≫ 

Partizan za 25 minuta dao tri gola Dancima i zakazao dvomeč sa Bešiktašem (FOTO)

Brzim rafalom crno-beli rešili Nordsjeland, naredni rival moćni turski tim

  • 87

Nije bilo dileme i neizvesnosti u Humskoj: Partizan je i u drugoj utakmici sa Nordsjelandom pokazao da je bolji tim, pobedio 3:2, i uz onih 2:1 iz Danske, sabrao lep niz golova pred spektakl koji sledi sa turskim Bešiktašem.

A, kako je samo malo nedostajalo da rival crno-belima bude austrijski Lask, koji je do 91. minuta imao 2:0 i prolaz dalje, međutim turski tim je na samom kraju golom Španca Negreda izborio dvomeč sa srpskim vicešampionom.

>>> Veličković u dresu Saše Ilića stigao u Humsku: Pogledajte dolazak košarkaša Partizana na meč protiv Nordsjelanda (VIDEO)

U Humskoj, pred raspoloženim navijačima čije su ovacije Bati Mirkoviću zaparale nebo pred start utakmice, nije dobro počelo, ali se sjajno nastavilo po Partizan.

Danci su poveli već u 9. minutu, ponadali se...

Usledio je "rafal" Partizana za samo 25 minuta, tri gola stigla su u režiji štopera Miletića (11'), Jankovića (30') i Markovića (35'), kao i niz propuštenih šansi preko Gomeša.

>>> Umalo senzacija - Bešiktaš u 91. minutu zakazao duel sa Partizanom (VIDEO)

Imali su i Danci stativu na 2:1, međutim brzo posle toga usledio je odgovor u vidu trćeg gola kojim je Partizan "ubio" utakmicu i odveo je u jednom pravcu. Do kraja se više pratio duel Laska i Bešiktaša, tinjala je nada da se može izbeći renomirani turski tim, ali moraće Partizan u Istanbul na megdan sa prošlosezonksim učesnikom eliminacione faze Lige šampiona.

Primarni cilj je ispunjen, prolaz je obezbeđen, što je u ovom trenutku najvažnije za Mirkovića i Partizan.

- Zadovoljan sam rezulatom i prolazom, izbacili smo odličnu ekipu. Nismo ušli u utakmicu kako treba, ali smo posle blii dosta agresivni i odradili smo ono što smo se dogovorili u svlačionici. Imali smo taj pad u poslednjih 20 minuta, možda smo se i svesno povukli - rekao je Mirković odmah nakon meča, naravno neizbežan je bio komentar o dramatičnom prolazu Bešiktaša u poslednjem minutu protiv Laska.

- To je što je, imamo do četvrtka da pripremimo utakmicu, Bešiktaš je velika ekipa, stvarno velika. Imamo vremena do četvrtka, pripremićemo se... - dodao je Bata Mirković.

Rikardo Gomeš u akciji: Portugalac se ispromašivao večeras Foto: Marko Jovanović

Ipak, nije moglo bez komplikacija ni ovog puta, čak i u situaciji kada je sve mirisalo na potpuno rutiniranje rivala od strane Partizana.

Opuštanje je moglo skupo da košta crno-bele, računali su  crno-beli na malodušnost Danaca, predaju, što je moglo kobno da se odrazi po krajnji ishod: Nordsjeland je smanjio na 3:2 u 76, a u 80. imao šansu utakmice preko Pedersena, koji je sa pet metara katastrofalno zahvatio loptu i poslao je gotovo u aut.

Bio je to znak za alarm, zvižduci sa tribina bili su najbolja opomena za igrače, Mirković je morao da reaguje i trgne tim iz letagrije uvođenjem osigurača na sredini u vidu Smiljanića i Enakea.

Sve se do kraja, ipak, srećno dovršilo po srpski tim, koji će imati najveći mogući izazov na poslednjem koraku pred Ligom Evrope - učesnika eliminacija minule sezone Lige šampiona.

PARTIZAN - NORDSJELAND 3:2

(Miletić 11, Janković 30, Marković 35 - Skov Olsen 9, Amon 76)

PARTIZAN: Stojković, N.R. Miletić, Valjente, Marković, N.G. Miletić, Zdjelar, Kosović, Pantić (od 82. Enake), Zakarić (od 80. Smiljanić), Janković (od 70. Đerlek), Gomeš

NORDSJELAND: Larsen, Bartolec, Pedersen, Kofod, Donjoh (od 58. Amon), Skovgard, Olsen, Vestergard, A. Damzgard (od 58. Jensen), M. Damzgard, Kudus (od 68. Jakobsen).

VIDEO: Navijači Partizana odali počast ubijenom drugu sa tribine

Foto: Marko Jovanović
Poznata lica u loži Partizanovog stadiona: Sportski direktor FSS-a Darko Kovačević, Ivica Kralj, predsednik FSS-a Slaviša Kokeza Foto: Marko Jovanović
Danilo Pantić šutira između dvojice igrača Nordsjelanda Foto: Marko Jovanović
Miletić slavi gol sa saigračima Foto: Marko Jovanović
Nemanja Miletić u trku ka klupi posle izjednačujućeg gola Foto: Marko Jovanović

Pogledajte kako su navijači sa istočne tribine reagovali kad se pojavio kapiten Saša Ilić koji neće biti u protokolu za meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markidjani

    16. avgust 2018 | 19:07

    Ajmooooo crno-beli, oooooo...

  • Grobar

    16. avgust 2018 | 22:26

    Od 60 minuta mnogo,mnogo lose.Ovaj Gomes mnogo sebican I slab u zavrsici.Celavi Miletic jako pozrtvovan.Odbrana nam je velika rupa.Sa ovakvom igrom nemamo cemu da se nadamo protiv Besiktasa.Uprava napolje!!

  • Pele

    16. avgust 2018 | 22:25

    Bravo Komsije. Jos turke i da zajedno igramo evropu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA