≫ 

Zvezda posle 168 minuta slomila Letonce, litvanska Suduva naredna prepreka do Lige šampiona! (VIDEO)

Zvezda dugo nije uspevala da dođe do gola!

  • 49

Fudbaleri Crvene zvezde i Spartaks Jurmale odigrali su revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a tim šampiona Srbije je tek u finišu slomio otpor za 2:0 i dalji plasman!

Posle nule u Rigi, Zvezda je morala da opravda očekivanja navijača na svom stadionu "Rajko Mitić", u želji da pokaže kvalitet vredan Lige šampiona.

Naravno, bilo je i problema koji su stvar uigravanja, Radonjić i Rodić su došli sa Mundijala na završnicu priprema, novajlijama je potrebno vreme da se uklope, pa će se to u hodu raditi kroz kvalifikacioni ciklus i start srpskog šampionata.

Foto: Telegraf.rs

Na sreću po crveno-bele, nije bilo velikih posledica zbog nedostatka ubojitosti u ovom dvomeču, iako je nervoza kulminirala do 78. minuta, kada je Ben "probio led" pogotkom. Rivala je potom dokrajčio Krstičić već u sledećem napadu.

U daljem ukrštanju, Zvezda će se sastati sa Suduvom, koja je uspela da šokira APOEL u dvomeču. Termini za mečeve naredne runde su 24/25. jul i 1. avgust.

Takođe, ovaj meč je uvertira za domaće prvenstvo, pošto Zvezda u subotu od 20.00 igra protiv Dinama iz Vranja na startu Superlige.

Crvena zvezda - Spartaks Jurmala 2:0 (0:0)

(Ben 78, Krstičić 82)

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: 23.868 Sudija: Alper Ulusoj (Turska)

Crvena zvezda: Borjan, Savić, Degenek, Rodić, Stojković, Jovičić, Ebisilio (od 72. Meleg), Krstičić, Milić (od 60. Pavkov), Ben, Radonjić (od 85. Jovančić)

Spartaks Jurmala: Nerugals, Freimanis, Kosorić, Silva, Višnakovs (od 56. Davidov), Dmitriev, Maleev, Svarups (od 56. Agire), Šlampe, Ošs, Kobzar

Lep doček imao je Mičel Donald Foto: FK Crvena zvezda

TOK MEČA

Zvezda je pokazala na početku kvalifikacija da ima ozbiljan problem sa idejom i uigranošću, što je Spartaks umeo da iskoristi za grčevitu defanzivu i čuvanje nule koje bi eventualno vodilo u produžetke i penale.

Ofanzivno je Zvezda startovala, ali Ben nije uspeo da se nađe na poziciji najisturenijeg igrača, Radonjić je bio daleko od prave inspiracije, Milić nije iskoristio tri solidne šanse u prvih 45 minuta.

Sve je skidao golman Spartaksa Foto: Marko Jovanović

U 8. je viđena i diskutabilna situacija kada je sudija zbog ozbiljnih povlačenja mogao da dosudi i penal za crveno-bele, ali je procenio da taj intenzitet ipak nije bio dovoljan.

Milić je oprobao šut iz daljine, ali i glavom u dve situacije, Ben je iz slobodnog udarca tukao, iz tog duela je kao pobednik izašao Nerugals, pročitavši dobro nameru.

Borba se uglavnom vodila u vazduhu Foto: Marko Jovanović

Zvezda je u 2. poluvremenu pojačala pritisak, imala je i jedan lep slobodan udarac koji je upropašćen prevelikim kombinovanjem u pasu, a tek u 60. minutu je Milojević rešio da menja nešto.

Pavkov je zamenio Milića, a tek od tog trenutka je Zvezda imala klasičnog špica u igri, dok je u Spartaksu novi adut bio Denis Davidov, nekadašnji igrač moskovskog Spartaka.

Stativa ga je sprečila da zatrese mrežu Foto: Marko Jovanović

U 63. minutu je viđe na idealna prilika kada je Radonjić tukao sa leve strane, ali je samo uzdrmao stativu i lopta je otišla u gol aut, a nervoza je mogla da splasne tek u 78. minutu.

Tada je Ben bio strelac posle kornera, Pavkov mu je prvo glavom odložio loptu, ali je duskutabilno da li je napadač sa Komorskih Ostrva bio u ofsajd poziciji kada je zatresao mrežu.

Pred severom se slavila pobeda, sada je vreme za nove izazove Foto: Marko Jovanović

Dok su se Letonci ljutili na sudije, igrači Zvezde su slavili gol i brzo došli do još jednog, kada je odbrana rivala već bila demoralisana. Posle pasa sa desne strane, igrač Spartaksa je malo preusmerio loptu, ali je Krstičić majstorsjki petom poslao u mrežu za 2:0, čime je sve bilo rešeno.

VIDEO - "Nema podele" grmi sa Severa na evropskom startu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA