≫ 

Barselona preokrenula protiv Sevilje: Kapiten Mesi podigao trofej Superkupa! (FOTO) (VIDEO)

Argentinac je osvajanjem ovog trofeja ušao u istoriju kluba

  • 4

Fudbaleri Barselone savladali su Sevilju sa 2:1 u Superkupu Španije i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni. 

Sevilja je odlično ušla u meč, povela, ali je Barselona zaigrala onako kako ume, preokrenula i došla do trofeja. Junak meča je golman Terštegen koji je u 90. minutu odbranio penal i sprečio izjednačenje.

>>> Bajern petardirao Ajntraht za prvi trofej u novoj sezoni! (FOTO) (VIDEO)

Meč je počeo inicijativom Sevilje koja se isplatila već u 9. minutu kada je posle izgubljene lopte Katalonaca na sredini terena usledila duga lopta za Murijela koji je dodao loptu do Sarabija za 1:0.

Katalonci su jurili rezultat tokom većeg dela poluvremena da bi Pike pred sam kraj prvog dela igre uspeo da izjednači rezultat za veliko slavlje na tribinama.

Drugo poluvreme,počelo je izmenama. Ernesto Valverde uveo je Rakitića i Kutinja, dok su Rafinja i Artur morali na klupu. Barselona je zaigrala mnogo tečnije, a novi gol, ispostaviće se pobedonosni, postigao je Dembele kada je poslao pravi projektil u gornji desni ugao gola Sevilje.

Do kraja, Sevilja je u 90. minutu imala šansu za izjednačenje ali je penal Ben Jedera odbranio odlični golman Barselone Terštegen.

Mesi je osvajanjem ovog trofeja ušao u istoriju kluba kao najtrofejniji fudbaler Katalonaca sa 33 trofeja ispred Andreasa Inieste koji je sakupio 32.

Sastavi

Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Lengle, Alba, Dembele, Artur, Buskets, Rafinja, Mesi, Suarez.

Sevilja: Vaclik, Merkado, Kaer, Serđi Gomez, Roke Mesa, Banega, Franko Vaskez, Eskudero, Hesus Navas, Mjuriel, Sarabija.

Dembele je postigao pravu golčinu; Foto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Barselona-Sevilja; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA NOVOJ ADRESI🇷🇸

    13. avgust 2018 | 00:38

    Cuo sam da ovaj Dembele moze da predje u Zvezdu...na 5 rata po 20 miliona...MISLIM DA TERZA MOZE TO DA ODRADE... NIKŚIĆ...POZ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA