≫ 

Zvezda dominirala, pa umalo kiksnula protiv Voždovca: Prvenci Simića i Stoiljkovića i katastrofalna greška štopera iz Gane (FOTO) (VIDEO)

Zmajevi propustili dve dobre prilike za 2:2 u finišu meča

  • 58

Napadaš, stvaraš prilike, pogađaš mrežu i jednostavno dominiraš, a na kraju strepiš za pobedu i tri boda! Ovako se najlakše može opisati gostovanje Crvene zvezde protiv Voždovca u okviru 3. kola Super lige Srbije!

Crveno-beli su trijumfovali na ''krovu'' rezultatom 2:1 (2:0) i apsolutno su zaslužili tri boda bez kojih su mogli da ostanu posle greške katastrofalne defanzivca Rišara Sumaile u 56. minutu. Prethodno su Veljko Simić i Nikola Stoijlković (2. i 25. minut) bili precizni za Zvezdu.

FK VOŽDOVAC - FK CRVENA ZVEZDA 1:2

(Duronjić 56 - Simić 2, Stoiljković 25)

Voždovac: Knežević, Ćirković, Mihajlov, Petrović, Kovačević, Ostojić (Milutinović 36), Pavlović, Duronjić, Luković, Mašović, Stuparević (Jevtić 83).

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Sumaila, Degenek, Hajdin, Jovičić, Jovančić, Srnić (Milijaš 85), Simić, Milić (Jevtović 59), Stoiljković (Joveljić 74)

Simić je mrežu Zmajeva pogodio već u 2. minutu, i to samo dan nakon što je promovisan na Marakani. Tukao je iz prve jednu odbijenu loptu i spakovao je u ''malu mrežicu'', a novajlija iz Zemuna je do poluvremena mogao da postigne barem još dva gola.

Bio je najagilniji, želeo je da pokaže da Zvezda nije pogrešila što ga je vratila, ali mu se u 43. i 45. minutu nije dalo da definitivno reši pitanje pobednika.

U tom 43. minutu viđena je i najlepša akcija kada mu je Stoiljković petom osvaio loptu koju je Simić tukao preko gola. Stoiljković je odigrao najbolju partiju po dolasku u Zvezdu. Postigao je gol u 25. minutu tako što je iskoristio kiks Ostojića i Kneževića, a na početku drugog dela je dva puta bio blizu da poveća golgeterski saldo.

Simić slavi svoj prvenac za Zvezdu Foto: MN Press

Zvezda te svoje šanse nije iskoristila i meč je bez potrebe uvela u neizvesnu završnicu kada je Sumalila reagovao isto kao odbrana Voždovca u prvom poluvremenu i tako dozvolio Duronjiću da da prvi gol crveno-belima u sezoni.

Sumaila je do tog trenutka bio odličan na terenu, a za mnoge je bilo iznenađenje što se našao u ekipi. Međutim, Milojević je baš promešao sastav i od prvog minuta je priliku dobio i Stefan Hajdin koji donedavno nije bio ni licenciran.

Najbolju priliku za 2:2 Voždovac je propustio u 81. minutu. Luković, inače bivši igrač Zvezde, je zahvatio jednu ''ničiju loptu'' sa nekih 10-12 metara, a ona je završila iznad gola. Navijačima Zvezde se verovatno zaglavila knedla u grlu, jer je to i te kako bila dobra šansa za domaći tim.

Domaći tim koji je i u finišu meča još jednom pripretio, ali je Zvezda sačuvala tri boda koja je vode na prvo mesto u Super ligi.

Crveno-beli naredni meč u šampionatu igraju protiv Spartaka iz Subotice, a pre toga će se sastati i protiv Spartaka iz Trnave u okviru 3. kola kvalifikacija za lIgu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. avgust 2018 | 20:12

    Bravo Miloje, odmaraj igrace, ja mislim da bi ovaj nas drugi sastav rastavio partizan od zivota!

  • Draz79

    4. avgust 2018 | 19:55

    Pisem ovo u poluvremenu,i mogu vam reci da Zvezda igra veoma veoma lepo,pravo je uzivanje gledati lep fudbal. Momci,samo napred i veliki ciljevi su vam na dohvat ruke!

  • Žika Živac

    4. avgust 2018 | 21:21

    Sumaila odličan igrač,veliko pojačanje.Simić fenomenalan.Sa trećom postavom osvajamo titulu!Ostali nek plaču i nek smenjuju trenere!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA