≫ 

Džajić nije više najbolji fudbaler sa ovih prostora: Da li je Luka Modrić "najveći" koji je hodao eks-jugoslovenskom teritorijom ikada?

Mnogi su uvereni da smo posle ovog Mundijala konačno dobili vanvremenskog igrača, kojeg će teško neko dostići u narednim godinama

  • 86

Fudbaler  Hrvatske Luka Modrić obeležio je protekli Mundijal u Rusiji. Ne samo da je vodio svoju selekciju do finala, već je bio jedna od ključnih karika čitave ekipe.

Od prve do poslednje utakmice bio je konstantan u igri, i ne samo to, njegovi saveti kao kapitena bili su krucijalni da ekipa odigra timski. Zato je i na kraju nagrađen titulom najboljeg igrača Mundijala.

>>> Modriću Zlatna lopta, Kolinda plakala dok mu je davala priznanje! (FOTO) (VIDEO)

Posle ovog šampionata, povnovo se otvorilo pitanje, da li je Modrić možda najveći igrač sa ovih prostora?

Teško je porediti vremena i načine igranja fudbala. U Srbiji su "Bogovi" bili Šeki i Džaja, u Crnoj Gori - Dejo Savićević i Peđa Mijatović. Bosanci veruju u Safeta Sušića, dok su Hrvati smatrali da boljih nema od Roberta Prosinečkog, Zvonimira Bobana ili Davora Šukera.

Sve dok se nije pojavio Luka Modrić. Sama činjenica da je vodio tim do finala najvećeg sportskog događaja na svetu je dovoljna da ga svrsta u najboljeg ikada, jer nikome pre to nije pošlo za nogom.

Osim toga, Modrić je pokupio i bezbroj trofeja sa Real Madridom - čak četiri Lige šampiona, dok je i četiri puta biran u idealan tim Lige šampiona.

Foto: Shutterstock, MN Press

VIDEO: Hrvati u transu dočekuju "Vatrene"!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    19. jul 2018 | 10:54

    Luka je Bez konkurencije sto se tice Evropskih trofeja 4 lige sampiona

  • Miki

    19. jul 2018 | 07:14

    Predvrag Mijatović najjači igrač svih vremena

  • Pfc

    18. jul 2018 | 22:30

    Dzajic nikad i jije bio najbolji.Ima bar desetak koji su bolji od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA