Slavoljub Srnić - dečko koji je stvoren za velike utakmice!

Da li je vreme da krilni napadač u Salcburgu kruniše svoje igranje u crveno-belom dresu?

  • 22

Početka sezone nije bio onakav kakav je zamišljao, ali je Slavoljub Srnić golom i partijom protiv Čukaričkog pokazao da je još tu - da Crvena zvezda može da računa na njega!

Povreda ga je odvojila iz sastava za prve tri evrospke utakmice, kao i onu premijernu u Super ligi protiv Dinama iz Vranja, ali je posle 37 minuta protiv Radničkog iz Niša ''kupio'' sebi kartu za Litvaniju.

- Evo, da se i ja upišem - kroz osmeh je Srnić rekao u neformalnom razgovoru sa novinarom Telegrafa, malo pre nego što je u avion koji je prevozio fudubalere Zvezde na revanš protiv Suduve.

Telegraf je jedini i javio da će Srnić biti u prvoj postavi protiv Suduve, a od tog trenutka se ustalio u 18 crveno-belih. Protiv Trnave u Beogradu je igrao, u revanšu je sedeo na klupi, a ni protiv Salcburga, takođe, nije dobio priliku da se nađe na terenu.

A za revanš? Revanš kao da je stvoren da šparta tom desnom stranom Zvezdinog napada u sredu veče (21.00, RTS 1). Jer - Slavoljub Srnić je dečko koji je stvoren za velike utakmice!

Srnić zajedno sa ekipom pred put u Salcburg Foto: Telegraf

Srnić je to pokazao još u dresu Čukaričkog kada je tresao mreže Zvezde i Partizana, a setite se da su Brđani osvojili Kup 2015. godine upravo njegovim golom protiv crno-belih.

Sledeće sezone je bio strelac osam golova za Zvezdu koja je više nego ubedljivo osvojila šampionsku titulu pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića, ali se crveno-belima definitivno isplatio u evropskim utakmicama iz prošle godine.

Počeo je golom protiv Florijane u Beogradu, u trenutku kada se Zvezda mučila protiv Maltežana i do tog 78. minuta vodila je samo 1:0.

Isto je bilo i protiv Irtiša u revanšu. Asistenciju Branka Jovičića u 77. minutu pretvorio je u gol za 2:0. Gol posle kog su svi na stadionu odahnuli, jer je Irtiš vrlo lako mogao da anulira onih 1:1 iz Pavlodara i evetualno uvede utakmicu u neizvesnost.

Srnić na meču protiv Krasnodara Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srnić je prethodno bio asistent protiv Florijane na Malti, a njegova asistencija u Pragu je definitivno otvorila Zvezdi vrata ple-ofa Lige Evrope. Posle beogradskih 2:0, crveno-beli su savladali Spartu sa 1:0 golom Ričmonda Boaćija sredinom prvog poluvremena.

Ali, Srnić je bio taj koji je ''pobegao'' po desnoj strani i obezbedio egzekuciju svom saigraču i miran nastavak meča.

I onda je usledila kruna sjajnih partija u kvalifikacijama! U trenucima kada je Krasnodar u Rusiji vodio sa 2:0, a Zvezda nije imala ama baš nikakvu ideju, Srnić je niotkuda opalio po lopti i ubrizgao potrebnu injekciju samopouzdanja saigračima.

Meč je završen rezultatom 3:2 za domaći tim, ali pitanje je kako bi na kraju bilo da Srnić u 57. minutu nije ''stisnuo muda'' da šutira. Ukratko - uz Boaćija i Kangu, bio je najbolji igrač Zvezde u kvalifikacijama!

Srnić slavi gol protiv Kelna koji je Zvezdi obezbedio proleće u LE Foto: ATA Images

Već u 1. kolu grupne faze Lige Evrope Srnić je asistirao Nemanji Radonjiću za prvi gol i prvi bod crveno-belih.

Doduše, jeste se na tom meču obrukao promašajem iz neposredne blizine, ali je u poslednjem kolu bio jedini strelac protiv Kelna. U pobedi koja je Zvezdu odvela u nokaut fazu...

Tamo je možda doživeo i malu nepravdu, pošto je igrao samo 12 minuta i u prvom i u drugom meču protiv CSKA. Bio je žrtva taktike (ili možda nečeg drugog), a u Moskvi mu je i tih 12 minuta bilo dovoljno da namesti šansu utakmice za Aleksandra Pešića.

Podsetimo, popularni Šilja je u finišu utakmice trebalo samo da postavi nogu i ugura loptu u mrežu za 1:1 u prolaz Zvezde u osminu finala LE. Da je dao gol, velike zasluge bi išle na Srnićev račun koji je tada još jednom pokazao da je najbolji kada je najpotrebnije.

A Zvezdi je u sredu veče ''najpotrebnije'' u poslednjih 25 godina, jer crveno-bele toliko malo deli od istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Možda je tamo odvede upravo čovek koji joj je prošle sezone obezbedio grupnu fazu LE i proleće u Evropi posle 25 godina...

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    28. avgust 2018 | 14:10

    Nije mozda neki veliki znalac,ali ostavlja srce ne terenu svaki put.

  • Piksi

    28. avgust 2018 | 14:52

    Asistirao Boaciju protiv Sparte, dao gol Krasnodaru, dao Kelnu... i jos mnogo ,,manjih,, asistencija i golova... brz, prodoran po strani i dobar pregled šesnaesterca dok trci po strani... Srnic je dobar fudbaler.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. avgust 2018 | 13:58

    Оставите Милоју да процени. До сада није грешио. И нек пожели срећу Стразбуру у лигу европе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA