Formirani svi parovi za Ligu šampiona, evo šta može da sačeka Zvezdu posle Suduve!

Kompletirani su svi parovi u kvalifikacijama!

  • 55

Fudbaleri Crvene zvezde su u utorak već overili plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su ostali mečevi ove runde odigrani u sredu.

Crveno-belima su se pridružili Karabag, Šerif, Spartak Trnava, Rozenborg, Astana i Seltik, dok su među eliminisanim timovima ljubljanska Olimpija, Torpedo Kutaisi, Zrinjski, Valur, Sutjeska i Alaškert.

Pošto su favoriti opravdali očekivanja, nije bilo ni većih promena koje bi uticale na Crvenu zvezdu,  koja neće biti među povlašćenima u žrebu za treće kolo.

Bilo je napeto protiv Spartaksa Foto: Marko Jovanović

Povlašćeni

Salcburg (Austrija)

Ludogorec (Bugarska) - Videoton (Mađarska)

Seltik (Škotska) - Rozenborg (NOR)

Legija (Poljska) - Spartak Trnava (Slovačka)

Kukeši (Albanija) - Karabag (Azerbejdžan)

Astana (Kazahstan) - Midtjiland (Danska)

Seltik potencijalni rival Foto: Tanjug/AP

Nepovlašćeni

BATE Borisov (Belorusija) - HJK (Finska)

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Hapoel Ber Ševa (Izrael)

Kluž (Rumunija) - Malme (Švedska)

Crvena zvezda (SRB) - Suduva (Litvanija)

AEK Atina (Grčka)

Škendija (Makedonija) - Šerif Tiraspolj (Moldavija)

Skok do Lige šampiona Foto: Marko Jovanović

Inače, pored ovih potencijalnih ukrštanja iz staze šampiona, na ligaškoj stazi su parovi PAOK - Bazel i Ajaks - Šturm.

Zvezda nije povlašćena u ovom kolu, a žreb za treće obaviće se 23. jula, kada će sve biti jasnije o putu crveno-belih, koji ne bi trebalo da imaju previše problema sa Suduvom.

Radi se o tvrdoj litvanskoj ekipi koja je imala nestvarnu sreću da izdrži protiv APOEL-a, koji iz 27 šuteva u revanšu nije uspeo da dođe do 2:0, nakon poraza od 3:1 u prvoj utakmici.

Koga priželjkivati? Foto: Marko Jovanović

Suduva je uhvatila Kiprane na spavanju u prvom meču u Litvaniji, jer je dala tri gola za 19 minuta, što rival nije uspeo da anulira.

Ukoliko bi Zvezda u 3. kolu kvalifikacija izvukla nekog od povlašćenih, Salcburg, Ludogorec ili Seltik, i ukoliko bi ih izbacila u tom kolu kvalifikacija, u plej-ofu za grupnu fazu bi bila nosilac.

Prva utakmica Zvezde protiv Suduve je u utorak 24. jula od 20.30 na Marakani, a revanš je na programu u sredu, 1. avgusta u 19.30 u Litvaniji.

VIDEO - Igrači Crvene zvezde slave pobedu nad Spartaksom sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    19. jul 2018 | 08:50

    Povlašćeni -Kukeši ( Albanija )???? Nepovlašćeni- Crvena Zvezda, Bate Borisov, Dinamo Zagreb......?? ??????? Mnoooooooogoooooo sam glup! Neka mi neko objasni!

  • Mixi

    19. jul 2018 | 10:50

    Uhvatila Suduva _ Apoel na spavanju,??? Pa mu koknula tri komada a "glupi su inace" pa u revansu izgubili samo 1:0? Znali su sta hoce ! To je cinjenica. Nadam se da cemo mi biti "budni". Napred Zvezdo!!!!Samo napred!!!!

  • El komadante

    19. jul 2018 | 10:38

    Braco, zar je toliko komplikovano skontati, ako prodjemo Suduvu, idemo u trece kolo kvalifikacija za LS dje NISMO povlasceni. Da je Apoel prosao i da smo njega izbacili u drugom bili bi povlasceni u trecem, ovako ne. Znaci ako prodjemo i trece dje nismo povlasceni, idemo u plej of za ulazak u LS ili kako ga svi mi zovemo 4 kolo. Tad cemo vjerovatno biti povlasceni jer bi uzeli status povlascenog kojeg bi smo izbacili u 3 kolu, tipa Seltika. E sad ima tu jos jedna zackoljica ako ne daj Boze ispadnemo, laka kalkulacija, ako ispadnemo od Suduve idemo u trece kolo kvalifikacija za LE, ako prodjemo Suduvu a ispadnemo od nekog u 3 kolu LS idemo u plej of za LE. Znaci Liga Evrope (grupe) su sigurne jedino kad udjemo u 4 kolo za LS i ako tu ne uspijemo onda smo direktno u grupama LE. Jednostavna matematika, racunajte samo jos 6 utakmica do Lige Sampiona. ⚽

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA