Može li čovek koji puši 60 cigareta dnevno i sluša džez da bude novi ujedinitelj Čelsija!? (FOTO)

Roman Abramovič je raskinuo ugovor sa Antonijom Konteom ne bi li doveo njegovog sunarodnika iz Napolija, Mauricija Sarija

  • 0

Bivši trener Napolija, Mauricijo Sari, bi trebalo da bude mesija koji će da učini tim sa Stamford Bridža jedinstvenim, za razliku od njegovog prethodnika Kontea.

>>>Izgubio je čak 534 miliona dolara za samo jedan dan: Roman Abramovič pogođen američkim sankcijama

Pitanje koje muči vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, jeste da li je napravio pravi potez kada je po ceni od 10 miliona evra otpustio velikog radnika, da bi ga zamenio strastvenim pušačem, koji se u slobodno vreme opušta čitajući kriminalističke romane i slušajući džez muziku.

Ono što novopečenog menadžera Čelsija čini jednistvenim jeste mnogo veća sofisticiranost, iako će mu njaveći problem predstvljati zabrana pušenja na stadionu Stamford Bridž.

 
#sarri#mauriziosarri#sscnapoli#napoli#calcio#football#wearesscnapoliA post shared by Maurizio Sarri (@mauriziosarri_) on

Novinar Gazete delo Sport je istražio sve aspekte života Mauricija Sarija, kako profesionlane tako i privatne, nakon čega je uveren da je biši trener Napolija pravi čovek koji će učiniti svalčionicu Plavaca jedinstvenom, za razliku od Konteovih kontraproduktivnih metoda

>>>Murinjo u svom stilu: Čelsi nije zaslužio trofej FA Kupa.

Smatra se da je to upravo bio razlog odlaska Kontea iz londonskog kluba. Stalni pritisci na upravu u vezi sa novim transferima su činili igrače koje je on doveo da se osećaju da nisu dovoljno dobri, kao i ljudi koji su ih platili.

Za nekoga kome je potrebno 60 cigareta dnevno samo da bi normalno funkcionisao, Sari je iznenađujuće smiren i pametan pragmatičan čovek.

Najbolji primer jeste način na koji je ubedio ljutnji sklonog Gonzala Iguaina, da ostane u Napoliju nakon što je preuzeo slavni italijanski klub od Rafe Beniteza 2015. godine.

 
#sarri#mauriziosarri#sscnapoli#napoli#sigaretta#fumo#wearesscnapoli#weareateamA post shared by Maurizio Sarri (@mauriziosarri_) on

Argentinac je bio u svađi sa španskim trenerom, Napoli nije uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona te sezone, što je Iguaina stavilo na izlazna vrata italijanskog kluba.

>>>Azar menja Ronalda u Realu! Madriđani spremili brdo novca!

Ali nakon samo jedne nedelje rada u klubu, odlični diplomata Sari je omekšao argentinskog napadača koji je ostao još jednu sezonu pre nego što ga je Juventus doveo za neodoljivih 90 miliona evra leta 2016. godine.

Navijači Čelsija se nadaju da bi Sari mogao da baci istu vrstu magije na umišljene zvezde londonskog kluba, usred vrelog raskida sa Konteovom vladavinom.

Iguain će sada svima pričati kako je njegov bivši trener iz Napolija, jedan od najboljih stručnjaka sa kime je ikada sarađivao.

Mauricio Sari iz perioda dok je bio prvi trener Napolija Foto: Tanjug/Ap

Kako Sari sam naglašava, on je bio izvan fudbalskog sveta sve do kasnijih godina svog života.

>>>Čelsi odbio ponudu Barselone od 57 miliona za vezistu!

Karijeru koju je imao u užurbanom svetu na berzi, pri čemu je upravljao velikim portfolijom novca bogatih klijenata, ga je naučila kako da pametno vodi pregovore i iznudi najbolji mogući dogovor u situacijama pod pritiskom.

Njegovi poslovi na finasijskim berzama u Londonu, Cirihu i Luksemburgu su unapredili njegovo znanje engleskog jezika, koji je najrasprostranjeniji jezika na svetu pomoću koga je komunikacija u mnogome olakšana.

Ovo bi i te kako trebalo da bude od pomoći prilkom treninga i utakmica koje ga očekuju na njegovom novom poslu u Čelsiju.

Sari je mnogo fleksibilniji od svog prethodnika što se napadačke filozofije tiče, može  da igra sa tri napadača ili sa Edenom Azarom iza centralnog napadača.

Međutim, njegovi timovi su poznati po tesnoj igri, oni zatavaraju prostor i nadmeću se na malom prostoru, što bi mogle da budu dobre vesti za osporavanog Alvara Moratu nakon ne tako dobre sezone provedene u dresu Plavaca.

Kako će se 59-godišnji Mauricio Sari snaći u slavnom londosnkom klubu, saznaćemo već početkom avgusta meseca, za kada je zakazan početak nove sezone Premijer lige Engleske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA