UEFA sada motri sve ozbiljnije i na Partizan: Vazura apelovao na Grobare pred meč sa Dancima!

- Na ivici smo zbog ranijih događaja, ne sme biti rasizma, političkih parola, jer će trpeti i ekipa i klupska kasa - jasna je poruka Partizana

  • 12

Poučeni žestokom kaznom, koju je pre nekoliko dana UEFA izrekla najvećem rivalu, u Partizanu sa puno opreza, što rezultatski, što organizaciono dočekuju revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Nordsjelandom.

Danci su pretposlednja prepreka ka grupnoj fazi pomenutog takmičenja, a najtežu – Bešiktaš, crno-beli žele da dočekaju pred punim tribinama i pokušaju da načine svojevrstan podvig. Otuda generalni direktor Miloš Vazura apeluje na najvernije pristalice da navijaju fer i sportski, pomognu timu, bez uplitanja politike, jer i najmanji incident može značiti “omču oko vrata” Partizanu, koju evropska kuća fudbala već drži spremnom.

- Imamo pozitivan rezultat iz Danske, savladali smo Nordsjeland na njihovom terenu i jako je bitno da u četvrtak svi budemo na najvišem mogućem nivou, kako bismo im zadali završni udarac i plasirali se u plej-of Lige Evrope. Tu mislim i na nas koji radimo u Partizanu, ali i na navijače, čiju veliku podršku i pomoć očekujemo – kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Partizan bi skupo koštao i najmanji incident...

- Tako je, videli ste šta se pre nekoliko dana desilo našem rivalu. Moramo to da shvatimo kao upozorenje i da poštujemo pravila UEFA. Dakle, pomoć i podrška sa tribina su nam veoma važni i želimo da naše pristalice dođu u što većem broju, ali da fokus bude samo na fudbalerima i timu. Pod lupom smo i na ivici zbog ranijih dešavanja, zato prolazi na stadionu moraju biti čisti, a navijanje fer i sportsko. Ne sme biti rasizma, političkih pokliča i parola, jer evropska kuća fudbala to čeka i žestoko kažnjava.

Generalni direktor crno-belih podseća koliko je važno da na završnom koraku ka Ligi Evrope stadion bude pun.

- Dobar deo posla protiv Nordsjelanda smo završili i, ako Bog da, stavićemo tačku na prolazak u četvrtak. Tek onda je pred Partizanom veliki izazov, verovatno turski velikan Bešiktaš i za taj meč nam je potreban pun stadion. Siguran sam da naši navijači shvataju važnost momenta u kome se nalazimo i da će pokazati, kao mnogo puta do sada, da su im Partizan i uspeh kluba najbitniji.

- Nema potrebe da otežavamo igračima, daih dovodimo u situaciju da zbog gluposti igraju predpraznim tribinama ili, u gorem slučaju, uopšte ne igraju ili da “praznimo” klupsku kasu na kazne UEFA. Potreban nam je “12. igrač” na tribinama i verujemo da nas neće izneveriti – jasan je Miloš Vazura.

VIDEO - Kako izgleda kad tri frakcije Grobara bodre fudbalere protiv Trakaija

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimibk

    13. avgust 2018 | 12:39

    Dokle god nam tzv "navijači" sa obe strane brda vode klubove,biće nam ovako .... a uz pomoć države koja je njihov pion u celoj priči ....pametnom dosta

  • oprez

    13. avgust 2018 | 12:53

    Morate se paziti..znamo koja mrznja dolazi prema partizanu..popslace jednu grupicu zvezdas u partizanovim dresovima koja ce bit zaduzena da pravi nerede,,odmah ih zgaziti i isutati preko ograde..vec smo to imali..bagra je to...

  • Raška

    13. avgust 2018 | 12:57

    Vazura Ilijev Vučelić napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA