≫ 

Barselona prodaje prava na ime stadiona za 300 miliona! (FOTO)

Katalnoski klub priprema senzacionalni potez u vezi sa prodajom prava na naziv klutnog Nou Kampa, nakon njegovog renoviranja

  • 4

Fudbalski klub Barselona se polako ali sigurno odaje čarima kapitalizma.

Nakon što su pre 5 godina prvi put u istoriji imali plaćenog sponzora na dresovima, potpisavši unosan ugovor sa avio kompanijom "Quatar Airways", čelnici Barselone su pred novim poslovnim poduhvatom koji bi im doneo čak 300 miliona evropskih novčanica.

>>>Kakva goleada Barse: Totenhem anulirao 0:2, presudili penali, a meč obeležio evrogol brazilskog novajlije! (VIDEO)

Naime, katalonski gigant ulazi u program rekonstrukecije svog stadiona, trenutnog kapaciteta od 99.354 sedećih mesta, koja bi trebalo da bude završena do 2022. godine, nakon čega bi usledila prodaja imena novog stadiona u komercijalne svrhe.

Inicajlna cena prodaje prava imena stadiona je bila 200 miliona evra, ali nakon što su dobili podršku lokalnih vlasti, uprava kluba je odlučila da poveća cenu, shvativši da je po sredi odlična prilika za investitore.

 

Šampioni Španije se nadaju da će uspeti da privuku kompanije iz SAD, gde se prvi tim trenutno nalazi na pripremama. Promena imena stadiona će se dogoditi kada rekonstrukcija bude završena za četiri godine od sada.

Novi stadion će imati još veći kapacitet, zajedno sa renoviranm objektima oko samog zdanja. Ovaj potez bi trebalo samo da učvrsti mesto Katalonaca u samom vrhu najvećih sportskih brendova na svetu.

>>>Mesi ne želi da Barselona dovede superstara od 200 miliona iz Premijer lige! (FOTO)

Prošlog meseca je objavljen podatak da je Fudbalski klub Barselona ostvario rekordnu zaradu od 210 miliona evra na ime sponzorskih ugovora, čime su u ovom aspektu poslovanja ispred Mančester Junjteda i Real Madrida.

Petostruki prvaci Evrope će tako krenuti putem Mančester Sitija i Arsenala koji su već prodali imena svojih stadiona za unosne svote novca.

Novac očigledno poseduje ogromnu moć pomoću koje je moguće privoleti i klub, koji za svojih 114 godina postojanja nije nikada imao plaćenog sponzora na svojim dresovima, da kasnije proda i ime svog kultnog stadiona, Nou Kamp, nekoj stranoj kompaniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    31. jul 2018 | 16:28

    A grobarcici nisu mogli da prestanu da pricaju kad je kosarkaski klub Zvezde promenio ime u Zvezda Beograd. Eto Barselona opusteno daje pravo na Nou Kamp za 300 milki...

  • ;)

    31. jul 2018 | 16:13

    Pa sta je dva SMS-a 😄😄😄

  • Leon

    31. jul 2018 | 21:21

    Ostali bez para potrošili na transfere😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA