≫ 

Stojke ostaje u Partizanu, navijači, pazite na Nikšić, da nas opet ne kažnjavaju: Vazura otvoreno o prelaznom roku crno-belih i napadu na Evropu!

Postoje igrači koji su za prodaju i oni koji nisu, a Vladimir Stojković je u toj grupi. Očekujemo uspeh u kvalifikacijama, samo se nadam da nas neće kažnjavati UEFA zbog ekscesa, poručuje direktor crno-belih

  • 19

Ekspediciju Partizana u Sloeveniji “pojačali” su i pojedini čelnici kluba, pre svih generalni direktor Miloš Vazura, koji je stigao da se na licu mesta uveri u rad tima i strategiju za predstojeća evropska iskušenja. Mediji su iskoristili priliku da Vazuru upitaju o nekim “gorućim” temema, od prelznog roka do finansijske situacije, koja u današnje vreme sve diktira.

>>> Bambi Tošić MMA potezom bacio Ožegovića na zemlju! (VIDEO)

Naravno, najvaće interesovanje je za status golmana Vladimira Stojkovića, koji je u nemačkim medijima najavio odlazak iz kluba, ali Vazura to demantuje.

- Nije istina, video sam se baš juče sa Stojkovićem. Ima ugovor još tri godine sa Partizanom, tu je sa nama, ne ide nigde i to je to – demantuje Miloš Vazura napise iz nemačkih medija.

  • Možda je idelana prilika da se i on i Partizan “naplate”zbog Svetskog prvenstva?

- Stojke nije na prodaju, tako da o tome ne razmišljamo. U klubu postoje igrači koji su za prodaju i koji nisu, a Vlada spada u tu drugu grupu. Imamo sjajne odnose sa njim, stub je

ovog tima. Dobio je duži odmor, a čim se vrati, priključiće se ekipi. Ne želimo uopšte da pričamo onjegovoj prodaji.

Stojković će braniti i u novoj sezoni Foto: AP/Tanjug
  • Ko se nalazi u grupi igrača, koji nisu za prodaju?

- Imali smo neke ponude koje smo odbili. Tu su Zdjelar, klinci iz škole... Angažovali smo četiri igrača,možda dođe još jedan, u zavisnosti od prodaje.

KOLIKO PARTIZAN MOŽE DA ZARADI U PRELAZNOM ROKU?

  • Ima li ponuda za momke koji su na transfer listi?

- Ima, zovu svakoga dana. Posebno za Marka Jankovića, ali smo neke ponude morali daodbijemo, jer nisu bile dovoljno dobre. Iz Francuske, Turske, Italije, Rusije... Takođe zovu za Tavambu, Ožegovića. Ostojića, koji pregovara sa Kipranima. Iz prvog puta nije uspelo, sada će raditi po programu sa trenerima...

  • Koliko Partizan može da zaradi u ovom prelaznom roku?

- Može mnogo, jer neki igrači su skupi, a nisu na prodaju. Ipak, prelazni rok je živa stvar i moguće je da neko ode. Milsim da bismo mogli da zaradimo i pet miliona. Ima igrača koji koštaju i više, ali nisu na prodaju.

Klubovi se tiho raspituju za Zorana Tošića Foto: Marko Jovanović
  • Kakav je status Zorana Bambija Tošića? Čini se da je bliže odlasku?

- Nemamo za njega ništa konkretno. Igrač je Partizana još dve godine... Zovu i pitaju za njega, pričaćemo sa njim, da vidimo šta on želi. Dogovaramo se u hodu.

  • Pratite li dešavanja i angažovanja pojačanja u taboru večitog rivala?

- Naravno, pratimo i mi iz kluba i struka. Sve je to normalno i u redu... Dobro smo se i mi pojačali, verujem da i oni prate nas. Prioritet nam je da vrtimo titulu u naše redove, a komšije ne bih dalje da komentarišem.

Predsednik i direktor u razgovoru: Milorad Vučelić i Miloš Vazura Foto: Marko Todorović
  • Posle silnih peripetija Miroslav Đukićje ostao na klupi Partizana. Možete li da nam kažete šta se dešavalo?

- Đuka je ostao na klupi, izdavali smo već saopštenja na tu temu. Nije bilo priče o smeni, to su više medijdke spekulacije. Titula prošle sezone i nije bila prioritet, već isključivo korak napredu Evropi. Đuka je dobar trener i verujem da je posle godinu i on bolje upoznao i ligu i mentalitet, pa će i njemu biti lakše ove godine.

FINASIJE STABILNE, BIĆE JOŠ BOLJE

  • Možete li da nam kažete kakva je trenutno finansijska situacija u klubu?

- Svake godine je u periodu prelaznog roka, oko mesec, mesec i po dana, mali zastoj, ali proći će i to. Izmirujemo sve obaveze na vreme, obezbedili smo novac za ono što nam predstoji, a očekujemo i prodaju igrača već sledeće sedmice. Mogu da kažem da su finansije stabilne.

Imaju celu stvar za sledeću sezonu: Milorad Vučelić ( levo) i Miloš Vazura Foto: Marko Todorović
  • Očekujete li da novac stigne i iz Lige Evrope?

- Naravno, ali ne smemo da se oslanjamo na to, već na drugačije načine planiramo budžet u narednih šest meseci. Moramo da obezbedimo novac mimo toga. Mi pravimo tim za LE, zato smo i žurili da što pre dovedemo pojačanja. Ukoliko se plasiramo u grupnu fazu, menjaće se i strategija prodaje igrača.

VIDEO: Partizanov Španac u Beograd dovodi i atraktivnu Mirnu...veoma atraktivnu

  • Šta očekujete od predstojećih kvalifikacija za Ligu Evrope?

- Krećemo iz Crne Gore, koju volim, kao i narod tamo. Partizan ima tamo mnogo navijača i verujem da će izgledati kao da igramo na domaćem terenu. Drago i što igramo u Nikšiću, tamo je mnogo naših navijača i nadam se uspehu. Video sam da su promenili i trenera... Pozivam navijače da se uzdrže od strasti, da sve bude fer i sportski, jer videli ste koliko utiče kada vas UEFA kazni. Prošle godine smo sa Videtonom igrali u ružnoj atmosferi. Zato navijačima poručujem da poštujemo sva pravila, jer samo tako čine dobro i pomažu Partizanu. Da ne bacamo novac na kazne...

Pravi tim za ulazak u Ligu Evrope: Miroslav Đukić Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
  • Da li su se problemi među navijačkim frakcijama rešili?

- Ne bavimo se time. Partizan može da ima navijače na svim tribinama, ali svako mora da poštuje pravila kluba. Ko ih ne bude poštovao, neće biti na stadionu. Verujem da neće biti problema.

SVAKE SEDMICE OD FSS TRAŽIMO UVOĐENJE VAR

VIDEO: Đukiću i Sumi na treningu proterali kroz noge

  • Partizan i dalje insistitra na VAR tehnologiji. Da li i dalje crno-beli svake sedmice, već dugo vremena, šalju zahtev u FSS da uvede video tehnologiju?

- To je nešto što je neophodno. Partizan sveke sedmice pre odigravanja kola šalje zahtev za uvođenje vara. Verovatno će to u jednom momentu morati da se uvede. Samo smo mi to tražili u Srbiji, a tako bismo izbegli neke ružne scene i kazne. Sve bi uz tu tehnologiju bilo mnogo poštenije. Verujem da će UEFA to uskoro naznačiti kao obavezu... Očekujemo i bolje suđenje posle promene Sudijske komisije. Mi verujemo u regularno prvenstvo, pa i

neka bude grešaka, ali ne namernih.

Partizan traži VAR u srpskom fudbalu Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

NOVA PONUDA ZA ANTONOVA, PREGOVARAMO ZA PANTIĆA

  • Nemanja Antonov je početkom sedmice napustio Partizan, da li klub iz Humske insistira na njegovom angažovanju?

- Poslali smo novu ponudu za Antonova Grashopersu. Čekamo njihov odgovor i sve će se zanti u narednih par dana.

  • Kakva je situacija sa Danilom Pantićem?

- Imamo na papiru da Čelsi da ga ostavi kod nas, dogovaramo se i dalje o detaljima. Dobro je da Englezi žele da ga ostave ovde, a postoje različiti načini, možda čak i da ga otkupimo. Sve je još otvoreno , videćemo kako...

ZAKARIĆA ČEKAMO, ŽELI SAMO U PARTIZAN

  • Saga u vezi sa Goranom Zakarićem traje. Partizan se dogovorio sa igračem, da li će da popusti i Željezničar?

- Zakarić je igrač koga želi stručni štab. Njegov dolazak zavisi od odlazaka, ali po propisima UEFA, kako mu ističe ugovor za šest meseci, može već sada da potpiše ugovor sa nama. Verujem da će sve to vrlo brzo da se reši, jer želi samo u Partizan – zaključio je Miloš Vazura.

VIDEO: Kazna za sve lenjivce: Brutalna špalir kazna na pripremama Partiznana

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare dspn

    1. jul 2018 | 16:24

    Prosle sezone im titula nije bila primarni cilj... Hahahaha Zanimljiv mladic.

  • nebitan

    1. jul 2018 | 16:22

    Ekipa isto kao prosle sezone igra nucno,bezidejno,ove pripreme ne ulivaju poverenje.Svaku tekmu igraju igraci ciji se status nezna i mnogo se kombinuje. Cim igramo sa ozbiljnijim timom mi lagano gubimo. Bice ovo susna sezona.Kakva igra takva i prodaja igraca,jednostavno nemamo igrace za trziste.

  • Dragan volim Partizan

    1. jul 2018 | 16:01

    Da li ovaj ..........veruje u ovo sto je rekao?Izmedju gomile lazi i gluposti nek mu neko bjasni da je Partizanu titula uvek prioritet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA