≫ 

Partizan izgubio u generalnoj probi: Valijente debitovao, Kljajić spasio crno-bele težeg poraza

Dobra provera za Đukićev tim, Zarja se pokazala kao ozbiljan rival

  • 34

Fudbaleri Partizana pošteno su se namučili u poslednjoj proveri pred start sezone, i poslednjoj na pripremama u Sloveniji. Naišli su na čvrstog rivala, ukrajinska Zarja potvrdila je reputaciju vrlo kvalitetne takmičarske ekipe, golom Artema Hordijenka u 88. minutu pobedila rezultatom 1:0.

Meč je odigran u Kidričevu, nedaleko od Ptuja.

>>> Šutevi od 200 evra: Ožegović i Bambi Tošić u obračunu jedan na jedan! (VIDEO)

Partizanu je ovo bila poslednja provera pred početak kvalifikacija i utakmicu sa Rudarom 12. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok Zarja preskače drugu rundu, i kreće od treće.

Nakon odigrane utakmice crno-bela ekspedicija se vraća u Beograd i nastaviće pripreme do starta takmčarske sezone.

Za Partizan je debitovao Španac Mark Valijente, Đukić ga je uveo u drugom poluvremenu, ali ni nekadašnji Mesijev kapiten nije mogao da osujeti akciju iz koje su gosti profitirali u finišu utakmice. Bio je to kvalitetan i precizan pas kroz odbranu crno-belih ka Hordijenku, ovaj je utrčao i "rutinirao" Kljajića.

Kljajić je u dva navrata sprečio da Ukrajinci postignu golove iz zicer situacija Foto: Partizan.rs

Inače, na sličan način su Ukrajinci iskreirali dve najbolje šanse pre gola, oba puta je lopta išla iza leđa defanzivaca Partizana, ali je Kljajić u tim situacijama (45. i 63. minut) bio na visini zadatka.

Na drugoj strani, Partizan je imao mnogo problema da razvije igru na polovini vrlo čvrstih i na momente prekomerno grubih igrača četvrtoplasiranog tima ukrajinskog prvenstva. Suma je najviše bio na udaru, Pantić takođe, pa je obojici bilo mnogo teže da serviraju Gomešu i Nikoliću prave asistencije.

Bio je Partizan u segmentu poseda i kombinatorike bolji u većem delu prvog poluvremena, međutim nedostajao je završni pas, bolji centaršut ka napadačima.

Pali su fizički igrači Partizana u poslednjih desetak minuta, bio je to period konkretnijeg nastupa Zarje, težište igre potpuno je pomeren na polovinu srpskog vicešampiona, a u takvom odnosu snaga, Ukrajinci su uspeli da profitiraju posle već opisane akcije i gola Hordijenka.

Foto: partizan.rs

PARTIZAN - ZARJA 0:1

(Hordijenko 88)

PARTIZAN: Kljaјiћ, Miletić (R) Nemanja (od 46. Enake), Marković, Mitrović (od 46. Valiente), Šehoviћ, Јevtović, Zdјelar, Suma, Pantić, Nikolić (od 80. Tošić), Rikardo Gomeš.

ZARЈA: Maharadze Zauri, Silas, Čeberko, Gromov, Karavaev, Haratin, Kočergin, Lunjov, Litvin, Opanasenko, Vernidub. Drugo poluvreme: Čuvaјev, Arveladze, Čečer, Faupala, Gordienko, Kamenjuka, Homčenovski, Priјma,  Šalfјeјev, Svatok, Timčik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mersed Trumic

    3. jul 2018 | 22:22

    Moji dragi partizanovci budimo spremni da podnesemo bruku kao prosle godine a ona je izvjesna, pitam se da li ima neko pametan u klubu da narednu bruku bar skrati da netraje citavu godinu sa ovim Djukicem.Da li neko vidi da on Partizanovu bruku prikazuje kao uspjeh.

  • gemathegreat

    3. jul 2018 | 18:45

    Nije me mrzelo da gledam utakmicu i sad iskreno mogu da kazem da sa sve pojacanjima ovaj tim Partizana nije ni pola Zvezdinog tima. Takva bezidejnost i staticnost, za ne poverovati. I uopste nije bitno sto ste izgubili vec sto opet nista niste igrali.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. jul 2018 | 17:08

    Ови све играју припремне сс неким рекреативцима. Страх их је од се много не обуле са неком јачом екипом

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA