≫ 

Sudijski ekspert, Dejan Nedić: Zvezdo, ne brini za suđenje protiv Salcburga - Čakir nije kao Italijan!

Nedić smatra da je velika čast što jedan takav sudija, kao što je Turčin, deli pravdu srpskom klubu i navodi da je Orsato u prvom meču dao Salcburgu sve što je mogao

  • 9
Cunejt Čakir - sudija koji će suditi Zvezdi u Salcburgu Foto: Guliver/Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Ne računajući Milorada Mažića, koji deli pravdu na utakmicama Super lige, Crvena zvezda je retko kada imala priliku da im utakmice sude najbolje evropske sudije.

Najpoznatije ime je svakako Pjerluiđi Kolina koji se našao na centru Marakane 2004. godine na meču protiv PSV-a, a 14 godina kasnije crveno-belima će u Salcburgu suditi čovek koji iza sebe ima finale Lige šampiona i polufinale Mundijala - Cunejt Čakir!

>>> Slavoljub Srnić - dečko koji je stvoren za velike utakmice!

Navijači najtrofejnijeg srpskog kluba su zabriniti zbog činjenice da je Čakirovo suđenje u polufinalu LŠ između Bajerna i Reala okarakterisano kao kontroverzno, ali srpski sudijski ekspert Dejan Nedić umiruje situaciju.

Nedić, čije reči i te kako imaju težinu, je u razgovoru za Telegraf analizirao šta Zvezdu čeka u sredu veče u Salcburgu (21.00, RTS 1).

Dejan Nedić (levo) u društvu Dušana Čolića i Zdravka Jokića Foto: MN Press

- Najpre da kažem da je velika čast što Čakir, jedan od najboljih evropskih sudija, sudi našem klubu. Iskreno, dobro je da je on. Potpuno je normalno da u plej-ofu Lige šampiona i Lige Evrope sude najbolje sudije, jer je to u istoj ravni sa grupnom fazom. Videli ste da je i Mažić sa svojom ekipom nedavno sudio Benfika - PAOK. - počeo je Nedić analizu za Telegraf:

Što se tiče Čakira, očekujem da se ne brinemo za suđenje i da li će ili neće grešiti. Onaj Italijan Orsato što je sudio prvi meč, a to ću reći i ako budem gostovao na RTS-u, je Austrijancima dao sve što je mogao. Čakir će definitivno suditi onako kako jeste - po pravilima, a Zvezda bi trebalo da se koncentriše samo na igru.

Nedić dalje navodi i to da Turčin nije toliko ''lak'' na kartonima, što u oovm slučaju može da ima presudnu ulogu.

Čakir u razgovoru sa Modrićem Foto: Tanjug/AP

- Čakir je sudija koji voli da razgovara sa fudbalerima. Najpre im da dva ili tri upozorenja pre nego što izvadi karton. Mislim da su mu četiri po meču prosek, a vadi ih tek kada je siguran da je fudbaler isti zaslužio. Ponavljam još jednom, verujte da je dobro što Čakir sudi u Salcburgu. Ne sumnjam u njega i važno je što jedan takav sudija sudi Zvezdi u toliko bitnom meču.

Dotakao se Nedić i tog straha koji navijači u Srbiji uopšteno imaju kada je u pitanju suđenje.

- Jeste da smo mi doživeli na Svetskom prvenstvu da nas jedan od najboljih sudija Feliks Brih upropasti i da imamo taj strah, ali verujem da Čakir neće. On je i prijatelj naše zemlje i sudijske organizacije - rekao je Nedić za naš portal.

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilić

    28. avgust 2018 | 14:43

    Taj isti Nedic je rekao da ne moramo da brinemo protiv Švajcarske zato što je to Briks on nas otera kući sa svetskog prvenstva. I ćorava koka pogodi zrno.

  • Prolaznik

    28. avgust 2018 | 14:52

    Pored Dusana Colica i Zdravka Jokica vi napisete da je Nedic sudijski ekspert. Ko se bavi ili se bavio sudjenjem, zna da covek nije znao da hoda, a ne da sudi...mada volim da ga slusam kad zapeni u objasnjavanju :) hahaha

  • bat

    28. avgust 2018 | 14:28

    Ako je ovaj sudijski ekspert onda sam ja Bog sudjenja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA