≫ 

Kanga ušao u rat sa navijačima: Dao gol, pa im poručio da ćute, oni ga zasuli teškim uvredama - i pivom!

Nije bivši igrač zvezde trenutno omiljena figura iako pruža dobre partije u dresu praškog kluba

  • 1

Gelor Kanga i navijači praške Sparte, kluba čije boje brani, zaoštrili su odnose posle meča češkog prvenstva u kojem je Sparta kao gost savladala Jablonec 2:1.

Gabonac je bio strelac prvog gola koji je proslavio sa prstom na ustima, okrenut svojim navijačima, što kao da je jedva dočekao posle povika, i onih rasističkih, kojima je bio izložen tokom meča na "Karađorđu" sa Spartakom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tim gestom samo je izazvao još veći gnev među najvatrenijim pristalicama praškog kluba, koji su mu, i pre gola, a i neposredno nakon njega, poslali jasnu poruku uz reči: "Kanga out, Kanga out".

Bilo je tu ponovo i rasističkih parola...

Nije se ni tu smirila situacija, Kanga se i nakon meča našao na udaru onih najratobornijih, koji su ga sačekali kod autobusa i zasuli pivom, prenose napetu situaciju češki mediji.

Inače, strelac drugog gola za Spartu bio je srpski internacionalac Vukadin Vukadinović.

- Kanga je momak pomalo "na svoj ruku"- rekao je o saigraču upravo Vukadinović za češke medije posle meča, dok je novi trener Zdenjek Šašni kazao da će od Kange tražiti da se izvini navijačima za ponašanje i u Subotici i protiv Jabloneca.

Direktor za odnose sa javnošu kluba, Ondrej Kašik, takođe se oglasio povodom neprijatnih scena, on je rekao da je definitivno potrebno da se poradi na odnosu ekipe i navijača.

Pogledajte oba gola sa meča Jablonec - Sparta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    30. jul 2018 | 00:08

    Nije ti to Srbija, jedino su kod nas svi vise cenjeni od nas samih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA