≫ 

ZA ISTORIJU: Alison je najskuplje plaćeni golman ikada!

Liverpul se ponovio u tekućem prelaznom roku, završen transfer pouzdanog Brazilca

  • 3

U Liverpulu su smrtno ozbiljno shvatili ocene da ekipa već godinama ima užasnu odbranu zbog koje uglavnom ne dolazi do trofeja u Engleskoj i Evropi.

I rešili su da to promene. Radikalno!

Zimus su za rekordnu sumu ikada plaćenu za nekog defanzivca doveli Virdžila Van Dajka (75 miliona funti), a ovog leta za gotovo isti novac i igrača za koga misle da će im rešiti glavno pitanje, ono između stativa.

Od četvrtka uveče je i zvanično: Brazilac Alison novi je golman Liverpula, koji će za njega platiti Romi 70 miliona funti plus pet miliona u bonusima!

Tako je reprezentativni čuvar mreže Brazila postao najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala od koga sada, navijači Redsa, naravno, očekuju samo čuda među stativama kada krene sezona.

Liverpul je odnarodovao lepu vest kasno uveče.

- Iz aspekta mog života i moje karijere, ogroman je korak što sam postao član ovog kluba i ove porodice - bili su prvi utisci Alisona po potpisivanju ugovora.

 

U Liverpulu se nadaju da će Alison biti ta karika koja im nedostaje da konačno osvoje titulu u Premijer ligi na koju čekaju od davne 1990. godine.

- U jednom trenutku prethodnih nedelja pojavila se prilika da potpišemo jednog od najboljih svetskih golmana. Od tada, nije prošlo mnogo, sve što smo uradili je da smo malo popričali sa vlasnicima kluba. Bili su uzbuđeni našim predlogom i mi smo realizovali transfer - otkrio je menadžer Liverpula Jirgen Klop kako je iznutra izgledala akcija dovođenja Alisona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. jul 2018 | 00:30

    Hahahahahah.. E je... te fudbale ako je on najplaceniji golman u istoriji!

  • Raša

    20. jul 2018 | 06:26

    u ovo novo vreme je i Sterling plaćen 65.000.000€ ali ljudi morate shvatiti da je tadašnji transfer Bufona u Juve od 60.000.000€ bio kao sad 180.000.000€, a 1. Zuba Rinaldo iz Barse u Inter za 32m€ je bilo kao sad 320.000.000€, a 2. Zidan iz Juvea u Real je tad bilo za 77.000.000€ i ovi stariji koji se sećaju, to je bio najvredniji transfer u istoriji fudbala, sad možda 450.000.000€ bi iznosio taj transfer. Sad ove marketing fore i ostale fore i rekordi od toga nema ništa...

  • Nikola

    20. jul 2018 | 04:31

    Dovedes Jan Oblaka i boli te.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA