≫ 

Milojević ne menja startnih 11, ali menja stav prema Trnavi: Ovo što vidite jeste tvrđava koja stoji Zvezdi na putu do LŠ (FOTO) (VIDEO)

Delom omeđen ciglom, moderni stadion Spartaka, metaforčki i tako branjen, "izaziva" crveno-bele da večeras iz svih oružja udare na bedem slovačkog prvaka

  • 23

Crvena zvezda je pred vratima Lige Evrope, sasvim blizu plej-ofu Lige šampiona, za to su joj potrebna još 90 minuta dobrog fudbala u Trnavi (Arena Sport 20.30 minuta), koji čuva zid - pravi pravcati zid, cigla na cigli, a malo iza njega moderan stadion koji nas je dočekao na prilasku ovom zdanju sagrađenom pre samo tri godine.

Neupućeni prolaznik ne bi odmah znao o čemu je reč kada podigne pogled, da li je to što vidi tek jedan u nizu šoping centara, luksuzno parče grada svakako jeste, odmorište - i to jeste, ali najviše je super stadion gde će crveno-beli igrati jednu od najvažnijih utakmica poslednjih nekoliko godina - za plasman u drugo uzastopno učeće u Ligi Evrope i nastavak sna koji se zove Liga šampiona.

>>> Veliki dan za Zvezdu, i velika kvota na dvojku - 1,95. A 1,50 je kvota da Zvezda ide dalje, nebitno na koji način. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Spartak Trnava - Crvena zvezda.

Trener Zvezde Milojević sa proverenim snagama će se još jednom suprotstaviti slovačkom praku, ali sa stavom koji je promenjen, drčniji, više prkosan protiv slovačkih "batinaša" - biti mnogo agresivniji, jači, "namazaniji" protiv ekipe čija je jedna od glavnih odlika izbacivanje rivala iz planiranog "reda vožnje" što smo mogli da vidimo pre nedelju dana na Marakani, kada su mnoge akcije Beograđana bile skrenute sa glavnog puta.

Zvezdu bi u odsudnu borbu trebalo da povedu Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ebsilio, Ben, Radonjić i Stoiljković.

Postava Zvezde iz prvog meča Foto: Marko Jovanović

Nema mnogo Milojević tu ša mnogo da menja, Zvezda je u lakom minusu, kalkulisati se može samo donekle, glavna flozofija je udariti o zidine odbrane Slovaka, činiti joj štetu što je češće moguće. Lako će pasti slovačka cigla kao čuvar beogradskih 1:1 ako srpski šampion, kao što je i rekao Milojevič u najavi meča, svu svoju energiju usmeri na ono što će biti, ne na ono što je bilo.

>>> Milojević pred Trnavu: Znamo da su ekipa protiv koje se lako dobije crveni karton, ali spremni smo na sve (VIDEO)

Slovački mediji bruje o meču, pišu naveliko o ogromnoj podršci koja se sprema za crveno-bele iz Beograda, Srbije i ostatka Evrope, najavljuju utakmicu o kojoj će se pričati, koja će se prepričavati. Dve hiljade Delija stići će u Tnvu na dan utakmice sa raznih strana, naoštrena da "upumpa" adrenalin igračima.

Stadion Spartaka, mesto gde će Zvezda od 20.30 tražiti evropsku jesen Foto: Telegraf

Stadion "Anton Malatinski" je arhitektonski sjajno rešenje u srcu Trnave, savršeno mesto za fudalski spektakl, danima već rasprodat, svedočiće o sudaru za koji Zvezdin Vladan Milojević strateg kaže da će biti "veoma zanimljiv".

Sliku stadiona kvari samo katastrofalno stanje terena s obzirom na to da su ga bakterije napale i poprilično uništile. Toliko da su Slovaci čak upozorili i Zvzedu da ''pripaze'' na Marakanu.

O samom stadionu neka govore slike, verujemo da će baš ovaj objekat koji nam je ukrao pažnju biti upisan u almanahe Zvezdine istorije kao mesto jedne od najvećih pobeda srpskog tima.

Pogledajte i fotografije:

Foto: Miloš Bogovac
Foto: Miloš Bogovac
Foto: Miloš Bogovac
Foto: Miloš Bogovac
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Trnave - Miloš Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    14. avgust 2018 | 08:08

    Ma bre kakav Stoiljkovic dokle njega vise gurati vidi se da coveku treba sedam sezona da igra u čukaričkom pa tek onda da se razmisli o njemu Pavkov je za njega igracina najbolji strelac lige dve godine a ovaj stoiljkovic zadnju utakmicu u bragi igri pre sto godina njega ubacivati samo u kupu i to je mnogo

  • Sve ludo

    14. avgust 2018 | 09:16

    Pavkov

  • Mickey

    14. avgust 2018 | 09:09

    Napred Zvezdo,samo napred!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA