≫ 

Partizan stigao u Nikšić, Đukić puca od optimizma: Imamo tim da napravimo ozbiljne stvari u Evropi

Trener Partizana raspoložen pred meč sa Rudarom koji crno-beli igraju u četvrtak u Nikšiću u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 9

Pali se mašina, "Parni valjak" kreće ka Evropi iz Nikšića koji je prva stanica ekipe Miroslava Đukića ka grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja.

Crno-beli u četvrtak igraju protiv Rudara iz Pljevalja prvi meč drugog kola kvalifikacija u takmičenju gde je ekipa iz Humske prethodne sezone napravila najveći rezultat u poslednjih 15 godina.

Neki novi standardi su time postavljeni, lestvica je dignuta, pa je potpuno logično što Đukić i njegovi igrači imaju iste, pa i veće ambicije u novoj sezoni koju kreću iz Crne Gore.

- Došli smo u Nikšić gde počinjemo evropsko putešestvije, očekuje nas težak meč, ali sigurno da ćemo mi učiniti sve da prođemo dalje, jer imamo velike ambicije ove sezone. Imamo dobru ekipu, možemo da napravimo ozbiljne stvari u Evropi, pa ćemo učiniti sve da napravimo dobar rezultat ovde protiv Rudara- rekao je Đukić na konferenciji, dan pred meč sa Rudarom.

Za prvotimca Partizana Nebojšu Kosovića ovaj meč nosi posebnu važnost jer se igra u njegovom rodnom gradu.

- Za nas sutra kreće takmičarkla sezona, prva naša utakmica, a ciljevi su uvek isti - grupna faza Lige Evrope. Idemo na Rudar, koji nisam nešto pratio ove sezone, znam tek par igrača, ali naš plan se zna: od samog starta da nametnemo naš stil igre, zatvorimo prilaze našem golu, pratimo instrukcije našeg šefa i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat već u prvoj utakmici.

Foto: Promo

Crnogorske novinare je interesovalo da li je Đukić od doskorašnjeg asistenta Andrije Delibašića dobio sve potrebne informacije u Rudaru.

- Nismo od Andrije, sami smo, napravili smo dobar skauting, gledali smo utakmice Rudara na Zlatiboru. Andrija je naš prijatelj, posetio nas je danas, doći će i sutra na utakmicu, videćemo se, ispričati. O Rudaru smo pribavili informacije sa drugih strana. Uglavnom, znamo da neće biti nimalo lako. Rudar je promenio trenera, očekuje nas težak meč protiv ekipe sa defanzivnom čvrstinom i dobrim tranzicijama, i sigurno će tako pokušati da nas ugrozi.

Đukić je ostao "zakopčan" na pitanje da izdiktira sastav za sutrašnji meč.

- Ne govorim nikad sastav, prvo ga saopštim igračima, nikad ga pre meča ne otkrivam.

Prethodne sezone Partizan je upravo preko crnogorskog šampiona (Budućnost) dalje nastavio evropski put koji je bio izuzetno berićetan.

- Isti cilj je i ove godine - iz Crne Gore preko Evrope, tako je bilo i prošle sezone sa Budućnošću, pa smo prošli dalje i imali zapažen uspeh. Imamo velike ambicije u Evropi, prelepo takmičenje, gde dobijate prestiž, afirmaciju igrača i sve ćemo učiniti da ga ponovimo igramio. Imamo kvalitet i ambiciju da napravimo velike stvari u Evropi.

VIDEO: Poslušajte i šta je sportski direktor Ivica Iliev rekao o predstojećoj sezoni, pojačanjima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA