≫ 

Milojević otkrio koja dvojica fudbalera Zvezde neće igrati protiv Spartaksa!

Trener srpskog šampiona traži od svoijih momaka da podignu nivo igre u utorak

  • 0

Fudbalere Crvene zvezde u utorak veče očekuje revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener crveno-belih Vladan Milojević neće moći da računa na dvojicu fudbalera.

U pitanju su Nikola Stoijljković i Slavoljub Srnić koji imaju problema sa povredama.

- Srnić i Stojiljković će biti van konkurencije, Nikola je obnovio povredu, a Slavoljub tek počinje da podiže ritam treninga, nije još spreman ali brzo će biti sa nama. Meleg je mogao da igra i prethodnu utakmicu, ali imao je sličan problem kao i Stojiljković, i nisam želeo da rizikujem. Oni nisu igrali mnogo prethodne sezone, i veća je verovatnoća da se takvi igrači povrede. Bio nas je strah za Melega da bilo šta rizikujemo, ali dobro je radio tako da je u konkurenciji - rekao je Milojević, a zatim se osvrnuo na Ebesilija:

>>> Zvezdi protiv Spartaksa sudi čovek koji je svirao penal protiv Srbije u 90. minutu!

- I na primeru Francuske koja je postala svetski prvak, vidi se da danas fudbal ide u smeru gde su igrači brzi, jaki, fizički dobro stoje. Klasični plejmejkeri, lucidni igrači su prava retkost u današnjem fudbalu, gotovo da ne postoje. Lorenco Ebisilio bi trebalo da bude nešto najbliže tome, kreator, ali hajde da mu damo vremena. 

Zvezdin strateg otkriva da je urađena analiza prve utakmice i da je igračima skrenuo pažnju na slabije aspekte tog meča.

Klupa Zvezde na meču protiv Spartaksa u Letoniji Foto: Slobodan Pikula

- Neophodno je nekoliko odigranih utakmica da bi igrači ušli u ritam. Nisam zadovoljan tim ritmom koji želim da imamo, ali nismo mogli da dođemo do njega. Zašto, to smo analizirali i razgovarali, ima svega po malo. Na nama je da podignemo nivo igre. Stojim pri tome da se uvek odlučim za onu ekipu za koju smatram da će da da adekvatan rezultat na datoj utakmici - rekao je Milojević i dodao:

- Neki put ima igrača koji bi mogli i trebalo da igraju, ali imam po dva igrača na svakoj poziciji i imam više elemenata na osnovu kojih mogu da pravim svoje zamisli. Našim igračima treba ritam, nije u pitanju fizička priprema. Imamo i igrače koji nisu imali neku minutažu prethodne sezone, i treba im vreme. Svestan sam da vremena u fudbalu nemam, na nama je da radimo i što pre dođemo do željenog cilja.

Milojević je priznao da ima dilemu oko startnog napadača, gde na raspolaganju ima Milana Pavkova i Dejana Joveljića, a i Mohamed Ben može da pokrije tu poziciju.

- Imam dilemu, kuburilii smo sa štoperima, rešili to pitanje, a sada imamo takvu situaciju u napadu. Eto, to je život... Pešić je otišao i videćemo koje rešenje ćemo da izaberemo - rekao je on, uz dodatak da ga ne zanima da li će se Spartaks i u Beogradu braniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA