Zvezda, Evroliga, pa NBA: Paunović je godinu iz snova krunisao evropskom titulom, ali već kreće ka novim velikim ciljevima! (VIDEO)

Momak pred kojim je budućnost sanja uspehe sa Zvezdom i NBA karijeru

  • 2

Srbija je zemlja košarke, a sport koji nam je doneo toliko radosti ima lepu budućnost u generaciji koja je osvojila Eurobasket u juniorskoj konkurenciji. Jedan od vodećih igrača tog tima bio je Zoran Paunović, talentovani momak koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, pred odlazak na reprezentativni turnir u Letoniju.

Tamo je tim Aleksandra Bućana dominantno odigrao nokaut fazu turnira, a naročito se ističe finale protiv domaće selekcije, koja je potpuno razoružana pred krcatom halom - posebna prednost i pečat trenera je što je više igrača uspevalo u pravo vreme da iskoči u prvi plan, u jednom od napetijih mečeva to je bio Paunović.

Marko Pecarski je eksplodirao u finalu, kao MVP turnira i gost Telegrafa već izneo utiske i objasnio kako je uspeo da se vrhunski spremi za ovaj turnir, sada je svoje impresije za naš portal izneo i Paunović, koji je prosečno beležio 16,7 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije.

U četvrtfinalu je zatrpao koš Nemaca sa 25 poena, a taj meč je za ovu generaciju imao posebnu težinu, kada se prelomilo i slavilo sa 92:86 u završnici koja se igrala praktično "koš za koš".

Budućnost Srbije Foto: fiba.basketball

- Definitvno mi je najlepši osećaj kada smo postali šampioni, a utakmicu sa Nemačkom ću ipak posebno pamtiti, jer je ulog bio ogroman. Pobednik tog meča je obezbeđivao učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine, pa je ta utakmica za mene bila najteža na turniru, bilo je to finale pre finala - kaže za Telegraf Paunović, koji je i u Crvenoj zvezdi imao godinu za pamćenje.

- Teško da sam mogao bolje da zamislim ovu sezonu, sa Zvezdom sam osvojio državno prvenstvo, a imali smo i u proseku najmlađu ekipu u šampionatu. Uz to, ništa slađe nije bilo od mog šuta za pobedu u finalu protiv Mege - dodaje Paunović, koji ima uzore u klupskom i igračkom smislu.

- Najveći igrački uzori su mi Bogdan Bogdanović i Nemanja Nedović od aktuelnih igrača, a klub koji najviše preferiram je Majami Hit.

Da li očekuješ da se brzo nametneš i u Zvezdi iskorakom ka seniorskom pogonu?

- Pokušaću da to uradim već u ovoj sezoni, verujem da uz naporan rad mogu da dođem do značajnih minuta brzo. Sa Zvezdom bih voleo da osvojim triplu krunu i objedinim sve, da se dokažem. San mi je da preko Zvezde i Evrolige odem u NBA.

Slavlje naših reprezentativaca sa Crnogorcima Foto: youtube.com

Malo šta je bilo upečatljivo na turniru u Letoniji kao momenat slavlja sa crnogorskim reprezentativcima.

- Naravno da mi je puno značila podrška braće Crnogoraca, mi smo isti narod i drago mi je što su kao i uvek bili uz nas kada nam je bilo preko potrebno. Osećaj je bio neverovatan  jer smo svi po prvi put imali 10.000 i više protivničkih navijača. To nas nije pokolebalo, jer smo imali motiv više.

VIDEO - Pecarski za Telegraf: Trenirao sam cele godine bez odmora, verovao i isplatilo se!

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radsn

    13. avgust 2018 | 16:18

    Eh da smo se ovako organizovali prosle godine ove godine bi igrali Evroligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA