≫ 

Zvezdina najveća prepreka su Hrvati: Litvanci ih slave kao da su svetski prvaci posle eliminacije APOEL-a (VIDEO)

Litvanski tim, naredni rival srpskog šampiona, burno slavio prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

  • 3

Za senzacionalan rezultat litvanske Suduve u kvalifikacijama za Ligu šampiona, velike zasluge imaju dvojica Hrvata, defanzivac Andro Švrljuga i golman Ivan Kardum.

Upravo je na njima bio najveći teret meča protiv APOEL-a u Nikoziji, gde je litvanski prvak, posle 3:1 kod kuće, i žestokih udara kiparske "legije stranaca" u gostima izgubio 1:0, i tako otišao na megdan Zvezdi u narednu rundi takmičenja.

>>> Suduva je Zvezdi otvorila vrata grupne faze u Evropi: Sigurno je nosilac u plej-ofu LE, a možda i LŠ!

Malo ko se nadao ovakvom scenariju, nije bilo mnogo optimista ni među igračima ekipe koja je prethodne sezone prvi put prigrlila šampionski pehar u svojoj zemlji, još od 1921. godine, otkad klub postoji pod tim imenom.

Eliminacijom kiparskog prvaka Suduva je zabeležila jedan od najvećih međunaroodnih rezultata, verovatno i najveći, pa ne čudi što je u svlačionici ekipe na stadionu "GSP" u Nikoziji posle meča vladalo vandredno slavlje.

Za klupski sajt pričali su pomenuti hrvatski internacionalci, Švrljuga, koji već šest godina igra u Litvaniji (bio i u Žalgirisu) i, prema oceni mnogih, najveći junak meča na Kipru, golman Kardum, čije su intervencije bile ključne za prolaz ekipe u narednu rundu.

>>> Sad je Zvezda na potezu! APOEL šokantno ispao, autsajderi iz Suduve čekaju crveno-bele

Obojica su svesni kakav su uspeh podarili litvanskom fudbalu koji je, kao što znamo, u "debeloj senci" sporta broj jedan u ovoj baltićkoj državi, košarci.

Na talasu euforije, hrvatski fudbaleri, ali i njihovi saigrači dočekuju dvomeč sa Zvezdom i prvi duel koji je na programu sledećeg utorka na našem najvećem stadionu.

- Niko nije verovao da možemo uraditi ovo, ali, eto uspeli smo, uz malo sreće, pobedili smo. Prvi meč je bio presudan. Svi su srećni, Ivan (Kardum) je bio neverovatan danas, ali mislim da smo svi sjajno reprezentatovali Suduvu i litvanski fudbal, i nadam se da će posle ovog ljudi u Litvaniji razmišljati drugačije, ne da smo samo zemlja košarke - rekao je za klupski sajt Švrljuga.

I njegov sunarodnik Kardum bio je vidno iscrpljen od žestokog emotivnog i fizičkog pražnjenja na Kipru, ali presrećan zbog uspeha koji ne pamti Suduva.

- Čestitim svima, saigračima, navijačima, ovo je neverovatan dan za Suduvu i litvanski fudbal, i srećan sam što sam deo ovog tima. Teško je opisati kako se osećam, i saigrači i ja, verujem da su naši navijači ponosni na nas. Čitav tim je bio heroj, bilo je jako teško, APOEL je top tim, mogu reći da je ovo najveći rezultat u istoriji Suduve! APOEL je strašan tim, ne tako davno namučili su Real, Totenhem.. Još pred njihovim navijačima, bilo je užasno teško, ali smo pokazali karakter i kvalitet i, uz sreću naravno, uspeli da ispunimo cilj.

Za Suduvu, pored dvojice Hrvata igraju još dvojica igrača sa ovih prostora: Srbin Aleksandar Živanović i fudbaler iz bosne i Hercegovine Mihret Topčagić.

Pogledajte i kako su igrači Suduve proslavili plasman u drugo kolo kvalifikacija Lige šampiona gde ih čeka srpski šampion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA