≫ 

Partizan doveo Lolu Smiljanića!

Iskusni fudbaler, potpuno neočekivano, i treći put u crno-belom, stiže kao zamena za Jevotvića

  • 91

Odlazak Marka Jevtovića u turski Konjaspor zahtevao je brzu reakciju Partizana, pronalaženje defanzivno orjentisanog veziste, koji bi nadomestio gubitak. Crno-beli su bili i ograničeni činjenicom da fudbaler mora da ima srpski pasoš zbog “popunjenog” broja stranaca, ali su uspeli da nađu rešenje. Milan Lola Smiljanić će u ponedeljak treći put u karijeri, kao povratnik, zadužiti opremu kluba iz Humske i staviti se na raspolaganje treneru Miroslavu Đukiću, saznaje Telegraf!

Dogovor je postignut danas, Smiljanića u Partizanu čeka ugovor na dve godine, a zvanična promocija će biti održana početkom naredne sedmice. Radi se o iskusnom, pouzdanom igraču, koji je u ponuđenom izboru bio daleko najbolje rešenje, jer poznaje klub, pošto je u njemu odrastao.

>>> Lola Smiljanić dao gol Rajkoviću sa skoro 30 metara, a zatim poručio u kameru: Ja sam ovde gazda! (VIDEO)

Upravo je Đukić bio jedan od inicijatora angažovanja Smiljanića, koga veoma dobro poznaje još iz prvog mandata u Humskoj i koga je tada promovisao u kapitena, iako je bio jedan od najmlađih igrača u postavi. O Smiljaniću ne treba trošiti reči, radi se o detetu Partizana, stasalom u generaciji rođenoj 1986. godine. Prošao je sve mlađe selekcije crno-belih, zatim postao i prvotimac, a u najjačoj selekciji je osvojio tri šampionske titule i jedan Kup Srbije. Uz to je sa klubom igrao nekoliko puta u Ligi Evrope i u Ligi šampiona 2010. godine.

Legenda kaže da se Lola skrasio: Smiljanić u jednom od beogradskih klubova, uz njega na slic je i Marko Šćepović Foto: Telegraf

Pored crno-belih, Smiljanić je još branio boje španskog Espanjola, gde je otišao upravo iz Partizana i to za tri miliona evra u julu 2007. godine. Zatim se obreo u Sportingu iz Hihona (pozajmica), da bi se kao pozajmljen igrač vratio u Humsku.

Kasnije je raskinuo ugovor sašpanskim klubom i definitivmno postao fudbaler crno-belih, odigravši dve sezone, pre nego što je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa turskim Genčlerbirligijem.

Naredna destinacija je bio Izrael, tačnije Hapoel Natanja, a zatim australijski Pert, da bi se prošle godine vratio ponovo u Izrael i potpisao ugovor sa Hapoel Aškelonom. Pre nekoliko dana, kada je bilo izvesno da će Jevtović napustiti Partizan, stigao je i treći poziv iz Humske i dogovor je danas pao za nekoliko minuta.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    20. jul 2018 | 17:55

    Pa mogli ste da dovedete i Acu Trifunovića ! Definitivno je mnogo bolji fudbaler od Smiljanića , a to što je malo stariji ( 13. 05. 1954. ) , pa to očigledno vama ne smeta pošto ste vratili ovog penzionera ! Još da vratite Vargu na centarfora i Kralja da brani i ekipa veterana je spremna.

  • Pexara

    20. jul 2018 | 16:42

    Sramota, od toliko dobrih mladih fudbalera mi spadnemo na ovog splavarosa 😂😂😂

  • pera postar

    20. jul 2018 | 21:25

    e sad dajem bubreg da je ZVEZDA SAMPION

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA