Posle Ronalda, još jedan bitan igrač želi da napusti Real: Hrvat zatražio transfer! (FOTO)

Iako je za svoje tri godine provedene u Kraljevskom klubu, isto toliku puta bio prvak Evrope, izuzetni igrač sredine terena želi po svaku cenu da napusti redove Madriđana

  • 8

Vicešampion sveta sa reprezentacijom Hrvatske, Mateo Kovačić, nije se predomislio u vezi sa željom da napusti redove Real Madrida ovog leta, nakon što se sastao sa novim trenerom Madriđana, Žulenom Lopetegijem.

>>>Luka Modrić pred iskušenjem karijere: Kinezi mu nude 40 miliona evra godišnje!

Sastanak se održao u trening centru Valdebebas i protekao je u srdačnoj atmosferi, iako je odlični vezista jasno stavio do znanja šefu struke Real Madrida da želi da napusti klub u tekućem prelaznom roku.

 
Ovo je za tebe 🙏🏻 R.I.P. Dino ❤️ #edvinhodzicA post shared by Mateo Kovacic (@mateokovacic8) on

Želja Kovačića za odlaskom nije bila iznenađenje za Lopetegija, uzimajući u obzir da je Hrvat najavio odlazak krajem juna meseca ove godine.

- Želeo bih da igram više u timu Reala zato što volim fudbal i uživam u trenucima kada sam na terenu. Svestan sam da je u Madridu teško biti starter, posebno zato što sam došao u klub kao jako mlad igrač - izjavio je tada hrvatski reprezentativac.

- Dobro razumem situaciju, i zato mislim da je najbolje za mene da odem u drugi klub u kome ću moći da nastupam kao starter. Siguran sam da to mogu, i znam da je to jedino što želim sada - dodao je Kovačić.

Nakon tri godine provedenih u Kraljevskom klubu, prilikom kojih je uvek bio maksimalno posvećen treniranju i igri, vrata prvog tima se nikada nisu potpuno otvorila za Kovačića.

Internacionalci poput Kasemira, Tonija Krosa i Luke Modrića su standardni startni trio Real Madrida na sedini terena.

>>>TOP 10 najvrednijih klubova: Tri fudbalska giganta iz Evrope prestigli američke NFL i NBA ekipe!

Mančester Junjted, Bajern Minhen, Juventus, Mančester Siti i Liverpul su samo neki od klubova koji su pokazali interesovanje i ponudili Kovačiću važnu ulogu u startnoj postavi.

Sa svojih 24 godina života, kao i pregršt osvojenih trofeja u dosadašnjoj karijeri, Kovačić je uveren da je vreme da nastavi sa igranjem u drugoj sredini,

- Problem je u tome što je jako teško za mladog igrača da ima kontinuitet igara, a bez toga ja nikada neću moći da pokažem svoj pun potencijal. Kada ne igram logično je da nisam srećan. Iza sebe imam tri prelepe godine u Madridu, provedenih sa neverovatnim saigračima, osvajajući trofeje... Ali nisam potpuno srećan jer moj doprinos osvajnju svega toga nije bio najveći, a to je ono što želim da promenim - završio je Kovačić.

Lopta je sada u dvorištu najtrofejnijeg kluba na svetu, koji su dosad odbijali da mu izađu u susret.

>>>Real čeka Azara, a Čelsi 190 miliona evra: Sve spremno za novi transfer koji menja evropski fudbal!

Međutim, nakon što se odlični hrvatski vezista sastao sa trenerom Lopetegijem, samo 5 dana nakon finalnog meča na Mundijalu, pokazuje koliko je Kovačić ozbiljan u svojoj nameri da reši svoju sudbinu što je pre moguće.

Čelni ljudi Reala su sada svesni da nemaju izbora osim da dopsute Kovačiću da napsuti klub, naravno uz obeštećenje od minimum 50 miliona evra.

VIDEO: Hrvati se peli po krovovima zgrada da pozdrave "Vatrene"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA