≫ 

Ko ima najsmešniji nadimak u Zvezdi? Zovemo ga Batići! (VIDEO)

Štoper Zvezde se raduje konkurenciji i dolasku novih igrača na njegovoj poziciji

  • 1

Fudbaleri Zvezde vredno treniraju u Austriji za početak nove sezone i prve izazove koji ih očekuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Iako se naporno radi, atmosfera je na visokom nivou, što se može videti na snimcima sa treninga.

Štoper crveno-belih, Srđan Babić, istakao je i da su šale korisne da se razbiju teški treninzi, a u razgovoru za Telegraf pričao je i o tome kako provodi slobodno vreme u Vindišgarstenu tokom priprema, kako gleda na najavljeni dolazak konkurencije na poziciji štopera, a osvrnuo se i na svoj nadimak, a otkrio je i ko ima po njegovom mišljenju najzanimljiviji interni nadimak u ekipi.

- Kada je teško, mora biti i šale, da se to malo razbije, nisu laki treninzi. Sada radimo više taktičke varijante i pokušavamo da uhvatimo sve što nam trener traži. Na Zlatiboru je bilo malo teže. Ali, sve u svemu, zadovoljni smo.

Vesela atmosfera na treningu - Srđan Babić, El Fardu Ben i Milan Jevtović zagrljeni i nasmejani; Foto: Crvenazvezdafk.com

Iako treninzi prolaze u dobroj atmosferi, dešava se da Vladan Milojević ozbiljno podvikne i da kritikuje igrače, ako ne rade ono što zahteva od njih.

- Normalno je da podvikne nekada, mora da se zna ko šta radi na terenu, to nam je posao. Ako ne znaš šta treba da radiš na treningu, kako ćeš znati na utakmici? To je sve normalno i te savete morate da uzimate kao korisne.

- Meni to prija, uvek je bolje kada počinjemo da igramo iz zadnje linije, jer ti unosiš neku mirnoću u svoju ekipu i kada kreneš pas manje se trošiš. Meni generalno to prija, i na osnovu svega što se radi, mislim da ćemo dobro izgledati ove sezone. Na nama je samo da nastavimo ovako da radimo.

Generalno nikada nemam pritisak. Uvek sam spreman da igram, ako šef kaže da ću da igram, naravno da ću biti spreman. Moje je samo da nastavim da radim.

- Normalno je da imaš konkurenciju, ne možeš u sezonu da uđeš sa 2-3 štopera. Ja sam uvek za dobru konkurenciju, jer uvek možeš da napreduješ i da izvučeš više.

Foto: Crvenazvezdafk.com

- Više odmaram između treninga. Sa Srnićem sam cimer, i ne idemo nigde iz hotela, nema ni gde da se ode. Ne igramo društvene igrice, gledamo Svetsko prvenstvo, sad su utakmice, pa imamo zabavu.

Favoriti nisu opravdali ulogu favorita, Španija je po meni favorit, ali nisam ubeđen da mogu da osvoje posle dosadašnjih igara.

Babara mi je nadimak od pete godine, tako da sam navikao na to. Ne treba da mi pominješ ni ime ni prezime, kada čujem "Babara", mahinalno se okrenem. Svi imamo neke nadimke. Možda mi je na primer Bakulin najzanimljiviji, zovemo ga Batići, ne znam ni ja zašto. Šef ga je na jednom treningu nazvao Batići, i ostalo je tako.

Treba vremena svima da uhvatimo te mehanizme koji se traže od nas. Mi koji smo tu duže znamo šta treba da radimo. Novim igračima će biti teže, svi su odlični igrači, doveli smo odlične fudbalere, samo malo da se to uhvati i biće sve super, ubeđen sam.

Ako nastavimo ovako kao protiv Rida što smo igrali, treba da igramo tako protiv Spartaksa u istom ritmu i da meljemo. Samo da ne lutamo već sada na APOEL, treba da se skoncentrišemo na prvu utakmicu, jer je ona najvažnija.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    29. jun 2018 | 09:21

    "Pa dobro" i "generalno" Babara samo vrti u krug 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA