≫ 

Srbija pala 2 mesta posle Mundijala, ogroman skok Hrvata: FIFA konačno objavila novu rang listu! (FOTO)

Orlovima je Mundijal doneo dva mesta niže na listi najboljih selekcija sveta

  • 15

Po novom sistemu računanja, koji je FIFA dugo najavljivala, Srbija je pala za 2 mesta i trenutno zauzima 36. poziciju.

>>> Osipa se Hrvatska: Još jedan igrač rekao zbogom reprezentaciji!

Orlovima i statistički Svetsko prvenstvo u Rusiji nije donelo mnogo toga dobrog jer su, na osnovu prikazanog, rangirani slabije, nego što je to bio slučaj pre šampionata. Da podsetimo, po starom načinu bodovanja naša zemlja je sakupila 751 poen, dok posle ažuriranja i uvođenja novog sistema Srbija ima 1459 poena.

Partizan ima priliku da „oplemeni“ pobedu u Danskoj novim trijumfom, a kvota da će tako i biti je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Nordsjiland

Sa druge strane, naše komšije Hrvati zabeležili su skok od čak 16 pozicija i sada su na četvrtom mestu.  Ispred Šahovničara trenutno su samo Brazil, koji je pao za jedno mesto i sada je treći, na drugoj poziciji je Belgija, dok je na prvom mestu selekcija Francuske koja je ove godine osvojila titulu šampiona sveta.

Galski petlovi su zahvaljujući odličnim igrama na šampionatu uspeli da se sa sedmog, probiju do prvog mesta. Uz njih, najveći dobitnici su Rusi koji su napredovali za čak 21 mesto i sada su 49.

Deset najbolje plasiranih selekcija na FIFA rang listi: Francuska, Belgija, Brazil, Hrvatska, Urugvaj, Engleska, Portugalija, Švajcarska, Španija, Danska, Argentina

Printscreen: FIFA.com

Što se ostalih selekcija tiče, veliki pad zabeležile su selekcije Argentine i Nemačke. Gaučosi, koji su od Hrvatske poraženi sa 3:0 u grupnoj fazi, pali su za šest pozicija.

Takođe, Panceri dugo ovako slabo nisu bili plasirani, a blamaža u grupnoj fazi protiv Južne Koreje, u kojoj su poraženi sa 2:1, surovo je kažnjena. Tako je najbolja selekcija sveta pala na, za njih izuzetno ponižavajuće, petnaesto mesto.

Priliku za popravni nacionalne selekcije će imati ove jeseni kada startuje Liga nacija.

VIDEO: Milinković Saviću nije jasno zašto Mitrović nije iskoristio asistencije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    16. avgust 2018 | 12:29

    Bili na mondijalu, 1 pobeda i 2 poraza,trece mesto bez obzira i pali na rang listi??? Meni ta njihova lista uopste nije jasna!? Repke koje se ne plasiraju skoce a mi padnemo, budi bog snama!?

  • lik

    16. avgust 2018 | 12:42

    Hvala Krstajiću

  • BILI🇷🇸⚫⚪☠

    16. avgust 2018 | 11:42

    Tako je to kad je u savezu Kokezanija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA