tako ubedljivo kao u slučaju prvopozivaca, pošto su i Mađari malo živnuli, ali nije to bilo dovoljno da se ugrozi Partizanova prednost.

Narednu proveru crno-beli imaju v sreć u sredu, 27. juna i to protiv poljske Krakovije.

VIDEO: Fudbaleri Partizana slave gol Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc Nk

    25. jun 2018 | 18:38

    Idemo samo jako!Nikada jaci!Cekamo vas da se vratite kuci u Niksic i da pocnemo da gazimo po Evropi!

  • GP

    25. jun 2018 | 19:28

    Gledao sam utakmicu i moram konstatovati da se igra Partizana nije promenila ni za jotu. Opet bezidejno, nesigurno, mlako. Vecina igraca, kao i trener, zalutali u Partizan. Menjajte ovoga dok je jos vreme!

  • Niksic ceo crno beo

    25. jun 2018 | 18:45

    Ajmo crno beli!Familija vas ceka kuci u Nk 12 jula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA