≫ 

Zvezdin remi velike nade! Crveno-beli bez primljenog gola idu u Salcburg po Ligu šampiona (FOTO)

Odličan rezultat srpskog šampiona u prvoj utakmici plej-ofa za elitno evropsko takmičenje

Ništa prema ništa na praznoj Marakani, mreže su mirovale u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona između Zvezde i Salcburga, čime srpski predstavnik može biti izrazito zadovoljan pred konačni obračun u Mocartovom gradu za nedelju dana.

>>> Zvezda neće igrati u crveno-belim dresovima, iako je domaćin: Pogledajte kako izgleda svlačionica pred meč sa Salcburgom (FOTO)

Zvezdašima ne uliva nadu u prolaz samo egal u Beogradu bez primljenog gola, već svest o tome da Austrijanci nisu bauk, daleko od toga, mada treba uzeti u obzir činjenicu da su oba tima igrala sa dosta rezervi što je i razumljivo zbog uloga koji nosi dvomeč.

I sablasni ambijent prazne Marakane je učinio svoje, kao da se spustio na teren i umrtvio igrače, paralisao da se razmahnu najbolje što mogu.

Crveno-belima kao da je trebalo vreme da se odvažnije zalete na gol rivala kojeg do tada kao da su gledali sa niže tačke na vertikali odnosa. I čim su Beograđani pritisli jače stvorili su i tri lepe šanse da sablasno veče na našem stadionu pretvore u veče najveće sreće za svoje navijače.

>>> Šteta što Delije ovo nisu videle: Mušema, logo i himna Lige šampiona prvi put na Marakani! (VIDEO)

Degenek i Stojiljković u istom minutu su imali dve zrele šanse, Veljko Simić u 90. još jednu isto tako izglednu...

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Posle svega viđenog gosti mogu biti ti koji bi trebalo da budu zadovoljniji remijem, jesu imali periode inicijative, jesu pokazali zašto su šampioni svoje zemlje, ali moraće mnogo više da pokažu ako žele preko Zvezde u Ligu šampiona.

Milojević je prvi put u sastav uvrstio novajliju Kafua, koji je bio deo trija iza Stojiljkovića, ipak nije Brazilac pokazao mnogo toga konkretnog, no truda mu nije manjkalo, videlo se da mnogo zna sa loptom, i biće, u to nema sumnje, izuzetno važan šraf u revanšu i nastavku sezone.

Što se tiče same utakmice, u prvom poluvremenu oba tima su igrala sa velikom dozom opreza, malo je tu bilo prave igre i kombinatorike na obe strane. Oba golmana gotovo da su bila besposlena u prvom periodu utakmice.

U nastavku su se već karte malo otvorile, Zvezda je osetila da može naneti štetu Austrijancima, i prava je šteta što od dve akcije barem jedna nije krunisana.

Najpre je Degenek glavom posle kornera gađao direktno u Cicana Stankovića, koga je lopta pogodila u telo, a onda se on volšebno "odbranio" od nje brzopoteznim refleskom. Ali nije imao mira ni pola minuta kasnije, kada je Stojiljković "nišanio" glavom, pa prebacio čitav gol...

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Bio je to period kada je Zvezda definitivno otvorila gard "bikova" i krenula sa mnogo više ambcija ka golu protivnika.

Konačno, usledila je i šansa u 90. minutu koja se ukazala Simiću (ovaj zamenio Kafua). Natrčao je na odbitak, šutirao, međutim tada je Cican Stanković pokazao klasu i "boksovao" udarac Zvezdinog rezerviste.

Valja reći da je Zvezda drugo poluvreme igrača bez kapitena Savića koji je zbog povrede ostao u svlačionici, Babić ga je odmenio bez greške i nametnuo se za revanš ukoliko kapiten ne zaleči povredu.

Suma sumarum, Zvezda je po ko zna koji put pokazala disciplinu, zrelost i igru na rezultat protiv renomiranog rivala, sve što treba je da to "samo" materijalizuje u Salcburgu.

Utisak je da Liga šampiona nikad nije bliža Beograđanima.

Crvena zvezda - Salcburg 0:0

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić (od 46. Babić), Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Kafu (od 60. Simić), Ben, Radonjić, Stoiljković (od 80. Jovančić)

SALCBURG: Stanković, Hajdara, Ramaljo, Ulmer, Lajner, Pogrančić, Samaseku, Volf, Junuzović (od 46. Šlager), Dabur, Abo

Foto: Marko Jovanović
Peh za Orsatovog pmoćnika: Mahač se našao na zemlji, ali je uspeo da odreaguje nakon duela Kafua i igrača Salcburga Foto: Marko Jovanović
Nikola Stoiljković u duelu sa defanzivcem Salcburga Foto: Marko Jovanović
Kafu u akciji na debiju u dresu Zvezde Foto: Marko Jovanović
Prazna Marakana svedočiće "prvom poluvremenu" duela Zvezde i Salcburga Foto: Marko Jovanović
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    21. avgust 2018 | 23:02

    Zao me sad ovix komsija danima pricali dace nam 2-3-5 komada kad corak..Imali smo mnogo bolje sanse steta sto ni jedna nije usla. Oni bez sansi

  • Piksi

    21. avgust 2018 | 23:00

    Ovo se prolazi!

  • Princip

    21. avgust 2018 | 21:32

    30 min nijedan sut zvezde u okvir slca..daleko su kvalitetniji austrijanci..igraju spola snege..u austriji ce dat 5 komada,,nije ova zvezda ni blizu za evropu,,nisu svi sudua..i ostala boranija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA