≫ 

Suma rekao "da" Makabiju, čeka se Partizan!

Predstavnici izraelskog kluba u nedelju bili gosti u Humskoj, ali se čeka dogovor Gvinejca i crno-belih u vezi sa zaostalim primanjima

  • 21
Gvinejac zbog visokih primanja predstavlja "teret" za crno-bele; Foto: Marko Jovanović

Ukoliko se poklope sve kockice, u narednih nekoliko dana Sejduba Suma će razdužiti opremu Partizana i preći u redove Makabija iz Haife, saznaje Telegraf. Gvinejac će isprva potpisati ugovor o ustupanju do narednog leta, u koji će biti upisana i otkupna klauzula, ukoliko, naravno, sve tri strane budu zadovoljne. No, krenimo redom...

Suma je u jednom momentu bio “na oku” i pomenutog Makabija iz Haife, ali Hapoela Ber Ševe, ali je aktuelni šampion Izraela u jednom trenutku odustao. Tačnije, posrednici u eventualnom transferu, koji su tvrdili da ponuda “stiže uskoro”, naprosto nisu izgurali posao do kraja.

Sa druge strane, klub iz Haife i sasvim druga menadžerska agencija, koja je uključena u posredovanje, daleko ozbiljnije su shvatili mogućnost da angažuju Gvinejca, pa su tim povodom u nedelju u Humskoj gostovali glavni skaut Makabija, kao i jedan od direktora kluba.

I, želja obe strane, Partizana i Makabija, da se posao uspešno privede kraju nije sporna i verovatno bi se posao ekspresno okončao da ne postoji finansijski “repovi” crno-belih prema Sumi.

Sejduba Suma blizu prelaska u Makabi iz Haife; Foto: Marko Jovanović

Preciznije rečeno, postoji poprilično dugovanje na ime zagarantovanih prinadležnosti, u periodu od proteklih nekoliko meseci, zbog čega će Partizan do realizacije pozajmice morati da ide korak po korak.

Prevashodno će klub iz Humske morati da nađe zajednički jezik sa samim fudbalerom i nađe način da makar “prebije” dugovanja, jer finansijski momenat nije baš sjajan, naprotiv. A, tek posle toga sledi detaljniji dogovor dva kluba o ustupanju Sume.

Naravno, Partizanu je u ovom momentu najbitnije da skine “omču oko vrata”, koju već mesecima priteže Sumina visoka plata (46.000 evra mesečno) i to je ono što će crno-beli tražiti od Izraelaca. A, u ugovor će biti “upisana” i otkupna klauzula, jer je jasno kao dan da u priči Gvinejca i kluba iz Humske, posle nekoliko pokušaja - naprosto nema sreće.

Suma je trenutno angažovan u reprezentaciji Gvineje, a po povratku ga najpre očekuje razgovor sa čelnicima Partizana, zatim i dogovor sa Makabijem iz Haife, kome je već dao potvrdan odgovor. Ukoliko se, naravno, pre toga uspešno “rastane” sa crno-belima.

Inače, Makabi iz Haife je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu u šampionatu Izraela, sa pet bodova manje od prvaka Hapoela Ber Ševe. Važi, uz pomenutog šampiona i Makabi iz Tel Aviva, za jedan od finansijski najstabilnijih izraelskih klubova...

VIDEO: Suma sumira utiske posle duela sa Trakaijem i crvenog kartona

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gambit

    4. septembar 2018 | 14:37

    Neka mu bombas Ilijev isplati dugovanja on ga je i doveo .

  • sa

    4. septembar 2018 | 15:04

    Odlicna vest! Da bi bila bombasticna kompletnija, da mozemo u paketu s njim posalemo Vucelica , Vazuru i Ilieva...to bi bilo ono pravo.

  • Kiza

    4. septembar 2018 | 14:46

    Putuj igumane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA