≫ 

Partizanov klinac oduševio, gol Sume i prvenac Gomeša obeležili startnu evropsku pobedu! (VIDEO)

Mladi levi bek Šehović sjajno debitovao za crno-bele u Evropi!

  • 54

Fudbaleri Partizana u Nikšiću kreću u novu evropsku avanturu, prvi rival je pljevaljski Rudar u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a cilj je ispunjen! Crno-beli trijumfovali su u laganom ritmu sa 3:0.

Kao što smo i najavili, Đukić je za ovaj meč pripremio postavu u kojoj se našao debitant, 18-godišnji levi bek Zlatan Šehović, momak koji se nametnuo stručnom štabu na minulim pripremama i tako "kupio" sebi mesto na evropskoj premijeri za sezonu 2018/2019.

Na golu Partizana je bio Vladimir Stojković, koji je, posle još jednog upisanog Mundijala u karijeri, poveo uspešno crno-bele ka novim izazovima. Jevtović, Suma i Gomeš su bili strelci,pa će revanš 19. jula biti formalnost.

Rudar - Partizan 0:3

(Jevtović 44p,Suma 51, Rikardo Gomeš 56)

RUDAR: Radović - Pesukić, Mitrović, Živković, Šekulić - Kuč (od 61. Vuković), Sopo, Golubović (od 74. Macanović) - Zečević, Đalović (od 74. Janketić), Bošnjak.

PARTIZAN: Stojković - Enake, Marković, Valiente (od 77. Miletić), Šehović - Suma, Zdjelar, Jevtović (od 72. Janković), Pantić - Rikardo, Nikolić (od 64. Kosović).

Nikola Peković u loži stadiona Foto: FK Partizan

Zaintrigirao je Grobare Miroslav Đukić još pre utakmice, kada je objavljena startna postava u kojoj je pravo talentovano osveženje bio Zlatan Šehović, levi bek koji je rešio da opravda poverenje.

Dobio ga je sjajnim nastupima u pripremnom periodu momak rođen 2000. godine, a prvo poluvreme ipak timski nije previše obećavalo.

Imao je Rudar želju da pokaže nešto više od terenske inicijative, ali nije imao i kapacitet da to sprovede u delo, sve se završavalo uglavnom besciljnim dodavanjima na 30 metara od gola.

U jednom momentu, upravo je Šehović bio taj koji je mogao da nokautira rivala iz dubinske lopte u kojoj je pobegao rivalu, ali je i golman Radović na vreme izleteo da ga zaustavi. Zečević je figurirao sa druge strane kao tragičar Rudara jer je sa pet metara propustio priliku da matira Stojkovića, za šta je kazna bila bolna.

U 44. minutu je Nikolić prvo iznudio penal iskoristivši naivnost čuvara koji ga je nespretno oborio, minimalan kontakt bio je dovoljan. Jevtović je bio siguran realizator, a ispostavilo se da je pogodak došao u idealno vreme po crno-bele.

VIDEO: Marko Jevtović posle pobede Partizana u Nikšiću

U nastavku su zbog toga delovali rasterećenije i tako su igrali, da bi ponovo bljesnuo Šehović. Protutnjao je po levoj strani i odložio loptu Sumi na sredinu, pa je afrički vezista tukao iz prve oštro za 2:0.

Time je najavio bolje dane i želju da opovrgne kritike kako je bio promašaj Partizana kao najskuplje pojačanje, a malo kasnije je i Rikardo Gomeš imao svoj minut slave.

Rešio je Portugalac da u prvom zvaničnom meču postigne efektan pogodak, to je učinio šutirajući nisko u malu mrežu, takođe sa malo veće distance, što je proslavio na kolenima pred Grobarima.

Ostatak meča se pretvorio u rutinu, šansu su dobili Janković, Miletić i Kosović tako što su sve izmene izvršene u razmaku od 64. do 77. minuta, a malo je utisak pokvarila povreda Sejdube Sume, kog su u finišu na nosilima izneli sa terena u Nikšiću.

Na kraju se vratio u igru, da okonča dobar meč kako dolikuje.

VIDEO: Ovako su Grobari u Nikšiću, nekoliko sati pred utakmicu, napravili štimung.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стеван2.0

    12. jul 2018 | 22:39

    Екипа ко бомбона. Бекови активни Сума напокон на нивоу шпиц убојит. Рукардо расан нападач класа. Кидамо, у европи можемо много. Првенство је наше дефинитивно.

  • Sasa

    12. jul 2018 | 22:37

    Jako los Partizan . Kukavicki dobili 3:0 . Zato su bandere srBstva juce herojski izvukli 0:0 protiv prejakog Spartaksa za koga ni pasionirani kladionicari nisu culi. Ali zato musavci koji se lazno predstavljaju kao Grobari ne prestaju da pljuju po Djukicu i igracima. Mogu samo da vam porucim da ste jadni i da cete Milojevica ispratiti do zime a Djuka uzima duplu krunu.

  • jungleee

    12. jul 2018 | 22:30

    eee ovo je utakmica a ne ono sinoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA