Koga će Milojević gurnuti u prvih 11 za meč sezone? Ovo su dve potencijalne formacije Zvezde za Salcburg (FOTO)

Blaža povreda Ebisilija smanjila je opcije u ofanzivnom redu * Trener crveno-belih bira između novajlije i vernog vojnika

  • 31

Crvena zvezda je u ponedeljak veče odradila poslednji trening pred meč sa Salcburgom u okviru plej-ofa za Ligu šampiona, a on je donekle otklonio nedoumice oko stratnih 11 crveno-belih u utorak  (21.00, Arena Sport)!

Rad Lorenca Ebisilija odvojeno od ekipe i nezvanična informacija da se radi o lakšoj povredi znači da Holanđanin verovatno neće istrčati na teren Marakane. Moguće u nastavku, kao rezervni igrač, ali i to je pitanje.

To će skratiti opcije Vladana Milojevića koji će dileme oko sastava imati samo što se tiče navale tima. Milan Borjan je siguran među stativama, Stojković, Savić, Degenek i Rodić su taj defanzivni bedem ispred njega, dok će Jovičić i Krstičić imati veliku ulogu na sredini terena.

Vladan MIlojević na treningu Zvezde Foto: Marko Jovanović

Iako je Jovančić bio u startnih 11 na prethodnom meču, utakmica protiv Salcburga je kao stvorena za Jovičića. Pogotovo zbog te formacije koju trener Austrijanaca Marko Roze forsira. Jer, ko će bolje kvariti protivničku igru od Zvezdinog ''pit bula'' Jovičića.

E, sada već dolazimo do linije tima u kojoj je moguć određeni broj kombinacija. Pre svega i zbog činjenice da će najnovije pojačanje Kafu moći da igra.

SRNIĆ - BEN - RADONJIĆ - STOILJKOVIĆ

Foto: Telegraf

Nemojte se iznenaditi ako Milojević od prvog minuta pruži šansu Slavoljubu Srniću.

Taj momak zna kako se igraju velike utakmice,a  ne smemo zaboraviti doprinos koji daje u defanzivi. A defanziva je nešto na šta će Zvezda posebno obratiti pažnju.

Ben bi u toj situaciji išao na mesto centralnog. Mesto koje mu nije stranu, jer je većinu mečeva tokom proleća proveo tu. Igrao je i na početku nove sezone, a upravo sa tog mesta je asistirao Radonjiću za pobedonosni gol u Slovačkoj.

Radonjić bi ostao levo, Stoiljković logično igrao u samom špicu.

RADONJIĆ - BEN - KAFU - STOILJKOVIĆ

Foto: Telegraf

Brazilac nije klasičan napadač i možda ga Milojević ''baci'' na desno krilo. U toj situaciji bi Ben ponovo išao u sredinu, a Radonjić i Stoiljković bi igrali svoje klasične pozicije.

S tim da u ovoj situaciji Milojević ima trojicu ofanzivaca koji mogu da menjaju mesta u zavisnosti od datog trenutka i kako se situacija na terenu bude odvijala.

Ne bi bilo isključeno ni tod a bi Kafu ulazio u sredinu i ''pomagao'' Stoiljkoviću, dok bi Krstičić onda krenuo par koraka napred. Ali, ponavljamo, sve zavisi od situacije na terenu!

Prvotimci Zvezde na treningu Foto: Marko Jovanović

Ova druga formacija je trenutno bliža tome da se u utorak veče nađe na terenu Marakane od prvog minuta, a ''konce bi mogao da pomrsi'' i Veljko Simić.

Protiv Trnave je pokazao zašto je doveden, igrao od početka u Slovačkoj, mada se bolje snašao kao rezervista u prvom meču kada je promenio tok utakmice.

Dosta toga zavisi i od Kafua, odnnosno koliko je spreman. Sudeže prema treningu i izjavama MIlojevića - jeste!

Ne znam da li će Kafu biti starter ali mislim da se već uklopio. Kafu dolazi iz slične zemlje, sličnog prvenstva, gde je igrao u Ludogorecu pre odlaska u Bordo. Doveli smo ga kao pojačanje, a kada dovodimo igrače gledamo i taj karakter prilagođavanja - rekao je Milojević.

VIDEO: Trener Zvezde Vladan Milojević igrao "ševu" sa fudbalerima

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava

    20. avgust 2018 | 22:02

    sto bre arena pa zar nije dovoljno sto nas ceo svet ucenjuje pa sad i ovo malo zadovoljstva sto je ostalo narodu nemoze da ima jer nemaju tu televiziju (necu ni ime da joj spomenem ) pa gde je tu rts kobojagi javni servis ali ne gradjana srbije pa kome mi placamo pretplatu i zasto da gledamo reprize pa te reprize smo platili sto godina unapred.sramota zbog ucene ja vise da placam pretplatu necu a i ovu drugu tv necu iz inata da uvedem.Napred Zvezdo do lige sampiona.

  • Www

    20. avgust 2018 | 23:49

    Ben da bude lazna devetka i pobokovima radonjic i kafu i nasi su...

  • FaVo

    20. avgust 2018 | 23:27

    Sve sami stručnjaci, pustite bre čoveka da radi svoj posao jer ga dobro radi. Svi vi mislite da znate ko je dobar ko je drvo itd.. zašto niste vi na njihovom mestu. Želim vam svima bar jednu profi utakmicu i to lošu, pa da vas opet drugi kritikuju i komentarišu svašta o vama..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA