≫ 

Partizan doveo pojačanje iz Turske: Crnogorski reprezentativac stiže u Humsku! (VIDEO)

Vezista Genčlerbirligija novo je pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku

  • 39

Tri dana pred dolazak velikog Bešiktaša u Beograd, Partizan je angažovao pojačanje iz – Turske. Crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić stiže među crno-bele i pojačaće konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog.

>>> Partizan i Bešiktaš bez navijača na gostovanju: UEFA zabranila Grobare u Istanbulu i Turke u Beogradu!

Klub iz Humske će za fudbalera platiti 100.000 evra obeštećenja Genčlerbirligiju, a on će po dolasku potpisati ugovor na tri godine, saznaje Telegraf.

Otuda Šćekić več sutra stiže u Beograd, kada će proći lekarske preglede i biti predstavljen javnosti.

To je epilog pregovora koji su trajali izvesno vreme, a danas su uspešno okončani na zadovoljstvo sve tri strane.

Ne treba ni postavljati pitanje otkud Šćekić u redovima crno-belih, ako se zna da je trener Zoran Bata Mirković donedavno obavljao ulogu pomoćnika selektora crnogorske reprezentacije (Ljubiša Tumbaković) i veoma dobro poznaje kvalitete pomenutog fudbalera. Na njegovo insistiranje je zapravo Ščekić i stigao u Humsku.

Rekosmo već, radi se o momku kome je primarna pozicija na zadnjem veznom, ali po potrebi može uspešno da pokrije i centralna mesta u poslednjoj liniji, tačnije na štoperu, jer je visok čak 193 centimetra.

Trener Partizana Zoran Mirković odlično zna njegove kvalitete: Aleksandar Šćekić Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Interesantno je i to da je Šćekić pre odlaska u Tursku branio boje samo klubova u Crno Gori. Počeo je karijeru počeo u Beranama, zatim bio pozajmljen Lovćenu (13 mečeva, jedan gol), Jedinstvu iz Bijelog Polja (12 mečeva), da bi zatim postao član Bokelja , za koji je odigrao 86 mečeva i postigao devet golova. A, 2016.godine je postao fudbaler Genčlerbirligija, za koji je odigrao 35 mečeva i postigao dva gola.

Iste godine kada se obreo u Turskoj, postao je i A reprezentativac Crne Gore, čiji je dres oblačio deset puta. Njegov dolazak u Partizan bi mogao da se protumači na više načina. Kao želja da se dodatno pojača konkurencija, jer karakteristikama se razlikuje od igrača koje crno-beli trenutno imaju na pomenutoj poziciji. Ali i kao mogućnost da neko iz postojećeg kadra napusti klub.

VIDEO: Trinkijeri o tome hoće li preuzeti Zvezdu ili Partizan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaks

    20. avgust 2018 | 16:30

    Ovi sad imaju vise zadnjih veznih nego cela liga....

  • mix

    20. avgust 2018 | 16:54

    Sta radi vise ovaj Iliev?? Sad imamo zdjelara, lolu, kosovica, pantica i scekica znaci 5 zadnja vezna igraca, a levo krilo kod nas ne postoji!!!

  • Milan

    20. avgust 2018 | 16:23

    Pocela je da radi crnogorska veza i razigravanje njihovih reprezentativaca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA