≫ 

Zvezdina "J" trojka srušila Vranjance: Rezervni tim crveno-belih idealno počeo odbranu titule! (VIDEO)

Jovančić i Jevtović su postigli svoje prvence u crveno-belom dresu, dok je jedan gol dao i talentovani Joveljić

  • 20

Crvena zvezda je savladala Dinamo iz Vranja sa 3:0 na otvaranju Superlige Srbije i tako uspešno započela odbranu titule upisivanjem prva tri boda u novoj sezoni. Svoje prvence u crveno-belom dresu postigle su novajlije Dušan Jovančić i Milan Jevtović, dok je pogodak dao i supertalentovani Dejan Joveljić, koji je imao još nekoliko dobrih prilika da zatrese mrežu.

Vladan Milojević je na ovoj utakmici izveo gotovo rezervni tim, jer su samo tri igrača igrala u startnoj postavi pre nekoliko dana protiv Spartaksa - Degenek, Jovičić i Ebisilio. Čak je i Milan Borjan dobio odmor pred meč protiv Suduve u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je na programu već u utorak na Marakani od 20.30.

CRVENA ZVEZDA - DINAMO VRANJE 3:0

(Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76)

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Babić, Degenek, Terzić, Jovičić, Jovančić, Meleg, Ebisilio (Milijaš 53), Jevtović, Joveljić

Dinamo Vranje: U. Đurić, Ilić (Stankovič 50), Pavišić, N. Đurić, Vukajlović, Okamijan, Tasić (Nedeljković 46), Antić, Sićović (Stojković 71), Dimitrov, Suraka.

Meč na Marakani počeo je minutom ćutanja za Gorana Bunjevčevića i Branimira Babarogića; Foto: MN Press

I ovaj "rezervni" tim Zvezde bio je prejak za novajliju u Superligi, a samo je bilo pitanje dokle će odbrana Vranjanaca izdržati na Marakani.

Iako su ozbiljno pripretili već na startu u 2. minutu preko Surake, koji je u kontri "izlomio" Degeneka, a zatim pogodio stativu, gosti iz Vranja nisu ozbiljnije pretili i opredelili su se za defanzivu.

Zvezda je pokušavala da dođe do gola, a prvu pravu priiku imao je Jevtović u 16. minutu, ali je golman Đurić odbranio njegov šut sa oko 7-8 metara. Potom je Jovančić raspalio sa oko 25 metara i pogodio stativu.

Ono što mu nije pošlo za nogom u 18. minutu, Jovančić je uradio pred kraj prvog poluvremena, kada je pogodio posle gužve u kaznenom prostoru posle kornera koji je izveo Meleg. Glavom je tada loptu zahvatio Degenek, ali je pogodio stativu, pa se lopta odbila do Jovančića, koji iz okreta matira golmana Vranjanaca.

Dušan Jovančić dobija čestitke saigrača za gol; Foto: MN Press

Zvezda je tim rezultatom otišla na odmor, a ubrzo po početku drugog poluvremena Joveljić je duplirao prednost.

Lorenco Ebisilio je lepim driblingom pokušao da izbije sam pred gol Dinama, ali ga je igrač Vranjanaca oborio u kaznenom prostoru. Na sreću Zvezde, lopta je stigla do Joveljića, koji je u maniru velikih golgetera matirao golmana Dinama za 2:0.

Mogao je Joveljić u narednih nekoliko minuta da postigne bar još dva gola, imao je tri izgledne situacije, ali je u jednoj promašio prazan gol iskosa sa desne strane, nakon što se oslobodio čuvara mreže, a kasnije je pogodio stativu posle lucidnog pokušaja, kada je "bocnuo" loptu u situaciji pred golom Dinama.

U 76. minutu gol je postigao i Milan Jevtović, koji je takođe upisao prvenac u dresu Zvezde. Iskoristio je dobar pas Milijaša, koji je ušao u drugom poluvremenu umesto Ebisilija, a zatim efektno plasirao mrežu u gornji levi ugao golmana Dinama za konačnih 3:0.

Superliga Srbije:

Petak:

Vojvodina - Mladost 1:1

(Fofana 13 - Dimić 29)

Crvena zvezda - Dinamo Vranje 3:0

(Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76)

Subota:

Čukarički - Zemun 20.00

Voždovac - Bačka 20.00

Napredak - Rad 20.00

Nedelja:

Radnik - Partizan 19.00

Radnički - Proleter 20.00

VIDEO: Delije odgovorile Hrvatima citatom iz filma "Lepa sela lepo gore"

VIDEO: Na početku želja ista - titula! Koreografija Delija na utakmici sa Dinamom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoMB

    20. jul 2018 | 19:38

    Brate, a od čega to odmaraju? To je ono sto mi nikada u nasem fudbalu nije bilo jasno! Igraju samo vikendom (u ovom slučaju prvu utakmicu novog prvenstva), i treba im odmor, umesto uigravanja novih igrača, taktike, jači kondicioni trrning, šta god.... a u jacim evropskim ligama se igra cela sezona sreda-subota pa ne odmaraju igrače.... Zato smo tu gde jesmo

  • Dr. za rock and roll

    20. jul 2018 | 22:06

    Rutinska klasika— dinamo vranje bravo momci usli ste u super ligu svaka vam cast - malo boljom igrom bijete partizane ladno!!

  • Darko

    20. jul 2018 | 21:24

    Ajmo sad gde ste hejteri koji kazu da Ebicilio ne zna da igra,gde ste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA