≫ 

Marakana dugo nije videla ovakvog gospodina kao što je trener Salcburga: Srpski novinar mu pružio ruku zbog odgovora (VIDEO)

Marko Roze ostavio izuzetan utisak na srpske novinare

  • 20

Trener ekipe Salcburga Marko Roze rekao je posle meča na "Marakani" sa Zvezdom da je egal bez golova realan rezultat odnosa dveju ekipa na terenu u utorak uveče.

Novinare je zanimalo mišljenje Rozea o izdanju golmana Stankovića, neki tvrde da mu je to bila najbolja utakmica u klubu, ali Roze ne misli tako, već kaže:

- Ne, prošle godine je u jednoj utakmici u kupu odbranio četiri penala. On je već pokazao veliki kvalitet, srećni smo što imamo Cicana. Pokazao je da ima dozu šmekerskog ponašanja.

Gospodski se Roze osvrnuo na jedan detalj sa utakmice, kada su se igrači Salcburga bunili zbog dosuđenog kornera Zvezdi, a a bilo je sve čisto.

- Izvinjavam se zbog toga... - rekao je trener Salcburga i pobrao simpatije srpskih novinara. Neki su mu čak i pružili ruku zbog odgovora.

Veruje, kako kaže, da će njegov tim biti bolji i kreativniji u revanšu kada će pasti odluka o putniku u Ligu šampiona.

Foto: Marko Jovanović

- Rekao sam pre utakmice da nikome ne pomaže to što je stadion prazan. Oba tima su se borila, mislim da je ovo najpravedniji rezultat. Mojoj ekipi je nedostajalo samopouzdanja i rizika. Borili smo se da igramo, da pomerimo rivala. Zvezda se koncentrisala na duge lopte i prekid. Pokušaćemo kod kuće da sve nadoknadimo - kazao je Roze.

Svestan je Roze da će Zvezda u Salcburgu imati ogromnu podršku, što ga, kako kaže, ne plaši. Poručuje: Navijači Zvezde, dobrodošli ste u Salcburg.

- Nije moj zadatak da pričam o tome. Svima nam je jasno da u fudbalu navijači bodre ekipu. Ne bojimo se navijača, radićemo mnogo narednih šest dana. Ovo nije prednost, ali nije ovaj rezultat ni protiv nas. Navijači Crvene zvezde su dobrodošli, želimo da budemo dobri domaćini. Nadam se da će biti i naših fanova iz Austrije i da će sve proteći u lepoj atmosferi.

VIDEO: Cican Stanković o meču sa Zvezdom

Ponovo je Red Bul blizu Lige šampiona koja se sanja u Salcburgu već dugo, ali potreban je još taj jedan korak, koji nije lak - preskočiti Zvezdu. Pokazalo se u Beogradu koliko su crveno-beli nezgodan rival.

- Nije lako objasniti šta nam je falilo. Napravili smo neke taktičke promene, hteli smo da osvojimo neke druge prostore, ali… Nedostajalo nam je samopouzdanja u poslednjoj trećini. Mora se reći da se rival dobro branio. Ne smemo da dozvolimo da nas neke stvari dodirnu. Te priče o pritisku i lošim rezultatima. Fudbal je samo ono što će biti sutra.

VIDEO: Poslušajte izjavu Miloša Degeneka posle utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije

    22. avgust 2018 | 10:55

    Vas stadion i grad ce biti nasi!

  • Princip

    22. avgust 2018 | 07:02

    da gospodski.Uvjek se slabim malo poklanja paznje.Pomilujes ga po kosici i kazes mu ajd zdravo,Upravo je to gops porucio zvezdi.Dodjite u sto vecem broju da vas ispratimo u ligu evrope i usput ponesite u bg 4 komada..gospodski za cestitanje..bravo majstore i odrzi rijec

  • RS

    22. avgust 2018 | 16:45

    Marakana i Srbija imaju vec njaveceg Gospodina a to je MILOJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA