≫ 

Ramazanski post me jača: Ben pričao o veri, zašto voli Srbe, novoj poziciji u Zvezdi, fudbalu na Komorima... (VIDEO)

Reprezentativac Komorskih ostrva biće ove sezone jedan od glavnih igrača crveno-belih

  • 10

Sudeći po pripremama u Austriji, El Fardu Ben će biti jedno od najvećih oružja Vladana Milojevića u narednoj sezoni Crvene zvezde. Reprezentativac Komorskih ostrva, koji može da igra na više pozicija u ofanzivi, u razgovoru za Telegraf opisao je pripreme i koliko spreman čeka predstojeće utakmice.

Trener Zvezde mu je dao posebnu ulogu i punu slobodu u igri, što Benu posebno odgovara, i veruje da će crveno-beli uspeti da se domognu toliko željene Lige šampiona ove sezone. Kvalifikacije za Zvezdu počinju već u sredu, kada će od 18 časova u Letoniji odmeriti snage sa Spartaksom.

- Pripreme su nam bile veoma važne, svakim danom se osećam sve bolje, tako je iz utakmice u utakmicu. Trener mi daje više odgovornosti i to je za mene veoma važno. Za sada sam igrao sve bolje i biću spreman za prvu utakmicu. Pripreme su bile veoma zanimljive, igrači treniraju veoma jako i bitno je da igramo svi zajedno i da zadržimo ovakvu borbu za kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Ben.

El Fardu Ben je bio jedan od najboljih igrača Zvezde na pripremama u Austriji; Foto: crvenazvezdafk.com

- Moje fizičko stanje je veoma dobro, mogu da igram utakmicu svaki treći - četvrti dan. To znači da je situacija dobra. Nadam se da možemo da uđemo u Ligu šampiona. Imamo kvalitet, verujem da možemo najmanje da se plasiramo u Ligu Evrope. O protivnicima ćemo pričati kada ih budemo prolazili, nadam se već posle prve utakmice - poručio je krilni napadač Zvezde, koji sada često igra i u sredini odmah iza špiceva.

- Mislim da mi ova trenutna pozicija najviše odgovara, jer mi trener daje punu slobodu na terenu, mogu da se krećem po terenu i zbog toga sam sve bolji i bolji, jer ofanzivne akcije počinju od mene i ja sam veoma bitan za tim. To je moja omiljena pozicija za sada - rekao je Ben.

On često na društvenim mrežama ističe koliko mu je vera bitna, a od malena ispoštuje ramazanski post, pa smo ga pitali kako to utiče na njega kada je ispunjavanje profesionalnih obaveza u pitanju.

 

A post shared by El-Fardou Ben MOHAMED (@ben_m31) on

 

 

A post shared by El-Fardou Ben MOHAMED (@ben_m31) on

 

- Ne utiče to na mene. Počeo sam da postim još od malena, za mene je to normalno. Mogu da igram tokom posta. Za mene je bitno da verujem u nešto, to mi mnogo pomaže, ali to ne znači da ako postim i verujem u nešto, da ću igrati loše. To mi čak i pomaže, jer nekada, kada postim, želim da pokažem više nego što mogu da pružim - otkrio je fudbaler sa Komorskih ostrva, koji nam je opisao i kako izgleda fudbal u njegovoj rodnoj zemlji.

 

A post shared by El-Fardou Ben MOHAMED (@ben_m31) on

 

- To je na amaterskom nivou na Komorima, zato su me moji majka i otac poslali u Francusku, jer je u Francuskoj sve mnogo bolje za život i obrazovanje, ali i za fudbal. Ali na Komorima narod mnogo voli fudbal, kada reprezentacija, cela zemlja prestaje sa radom i dolaze da gledaju utakmicu, nekad i trening kampove. Mnogo vole da igraju i gledaju fudbal, ali nivo nije isti, nije kao u Evropi - rekao nam je Ben, kome se dopada život u Beogradu, kao i srpski narod.

- Volim život u Beogradu, sprski narod je porodičan, vole da provode vreme sa porodicom i ja to volim, jer i ja to isto radim. To je dobar osećaj i to kako se ja osećam u Beogradu, volim to i volim ovaj grad - rekao nam je Ben, koji je pokazao i da zna neke reči na srpskom, pre svega one koje mu znače za fudbal.

Ben je gotovo uvek nasmejan i na treninzima i na utakmicama i unosi pozitivnu atmosferu u ekipu; Foto: MNPress

- Do sada sam naučio samo pogrdne reči, jer kada igramo, uvek je lakše da naučite loše reči, ali sada znam "kako si", "dobro", "leđa", "sam"... reči koje su mi potrebne zbog fudbala, da bih mogao da razumem trenera i igrače šta mi kažu, kako bi mi bilo lakše da igram.

U svlačionici Zvezde se često posle pobeda slušaju srpski narodnjaci, a Ben je sa njima bio upoznat i u Olimpijakosu, gde je "DJ" bio sadašnji fudbaler Partizana Saša Zdjelar.

- Znam neke pesme iz Olimpijakosa, jer ih je Saša Zdjelar stalno puštao. Volim neke pesme, ali ne slušam ih mnogo. Dugo se nisam čuo sa Zdjelarom, ali poslaću mu poruku uskoro - zaključio je Ben.

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    10. jul 2018 | 09:08

    Probaj prvo,prasetinu,pihtije i cvarke,pa ces da vidis koju ces snagu da dobijes

  • aha

    10. jul 2018 | 10:19

    I ja bi voleo bilo koju afričku zemlju da mi plati 2-3 hiljade evra mesečno.

  • eee

    10. jul 2018 | 08:08

    nek' se Omicu skandira i ne dolazi na utakmice zbog njega a ovo nista?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA