Ovo su 5 najskupljih igrača u srpskom fudbalu: Otkrivamo plate najplaćenijih igrača Zvezde i Partizana! (FOTO)

Dobre igre u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope doprinele su tome da kvalitetni igrači počnu da dolaze u večite rivale

  • 38

U srpskom fudbalu od ovog leta više ništa neće biti isto kao ranije. Ulazak Crvene zvezde u Ligu šampiona pomerio je granice uspeha, ali i doprineo da kvalitetni i skupi igrači dolaze u srpski fudbal.

Zvezda je još tokom kvalifikacija počela sa angažovanjem skupih igrača, a nastavili su posle plasmana u Ligu šampiona: Žonatan Kafu, Marko Marin i Ričmond Boaći probili su cifre kada su u pitanju pojačanja.

>>> Mesec velikih derbija u septembru: Pet utakmica koje ne smete propustiti!

Partizan je još prošle sezone napavio iskorak sa Sejduba Sumom i Zoranom Bambijem Tošićem, koji je zvanično najplaćeniji.

5. SEJDUBA SUMA

Foto: Marko Jovanović

Došao je u Partizan kao najveće i najskuplje pojačanje, a najverovatnije odlazi uskoro kao najveći promašaj u istoriji kluba. Crno-beli će osetiti žestoke posledice ovog transfera, jer nema šanse da posle Sumine očajne sezone izvuče Sumina godišnja plata je 552.000 evra.

>>> Ako mislite da je Suma promašaj Partizana, setite se samo ovih senki koje su hodale Humskom (FOTO)

4. ŽONATAN KAFU

Foto: Marko Jovanović

Brazilac je stigao na Marakanu kao pozajmljen igrač Bordoa. Plata mu je jedna od najvećih koju je srpski fudbal ikada video - 700.000 evra, a otkupna klauzula čak 4.000.000 evra. Ukoliko bi bio otkupljen bio bi najskuplji u istoriji srpskog fudbala, ali teško je očekivati da bi Zvezda mogla da da toliki novac za obeštećenje.

Kafu se očigledno još nije privikao na Zvezdinu ekipu, pa na debiju protiv Salcburga nije blistao, a za revanš nije ni bio uvršten u tim.

3. MARKO MARIN

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka iskoristila finansijsku injekciju UEFA posle plasmana u Ligu šampiona od 15 miliona evra, kao i zategnute odnose između Marka Marina i Olimpijakosa, da u svoje redove dovede bivšeg reprezentativca Nemačke.

Poklopile su se sve kockice, pa su crveno-beli prošli i znatno povoljnije u odnosu na trenutke kada su početkom leta pregovarali sa Marinom. Tada je glavna kočnica bila plata koja je trebalo da bude milion evra, kao i obeštećenje, koje ne bi bilo ništa manje.

Telegraf je iz Zvezde dobio dobio potvrdu finansijskih detalja transfera, pa je Zvezda za angažovanje Marina (plata i obeštećenje) izdvojila 1.4 miliona evra. Obeštećenje za Marina iznosilo je 700.000 evra,  a on je prilikom potpisa dobio i 100.000 evra, i imaće godišnju platu od 600.000 evra. Dakle, ukupno je Zvezda za svoje možda i najveće pojačanje u istoriji dala 1.4 miliona evra.

2. RIČMOND BOAĆI

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Napadač iz Gane vratio se na Marakanu posle samo 6 meseci u Kini, gde se nije najbolje snašao u dresu Đijangsua. Kinezi su pristali da vrate Boaćija, iako su ga platili 5.5 miliona evra. Zvezda ga je dobila po značajno nižoj ceni - 1.5 miliona evra je obeštećenje u dve rate.

Boaći se odrekao i značajno velike plate u Kini, pa će u Zvezdi dobijati višestruko manje, ali je to i dalje mnogo za srpske uslove - imaće 750.000 evra godišnje.

1. ZORAN BAMBI TOŠIĆ

Foto: Marko Jovanović

Zoran Bambi Tošić je stigao prošle sezne u Partizan kao najveće pojačanje kluba, a to što je došao kao slobodan igrač, crno-beli su kompenzovali kroz veliku platu od čak 800.000 evra godišnje, pa je Tošić fudbaler koji zvanični ima najveća primanja na godišnjem nivou u srpskom fudbalu.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIKA VALJAK

    5. septembar 2018 | 10:42

    ILIJEV I. VAZURA ni SA ulaznicom u HRAM a NE da SE sepure POlozi PARTIZANE najuri the neznalice

  • Milan

    5. septembar 2018 | 10:19

    Prvo. Na početku teksta piše Zvezda ulaskom u ligu šampiona pomerila granice kvaliteta fudbala u Srbiji i nista vise nece biti kao prije. Mislim da je Partizan dva puta igrao tu ligu šampiona , što znači da ništa nije pomereno. Drugo što se tiče prodaje fudbalera samo neupućeni mogu poverovati da su transferi igrača lošeg kvaliteta toliki. I treće lažno predstavlja nje priliva novca da bi se kroz određeno vreme prikazalo kako su uspešno poslovali i sami se izvukli iz debelog minusa koji su sami pokrali, a naravno sve će to napaćeni narod istresti iz svih džepova.

  • Srdjan

    5. septembar 2018 | 10:13

    Vi stvarno verujete da su Kinezi dali 5.5 a prodali ga za 1.5 posle 6 meseci? A Boaci se odrekao višestruko veće plate??? Marko Marin je odbio 100000 eura mesečno.od Zvezde pre 40 dana a sada je pristao na 50000??? Smešni ste. Partizan je bacio milione na Sumu i.Tosica. Zvezda je dovela 14 igrača.ovog prelaznog.roka ( većina sa obeštećenjem) a to je samo DELIC od ukupnog broja igraca dovedeni poslednjih godina... Debeli minus i sa LS, a kamoli bez. Takodje, za prvaka Evrope ne znam zašto bi ulazak u grupni fazu bio istorijski uspeh??? Sa sve državom iza sebe, mora se priznati da je Zvezda imala poprilično sreće ove godine. Do Salzburga su došli protiv ekipa sa kojima je Zvezda bila veliki favorit, a prvi pravi takmac, Salzburg, je, realno, sam sebe izbacio. Bolji su od Zvezde daleko ali su dozvolili sebi da prime 2 gola iz 2 bunarenja i da pronađe gomilu šansi...Pise.se pobednik i.to je najvažnije ali.realno ovakva sreća ce se teško ponoviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA