≫ 

Dalić nastavlja ustašku turneju sa Tompsonom: Komentar pevača će iznervirati celu Bosnu, osim Hrvata koji žive u njoj!

Neverovatno, ali i selektor Hrvatske će imati i treći doček posle 2. mesta na Mundijalu, ovoga puta u drugoj državi, gde će ponovo biti promovisano "domoljublje"

  • 7
Zlatko Dalić, Marko Perković Tompson Printskrin: HRT

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić napravio je svojevrsnu "ustašku turneju" s glavnim promoterom ovog fašističkog pokreta - Markom Perkovićem Tompsonom.

Posle dočeka u Zagrebu, gde je nacionalistički pevač nastupao pred više od pola miliona ljudi, upravo na insistiranje Dalića i kapitena Modrića, usledio je Dalićev doček u Varaždinu, gde je takođe nastupao Tompson.

I kada smo mislili da je to kraj, da je i sam Dalić posle velike bure koju je podigao pozivanjem Tompsona, kada su ga i novinari otvoreno pitali šta mu znači pozivanje Tompsona i kritikovali ga zbog toga, shvatio da nema potrebe da i dalje promoviše ustaškog glasnogovornika i pevača, usledio je novi doček, i to ovoga puta u drugoj državi - Bosni i Hercegovini!

Zlatko Dalić i reprezentativci Hrvatske na dočeku u Zagrebu u transu tokom Tompsonove pesme; Foto: AP/Tanjug

Verovatno Tompson, ali i Dalić, imaju ubeđenje da to možda i nije druga država, već, "Herceg-Bosna", kao što kaže Tompsonova pesma "Lijepa li si". Verovatno će i sam Dalić pevati "Herceg-Bosno, srce ponosno", kada Tompson bude zapevao pred 50.000 ljudi na dočeku, koliko se očekuje.

Doček je trebalo da se održi u ponedeljak, ali je zbog najavljene kiše pomeren za utorak uveče, a organizatori su procenili da bi gradski trg bio premali da primi sve navijače iz Livna i okoline, pa je promenjena lokacija i doček će biti održan na gradskom stadionu.

Osim Tompsona, u Livnu će nastupati i Miroslav Škoro, koji je takođe otvoreno propagirao oslobađanje hrvatskih generala Antea Gotovine i Mladena Markača, a ima i kontroverznu pesmu "Sude mi". Pored njega pevaće Mate Bulić i Joško Čagalj Jole.

Dalić je rekao kako će biti srećan i ponosan ako iz njegovog rodnog Livna u svet bude poslata poruka ljubavi, mira i zajedništva.

Suze Zlatka Dalića posle ulaska Hrvatske u finale; Foto: Tanjug/AP

- Učinimo sve Hrvate širom sveta ponosnima. A to možemo našim zajedništvom, ali i ponašanjem na skupu bez incidenata i iskorištavanja bilo koga i bilo čijih poruka u pogrešne svrhe. Ujedinimo se u zajedničku misiju podrške Hrvatima u domovini i iseljeništvu. Pokažimo celom svetu koliko srce ima naše malo Livno. Ovde je moj narod, moja zemlja, moji ljudi, moji prijatelji… Nemojmo dopustiti da blate naš ugled i dostojanstvo, pokažimo svima da smo veliki u svemu. I u ovom slavlju - rekao je Dalić.

Na dočeku se očekuju građani Tomislavgrada, Ljubuškog, Širokog Brijega, ali i hrvatskih primorskih gradova Splita i Zadra.

Uoči nastupa, poruku je poslao i Tompson koji je istakao važnost zajedništva koje je Hrvatima donelo Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Marko Perković Tompson; Printskrin: RTL

- Istorijskim uspehom s našom reprezentacijom, Zlatko Dalić nas je ujedinio u našem hrvatskom zajedništvu. Sve nas iz Hrvatske, BiH i iz celog iseljeništva. Učinio nas ponosnima. Svi Hrvati zbog toga treba da mu zahvale. Zato večeras u Livnu treba na dostojanstven način da mu odamo priznanje za uspeh koji nikada nećemo zaboraviti.

- Upravo u takvom raspoloženju ću pevati pesme koje će veličati našu ljubav, domoljublje i zajedništvo. Hvala mu što me pozvao na ovo slavlje, koje će, nadam se, biti još jedan kamenčić u mozaiku prelepe hrvatske priče - istakao je Tompson.

Njegov komentar će nesumnjivo iznervirati sve stanovnike Bosne, izuzev hrvatskih stanovnika, jer su upravo sa tim "domoljubima" vodili dugogodišnje krvave ratove tokom devedesetih godina.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mike

    24. jul 2018 | 23:40

    A zasto to nas uopste zanima?Ne razumem pisanje o tome,nek rade sta im je volja,zasto im pridajemo toliku paznju?

  • ...

    24. jul 2018 | 18:23

    Ustase bile ustase ostale...

  • Srbija srbima.......

    24. jul 2018 | 19:12

    Vidi se kakvu ljubav vi sirite ,samo sto dalje od nas .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA